Aktuális beutazási feltételek

2021. 05. 12. (szerda) 10.00

Egyre könnyebb utazni, hiszen az április 29-én életbe lépett kormányrendelet nyomán a külföldről hazatérő, védettségi igazolvánnyal rendelkező magyaroknak nem kell karanténba vonulniuk a megérkezést követően.

Az alábbi listában összeszedtük, mely országokba milyen feltételekkel lehet jelenleg beutazni, cikkünk végén pedig a biztonságos foglalás melletti garanciáinkról olvashat.

Várhatóan július elejétől bevezetik az Európai Unió egységes oltási igazolványát (EU Digital COVID certificate), mely az Európán belüli szabad mozgást könnyíti meg, ugyanis az okmány lehetővé fogja tenni, hogy szabadon utazzunk az uniós tagállamok között. Az igazolvány azt bizonyítja, hogy az okmány jogosultja: kapott Covid-19 elleni védőoltást, negatív teszteredménnyel rendelkezik, vagy felgyógyult a koronavírus okozta betegségből.

Utolsó frissítés: 2021. június 8.
A beutazási feltételek pontos részleteiről a Konzuli Szolgálat honlapján informálódhatnak.

Országok kontinensenként: EURÓPA  ÁZSIA  AMERIKA  AFRIKA

EURÓPA

Anglia (Egyesült Királyság) (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és két további tesztet kell elvégezni a beutazást követő 2. és 8. napon. Érkezést követően kötelező 10 napos karanténba vonulni. A két teszthez a mintát a házi karanténban kell levenni, amihez a tesztcsomagokat indulás előtt szükséges megrendelni, további információkat ezen a linken talál.  

Ausztria (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
Beutazás 48 órán belüli antigén vagy 72 órán belüli PCR teszttel, vagy orvosi dokumentummal, ami igazolja, hogy Covid-19-fertőzésben átesett a beutazó az elmúlt 6 hónapban.
Beutazás oltással:
Európai Gyógyszerügynökség, illetve a WHO által engedélyezett oltást igazoló dokumentummal (Pfizer, Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Moderna, Sinopharm).

Azori-szigetek (Portugália) (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi PCR-teszttel. Amennyiben az utazás időtartama meghaladja a 7 napot, a 6. napon ismét tesztet kell csináltatni.

Belgium (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Május 31-től Belgium átsorolta Magyarországot narancssárga kategóriába, miszerint az utazók PCR-teszt nélkül léphetnek be az országba, ugyanakkor a PLF-et (Passanger Locator Form) továbbra is ki kell tölteni. A belga hatóságok a PLF-ben közölt adatok alapján a karantént, illetve a beutazás utáni tesztkötelezettséget a továbbiakban is elrendelhetik.

Ciprus (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi PCR-teszttel.
Beutazás oltással:
Ciprus elfogadja az EU által engedélyezett vakcinákat, valamint a Szputnyik védőoltást, így azok, akik rendelkeznek az oltottságot igazoló magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal, valamint az oltások időpontját és a vakcina típusát igazoló oltási igazolással, teszt- és karanténkötelezettség nélkül léphetnek az országba.

Dánia (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, vagy orvosi dokumentummal, ami igazolja, hogy Covid-19-fertőzésben átesett a beutazó az elmúlt 6 hónapban.
Beutazás oltással:
Akik az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) által elfogadott koronavírus elleni vakcina egyikéből megkapták a szükséges számú oltást, és azóta legalább 14 nap telt el, azok teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be.

Észtország (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Érvényes személyi igazolvánnyal. Május 24-től a Magyarországról Észtországba utazók esetében (amennyiben a beutazást megelőzően legalább 14 napig Magyarországon vagy más, alacsony fertőzöttségű országban tartózkodtak) megszűnik a karanténkötelezettség, mivel május 10-től a 100.000 főre számított új koronavírus-fertőzések száma Magyarországon a 150-es észt határérték alá csökkent.

Feröer szigetek (Dánia) (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
Három nappal indulás előtt el kell végezni egy PCR-tesztet, majd belépéskor és a 4. napon meg kell ismételni. 
Beutazás oltással:
PCR-tesztet kell elvégezni érkezéskor és a 4. napon, azonban érkezés után nem szükséges karanténba vonulni.

Finnország (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy 48 óránál nem régebbi antigén teszttel, valamint a finn hatóság érkezést követően 14 napos önkéntes karantént kér. 

Franciaország (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel.
Beutazás oltással:
Június 9-től, akik az EMA (Európai Gyógyszerügynökség) által elfogadott koronavírus elleni vakcina egyikéből megkapták a szükséges számú oltást, és azóta legalább 14 nap telt el, negatív teszt felmutatása nélkül, szabadon beutazhatnak. 

