Könnycsepp alakú szálláshelyek

2020. 08. 04. (kedd) 12.00

Egy igazán különleges élményben lehet részünk, ha Belgiumba látogatunk, hiszen egyedi, könnycsepp alakú sátrakban éjszakázhatunk, amelyek a fákon lógnak a Tranendreef kempingben. Azok számára kiváló választás lehet ez az új szállásforma, akik nem szeretnek a kemény, hideg földön aludni.

Borgloon-ban, Limburg tartományban találhatók meg ezek a kivételes sátrak, amelyek eredetileg művészi installációként láttak napvilágot. Ezt követően olyan népszerűségre tettek szert, hogy 2011-től már turisztikai látványossággá váltak.

Dré Wapenaar, a sátrak eredeti megálmodója, az 1990-es években hozta létre művét a belgiumi Pit landscape művészeti fesztiválra, amely olyan műveket vár, amik ötvözik a művészetet a természettel. Az alkotás azon környezetvédelmi aktivisták támogatására jött létre, akik a fák kivágása ellen tüntetnek. Wapenaar-nak egyébként léteznek más struktúrájú sátrai is, például egy Antwerp közelében, Bornem-ben; egy szoborparkban az Egyesült Királyságban; egy ’bed and breakfast’-ben Franciaországban és három egy kempingben Hollandiában.

Mivel elég kevés sátor foglalható, ezért érdemes előre bebiztosítani magunkat. „A sátrak minden nyáron teljesen megtelnek, de ebben az évben még hamarabb jöttek a foglalások. Ha több sátrunk lenne, akkor júliusban és augusztusban azokat is minden napra kivennék.” állítja Katrien Houbey, a borglooni turizmus vezetője.

A sátrak egy létra segítségével közelíthetők meg és mindegyik tartalmaz egy matracot, amelyen két vendég kényelmesen elalhat, egy padot, egy kis tároló helyet és egy ablakot, amely gyönyörű kilátást nyújt a környező erdőre és az éjszakai égboltra. Kint található a fürdőszoba és a vendégek akár grillezhetnek is a kertben.

Összességében első hangzásra extrémnek hangzik ez az új szállásforma, de megéri kipróbálni, hiszen garantált az örökre szóló élmény, ráadásul már 70 euróért megszállhatunk benne.

Forrás: Travel+Leisure