A világ legszebb jégpályái

2019. 01. 03. (csütörtök) 13.10

 

A karácsonyi ünnepek elmúltával sem kell a meghitt programokról lemondani. A téli időszak még javában tart, így listánkban a világ legvonzóbb korcsolyapályáit vesszük sorra, amelyek mesés helyszínen helyezkednek el és kellemes szórakozást biztosítanak a hideg téli napokra.

 

Ottawa, Kanada:
Ottawában, Kanada fővárosában nagyon látványos a téli időszak, amikor Ottawa vízi útja, a Rideau-csatorna befagy. A világ legnagyobb természetes jégpályáján nem ritka, hogy a munkába tartó emberek korcsolyát vesznek cipő helyett, hiszen a csúcsforgalom idején a legjobb alternatív útvonalat kínálja.  A jég vastagságát mindennap ellenőrzik, ha kellően biztonságos, a 35 bejáratnál zöld zászlókat húznak fel, ha piros zászlókat látunk, nem szabad jégre lépni. A Rideau-csatorna 7,8 kilométeres szakaszát a világ legnagyobb természetes jégpályájaként tartják számon.

Somerset House, London
London számos gyönyörű korcsolyapályával rendelkezik, de közülük is ezt tartják a legszebbnek. A tekintélyes XVIII. századi palotaudvar minden évben egy 900 m2-es szabadtéri jégpályává alakul. Ha kimozogtuk magunkat, betérhetünk a művészeti központba, éjszaka pedig gyakran híres DJ fellépések és bulik helyszínéül, nyüzsgő táncparkettként szolgál. 

Rockefeller Center és Central Park, New York
Talán a világ leghíresebb jégpályája a Rockefeller Központban található, melyhez a new yorkiak több generációjának rengeteg élménye fűződik. Helyiek és turisták is szép számmal jönnek ide korcsolyázni és gyönyörködni a páratlan városi látképben, háttérben a Rockefeller Központ fényeivel.
Ha már New York, nem felejtkezhetünk meg a Wollmann Korcsolyapályáról sem a Central Parkban, amely háromszor nagyobb, mint a Rockefeller tövében található jégpálya. Háttérben Manhattan felhőkarcolóival egyike a legfestőibb jégpályáknak a világon.


 

FlevOnice, Hollandia
Nem mindennapi élmény kipróbálni az 5 km-es FlevOnice-t, a világ leghosszabb mesterséges jégpályáját, amelyet kanyargós csatornák alkotnak. Bár a hollandok nem szűkölködnek vizekben és csatornákban, ezek csak ritkán, az igazán hideg téli időszakban fagynak be. Ezt a jégpályát azonban egy hűtőberendezésnek köszönhetően az év kb. 100 napján használhatják az érdeklődők.

Yosemite Nemzeti Park, Kalifornia
A világ egyik legszebb szabadtéri korcsolyapályája Észak-Kaliforniában, a Yosemite Nemzeti Parkban található. Természeti szépsége lélegzetelállítóan egyedülálló, korcsolyázni a hófedte hegyek között minden képzeletet felülmúl.