Királyi gin a Buckingham-palotából

2020. 07. 22. (szerda) 14.36

A gin&tonicot tipikus angol italként tartják számon. Most az angol királyi család londoni rezidenciája, a Buckingham-palota dobott piacra egy saját készítésű gint. Az ital összesen 12 féle növény felhasználásával készült, amelyet a palotához tartozó kertből szedtek: citromverbéna, galagonyabogyó, babérlevél és eperfalevél is ízesíti az alkoholt. Bőven volt miből válogatni; a 16 hektáros kert otthona 30 madárfajnak és 250 fajta vadvirágnak.

Az eladásokból befolyt összeget a Rolay Collection Trust kapja, amely a Buckingham-palota karbantartásáért és a királyi gyűjtemény gondozásáért felel. A gyűjtemény 7000 felbecsülhetetlen értékű festményt és évszázados bútorokat tartalmaz.

II. Erzsébet királynő is köztudottan nagy gin rajongó, állítólag ebéd előtt szeret elfogyasztani egy pohárral a kedvenc koktéljából, gin és Dubonnet keverékét sok jéggel és citrommal.    

A Buckingham-palota első gin tétele a meghirdetéstől számítva 8 órán belül elfogyott, a következő készletet októberben fogják kiadni. A hét deciliteres ital 40 fontba (kb. 15 000 Ft) kerül, ám sajnos egyelőre csak az Egyesült Királyságban elérhető.

Forrás: Lonely Planet