Közvetlen Budapest-Sanghaj járat

2018. 11. 19. (hétfő) 15.57

A világ hetedik legnagyobb légitársasága, a China Eastern jövő nyártól heti négy alkalommal közvetlen repülőjáratot indít Sanghaj és Budapest között.

Kína a világ legnagyobb turistaküldő országává vált, ráadásul a kínaiak a legtöbbet költő turisták. „Nagyon komoly verseny zajlik a világban, hogy mely ország, mely térség tudja a legtöbb kínai turistát magához vonzani” – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Magyarországra irányuló kínai turistaforgalom dinamikus bővülést mutat, tavaly 227 ezer kínai turista érkezett Magyarországra, 34 százalékkal többen, mint egy évvel korábban.  A China Eastern Sanghaj-Budapest járata nagy mértékben növeli majd a kínai turistaforgalmat Magyarország irányába.

Természetesen ez a magyar utazók számára is jó hír, hiszen jövő nyártól Budapestről közvetlenül juthatnak el Sanghajba. Kína pénzügyi központjában találjuk a világ második legmagasabb tornyát és még megannyi modern felhőkarcoló uralja a terepet. Másik oldalán terül el a Bund, amely egy igazi kincsesládika, épületei csodás art deco építmények. Emellett találunk jezsuita katedrálisokat, a zsinagógákat, a buddhista szentélyeket és a holdkapukkal díszített villákat is. A hívogató tradícionális éttermekről és teázókról nem is beszélve.