A Niagara-vízesés téli arca

2019. 01. 30. (szerda) 13.30

Az elmúlt időszak különösen hideg időjárásának köszönhetően a Niagara-vízesés egy újabb, téli oldalát mutatta meg. Több helyen befagyott a víz felülete, valamint jégoszlopok tarkítják a környezet, melyek akár 50 méter magasak is lehetnek.

A hőmérséklet olyan alacsonyra kúszott az északkeleti parton, hogy már rekordokat is döntött. Az erős szélnek köszönhetően New England-ben olyan hideg volt, hogy -5-20 °C körüli hőmérsékletnek érezhették a helyiek. Az amerikai-kanadai határvonalon még ennél is alacsonyabb hőmérsékletet mértek.

Az északkeleti parton tomboló sarkvidéki hideg, a hóviharok és az ónos eső miatt folyamatosan viharriadókat rendelnek el, melyek közül 74 millió embert érintenek. Az időjárás a mindennapi életét is megnehezíti a helyieknek: kedvezőtlen útviszonyok, áramkimaradások és a gázszolgáltatás akadozása jellemzi a mindennapokat. Egyes helyeken, pl. Massachusettsben arra kérik az embereket, hogy ne tartózkodjanak az utcán hosszú ideig, illetve a háziállatokat se engedjék ki. Az időjárás a légi közlekedést sem kíméli, mely így csak kisebb-nagyobb fennakadásokkal tud csak üzemelni.

Előreláthatólag továbbra is folytatódik a sarkvidéki időjárás.

Látogasson el velünk Kanadába, illetve az Egyesült Államokba a következő csoportos utazások során:


Forrás: www.erdekesvilag.hu