Alkohol, amit csak Mexikóban ihatunk

2019. 08. 27. (kedd) 15.33

A pulque ősibb, mint a tequila. A 2000 éves ital az aztékoktól származik, napjainkban újra a virágkorát éli. A szénsavas ital az agavé növény erjesztett nedvéből készül, savanykás ízű, ezért gyakran ízesített. Speciális bárokban tudjuk megkóstolni, az úgynevett pulquerias helyeken. Az italt különféle gyümölcsökkel keverik, és magas poharakban szolgálják fel.

Habár a pulque alacsony alkoholtartalommal rendelkezik (kb. 6% körüli), elfogyasztása után az erjedési folyamat szervezetünkben folytatódik. Így nagyobb mennyiség elszürcsölgetésének egy kis idő után meglepő hatása lehet. Mexikóvárosban előszeretettel fogyasztják, a kedvező ára miatt a sör egyik alternatívája, főként a fiatalok körében népszerű.
Megkóstolná, ha Mexikóban jár?