Grúzia (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, valamint érkezést követő 3. napon egy újabb PCR-tesztet kell elvégezni.
Beutazás oltással:
Magyarország állampolgárai korlátozás (negatív teszt, kötelező karantén) nélkül léphetnek be Georgiába légi úton, a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltás tényét igazoló védettségi igazolvánnyal. A szárazföldi és vízi úton történő határátlépéshez az oltás tényét igazoló védettségi igazolvány mellett 72 óránál nem régebbi negatív eredményű PCR tesztet is be kell mutatni.

Hollandia (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Érvényes személyi igazolvánnyal. Június 4-től a a Magyarországról Hollandiába történő beutazást követően nincs szükség negatív koronavírus-teszt felmutatására, és nem kell karanténba vonulni.

Horvátország (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
48 óránál nem régebbi PCR- vagy antigén teszttel, vagy a korábbi fertőzöttséget igazoló dokumentummal.
Beutazás oltással:
Pfizer/BioNTech-, a Moderna- és a Szputnyik V vagy Astra Zeneca vakcinával oltottak az első dózis után után legkorábban 22 nap elteltével szabadon beutazhatnak. Az összes többi vakcina esetében két dózissal lehet korlátozások nélkül beutazni az országba. A beutazónak fel kell mutatnia a védettséget igazoló plasztikkártyát és a papíralapú oltási igazolványát, amelyen mindkét oltási dátum szerepel.

Írország (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, valamint érkezést követően kötelező 14 napos karanténba kell vonulni, amelyet legkorábban 5 nap után elvégzett negatív PCR-teszt eredménnyel hagyhatnak el.
Várhatóan Írország július 19-től bevezeti és elfogadja az uniós digitális oltási tanúsítványt, ami azt jelenti, hogy ekkortól a teljesen beoltottak karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be. 

Izland (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Korábbi fertőzöttséget igazoló dokumentummal, vagy az EU és a WHO által jóváhagyott vakcinák (AstraZeneca, Janssen, Moderna, Pfizer-BioNTech, Sinopharm) összes dózisának beadását igazoló angol nyelvű dokumentummal. (További részletek: 06 1 235 8010 vagy info@bonoutazas.hu.)

Litvánia (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi PCR- vagy antigén teszttel, majd érkezést követően kötelező 10 napos karantén, amelyet legkorábban a 7. napon végzett ismételt teszttel lehet elhagyni.

Madeira (Portugália) (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy olyan orvosi igazolással is, amely 90 napon belül igazolja, hogy a beutazó átesett a COVID-19 megbetegedésen.

Málta (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 órás PCR-teszttel, vagy érkezést követően kötelező 14 napos karanténnal. Hamarosan Máltán is el fogják fogadni az oltási igazolást.

Olaszország (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
48 óránál nem régebbi PCR vagy AG-antigén gyorsteszttel.

Skócia (Egyesült Királyság) (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Három nappal indulás előtt el kell végezni egy PCR- vagy antigén tesztet, majd a második és a nyolcadik napon megismételni. Érkezést követően kötelező 10 napos karanténba vonulni.

Spanyolország (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
48 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy a korábbi fertőzöttséget igazoló dokumentummal.
Beutazás oltással:
Június 7-től szabadon, teszt és karantén nélkül utazhatnak Spanyolországba a teljesen beoltottak, akik az EU által elfogadott oltással vagy Sinopharm oltással rendelkeznek. 

Svédország (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
48 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy antigénteszttel.

Szlovénia (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
48 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy a korábbi fertőzöttséget igazoló dokumentummal.
Beutazás oltással:
Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt, karantén) nélkül léphetnek be Szlovéniába a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes megfelelő igazolással (védettségi igazolvány).

 

 

ÁZSIA

Dubaj (Egyesült Arab Emírségek) (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek: 
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és egy újabb PCR-tesztet kell elvégezni érkezéskor a repülőtéren (ingyenes), melynek eredményét a szállodában kell megvárni. Az eredményt SMS-ben küldik meg, körülbelül 24 órán belül.

Kambodzsa (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és egy újabb PCR-tesztet kell elvégezni érkezéskor a repülőtéren. Beutazást követően kötelező a 14 napos karanténidőszak letöltése a kijelölt hotelek egyikében. A 13. napon újabb tesztet végeznek. Emellett érkezéskor 2000 USD előleg befizetése szükséges, a karantént követően a költségek levonása után a maradék összeget visszatérítik. 

Maldív-szigetek (ajánlataink ITT)
Beutazás oltás nélkül:
96 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel. 
Beutazás oltással:
Akik a WHO által engedélyezett koronavírus-elleni vakcinának már mindkét oltását megkapták, negatív PCR-teszt bemutatása nélkül is beutazhatnak. A vakcina második adagjának a beadása és a beutazás között legalább két hétnek kell telnie. 

Thaiföld (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és három újabb PCR-teszt szükséges. Egy a repülőtéren érkezéskor és kettő a 15 napos karantén idején, melyet a kijelölt hotelek egyikében kell eltölteni. Krabi, Phang Nga, Chiang Mai és Pattaya tartományba érkező, teljesen beoltott turisták számára a kötelező karantén időtartama 7 napra csökken. 
2021. július másodikától Phuket megnyílik a nemzetközi turizmus előtt, az oltással rendelkező utazók mentesülnek a karanténkötelezettség alól. 

 

 

AMERIKA

Brazília (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel.

Costa Rica (Kérjen tőlünk ajánlatot az info@bonoutazas.hu e-mail címen vagy a 06 1 235 8010-es telefonszámon!)
Beutazás mindenkinek:
Az országba teszt- és karanténkötelezettség nélkül, érvényes útlevéllel lehet beutazni.

Dominikai Köztársaság (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Az országba teszt- és karanténkötelezettség nélkül, érvényes útlevéllel lehet beutazni.

Kuba (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és egy újabb PCR-tesztet kell elvégezni érkezéskor. Beutazást követően kötelező a karantén a kijelölt hotelek egyikében. Az 5. napon elvégzett újabb PCR-teszt negatív eredményét követően lehet csak elhagyni a karanténként kijelölt szállodát. 
Várhatóan szeptemberre fog teljesen nyitni az ország a turisták előtt, és összes turisztikai létesítmény és szolgáltatás működni fog.  

Mexikó (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Az országba teszt- és karanténkötelezettség nélkül, érvényes útlevéllel lehet beutazni.

Peru (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel.

 

 

AFRIKA

Botswana (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és egy újabb PCR-tesztet kell elvégezni érkezéskor a repülőtéren (ingyenes). Botswana területét kilenc COVID-19 zónára osztották fel a járványügyi védekezés részeként. Az országon belül nem engedélyezettek a szükségtelen utazások, a zónahatárokon átutazni csak engedély birtokában lehet, és PCR-teszteket kérhetnek. 

Dél-Afrikai Köztársaság (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel.

Mauritius (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
Beutazás 5-7 napon belül végzett negatív PCR-teszttel majd 14 napos kötelező karantén.

Namíbia (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
7 napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel.

Seychelle-szigetek (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel. 

Uganda (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel és sárgaláz elleni oltási könyvvel.
Az Ugandából távozó utasoknak az indulást megelőző 72 órán belüli negatív PCR Covid-19 tesztet kell felmutatniuk. Amennyiben az utas érkezési országában mentesül a negatív teszteredmény felmutatása alól, ez esetben ezt a mentességet hivatalos igazolással kell alátámasztania.

Zanzibár (Tanzánia) (ajánlataink ITT)
Beutazás mindenkinek:
72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, és egy gyorstesztet kell elvégezni érkezéskor (költsége 25 USD).

 

GARANCIÁINK A BIZTONSÁGOS FOGLALÁSÉRT:

1. Irodánk nem indít csoportos utazást, amennyiben a célterületen a beutazást vagy az ott tartózkodást jelentősen megnehezítő körülmény (pl. karanténkötelezettség) van érvényben.

2. Amennyiben egy utazást bármilyen okból irodánk törölni kényszerül, a teljes díjvisszatérítés garanciája mellett lehetősége van egy másik útra történő átfoglalásra, vagy a befizetett díjak utazási utalványra történő átváltására. Az így kiállított utazási utalványok 2022. december 31-ig használhatóak fel.

3. Amennyiben foglaláskor együtt rendeli meg az útlemondási biztosítást és az utasbiztosítások bármelyikét, lemondás esetén az önrész mértéke 15 % helyett 0 %-ra csökken.

4. Az útlemondási biztosítás kiterjed a koronavírusos (COVID-19) megbetegedés esetén történő lemondásra is. (Az útlemondási biztosítás részletes kondícióit ezen a linken érheti el.)

5. Utasbiztosításaink mindegyike fedezetet nyújt a külföldön történő COVID-19 vírus okozta megbetegedés miatt szükségessé vált sürgősségi orvosi és mentési költségekre. (Utasbiztosításaink részletes tudnivalóit ezen a linken érheti el.)

Folyamatosan bővülő kínálatunk: