Kecskecsorda vette át az uralmat

2020. 04. 03. (péntek) 16.35

Több mint 100 kasmírkecske szaladgál egy walesi tengerparti városban, amelynek utcái elnéptelenedett a koronavírus miatt. 
A kecskenyáj a Great Orme-hegyfokon él, közvetlenül Llandudno város mellett. Általában csak szeles időben hagyják el a hegy tetejét, és csak a város hátsó utcájáig merészkednek. Az utóbbi időben viszont teljesen leereszkedtek, és élvezik az elhagyatott városközpontot, az elmúlt napokat a kertekben és a virágágyások között ugrándozva töltötték. 
A 150 példányból álló kecskenyáj afféle helyi látványosság. Az otthonukba kényszerült lakók örömmel fogadták a város új bandáját. Azt nyilatkozták a BBC-nek, hogy büszkék az állatokra, és most ablakaikból élvezik az ingyenes szórakoztatást.
"Az állatok is észrevették, hogy valami szokatlan. Kíváncsiak, és lejöttek a városba körülnézni. Szerintem azon gondolkodnak, hogy mi történik, mint mindenki más" – mondta Carol Marubbi, a városi tanácsnok.  

 

Walesi utazásunkon mi sem hagyjuk ki Llandudno tengerparti üdülővárosát és a tenger felett magasodó Great Orme tetejét, ahol találkozhatunk a hírhedt kecskékkel: