Kiáltsa ki magából a feszültséget!

2020. 07. 20. (hétfő) 15.15

2020 eddig nem könnyű év, az idei események hatására sokan érzik magukat feszültnek és stresszesnek. A Promote Izland turizmusmarketingért felelős cég felmérése szerint az amerikaiak 49%-a egyre frusztráltabbnak érzi magát a koronavírus miatti korlátozások miatt, 42%-uk pedig legszívesebben kikiáltaná magából a felgyülemlett feszültséget.

Úgy gondolták, nem lehet ez másként a világ többi táján sem, ezért az izlandi idegenforgalmi testület elindította a „Let It Out" kampányt, amelynek keretében a következő két hétben a világon bárki beküldheti a kiáltását, amit aztán élőben közvetítenek óriás hangfalakon a Skógafoss-vízesésnél, a Reykjanes-félszigeten vagy a keleti partokon.  

Bárki meglátogathatja a Looks Like You Need Iceland (magyarul Úgy Tűnik, hogy szükséged van Izlandra) weboldalt, ahol rögzítheti sikolyait. Ezután lehetőség van kiválasztani, hogy melyik helyszínen játsszák le a kiáltást. A hangszórókat már hét helyszínen felállították. A résztvevők videót kapnak arról, hogy sikolyuk kiszabadul Izland gyönyörű tájain. 

„Izlandon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen gyönyörű, hatalmas és nyitott természeti területeink vannak, amelyek ideálisak a feszültség levezetésére.” – nyilatkozta Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, a Visit Iceland vezetője - „Úgy érezzük, hogy ilyen helyekre van szüksége a világnak.”

Szerencsére Izland "zöld utat" kapott, így mi magunk élőben próbálhatjuk ki a terápiát és élvezhetjük a lélegzetelállító tájakat. Izlandi csoportos utazásainkról az alábbi linkeken tájékozódhat:


A rövid kampányfilmet itt tekintheti meg:

Forrás: Travel+Leisure