Ha hiányzik a fedélzeti menü

2020. 09. 02. (szerda) 10.00

A légitársaságok fedélzeti ételeiért felelős cégek is kénytelenek voltak átgondolni a koncepciót és átalakítani az üzleti modellt, így született meg a házhoz rendelés gondolata a „földön maradt” nagyközönség számára.

A Tamam Kitchen készíti Izraelben az El Al, Turkish Airlines és más Tel Avivból induló nemzetközi légitársaság fedélzeti ételeit. Most már házhoz szállítást is kínálnak, az értékesítés főként akkor ugrott meg, amikor a híres illuzionista, Uri Geller videóban jelentkezett be és mutatta meg, ahogy kicsomagolja vegetáriánus csomagját. 

A United Airlines fedélzetén kapható, népszerű holland gofrik is rendelhetőek, különböző kiszerelésben. Az amerikai légitársaság közzétette a banánkenyér és a jégkrémszendvics receptjét is, amit a repülőút során snack-ként szolgálnak fel.

Az indonéz repülőtársaság, a Garuda Indonesia a fedélzeti fogásokat tálcával és műanyag evőeszközökkel együtt küldi, hogy életre keltse az autentikus repülési élményt.

A JetBlue légitársaság sajtos harapnivalóit az Imperfect Foods cégtől lehet beszerezni, melynek célja az élelmiszer-pazarlás megszüntetése. A sajtszelekció a fedélzeten kínált ár felébe kerül, a snack-csomag sajtot, pár szem mandulát, kekszet és szárított paradicsomot tartalmaz.

A Gate Gourmet cateringvállalat, amely többek között a British Airways ellátásáért is felel, Auszráliában értékesíti az ételeket fagyasztott formában.

Forrás: Lonely Planet