Disneyland terjeszkedése

2021. 04. 08. (csütörtök) 10.00

Amikor egy évvel ezelőtt berobbant a járvány, a kaliforniai tematikus parkok is kénytelenek voltak bezárni, azonban most eljött az ideje, hogy ismét megnyissák kapuikat, és már a dátum is megvan: április 30-tól ismét várják a látogatókat. Az újranyitás mellett a kaliforniai Anaheimben található Disneyland nagy reményekkel néz a jövőbe, hiszen legutóbbi közleményük szerint a park bővítését tervezik. A DisneylandForward kezdeményezésére új éttermeket, játékokat, tematikus világokat és egyéb attrakciókat hoznak létre.

A DisleylandForward weboldán található információk alapján a terjeszkedés során a világ több parkjából is merítenek inspirációt. Például a tokiói DisneySea számos attrakciója lesz elérhető Kaliforniában is. Az egyik ilyen lesz Arendelle városkája a Jégvarázsból, vagy a parkba látogatók átélhetik Aranyhaj legeslegjobb napját az Aranyhaj és a nagy gubancból. A shanghai-i Disneyland Zootropolis területe és a Tron Lightcycle Run hullámvasútja is az új élmények között szerepel.

Természetesen a Floridában található Walt Disney World Resortból is merítenek ötletet. A lehetséges tervek között szerepel egy új terület kiépítése éttermekkel, hotelekkel, élőzenével, vásárlási lehetőséggel és a parkbeli attrakciókkal, amelyeket a népszerű Walt Disney World Resortbeli Disney Springs után mintáznak majd meg.

Fontos megemlíteni, hogy egyelőre a tervek még nem véglegesek, mivel Disneylandnak még Anaheim városával egyeztetnie kell a fejlesztéseket illetően.

„Tisztázni kell, hogy a Disneyland Resort nem közpénzből akarja megvalósítani a fejlesztéseket, és nem áll szándékában egyetlen további négyzetmétert, vagy hotelszobát sem létesíteni a fennálló keretein kívül.” írja Ken Potrock, Disneyland Resort elnöke egy levelében az anaheimi közösségnek, az NBC Los Angeles közlése szerint.

További információk a DisneylandForward kezdeményezéséről és az új attrakciókról elérhető itt.

Forrás: Travel+Leisure

Képek: disneylandforward.com