Nőnapot ünnepeltek a légitársaságok

2019. 03. 11. (hétfő) 11.14

A hagyományosan férfi uralta légiközlekedés is megünnepelte a Nemzetközi Nőnapot. A légitársaságok enyhítettek szigorú szabályzatain a légiutas-kísérők külső megjelenésével kapcsolatos követelményeket illetően. A Virgin Atlantic és az Aer Lingus bejelentette, hogy a héten ideiglenesen felfüggesztik a kötelező smink szabályt a női légiutas-kísérő személyzetre nézve.

Norwegian festésein híres angol női úttörők
Ha korábban már repült Norwegian járatokkal, akkor megfigyelhette különleges festéseit, ugyanis a légitársaság mindegyik gépének farokszárnya egy-egy híres személyiség arcképét viseli magán.  Amy Johnson, a brit repülés úttörője és Jane Austen író már régóta csillagok a légitársaság repülőgépén.

A nemzetközi nőnap megünneplésére a norvégok nyolc női úttörőt festettek különböző repülőgépekre, többek között Ada Lovelace metametikust és a világ első programozóját, Charlotte Bronte és Virgina Woolf angol írőnőt, valamint Emmeline Pankhurst, polgárjogi aktivistát. "Büszkék vagyunk arra, hogy repülőgép festésein az ikonikus történelmi személyek közöt nőtt az angol női hősök száma, és ezzel tisztelgünk minden idők legnagyobb brit női alakjai előtt. "

British Airways eseményt rendez 100 jövőbeli pilóta érdekében
A British Airways 100. évfordulóját ünnepelte a Nemzetközi Nőnap mellett. Ennek alkalmából 100 lányt hívott meg a képzés központjába, hogy ösztönözzék őket arra, hogy pilóták legyenek. A Légiközlekedési Központ felmérése szerint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság adatai azt mutatják, hogy a pilóták csupán 4 százaléka nő. A British Airways pilótáinak hat százaléka nő, mely meghaladja az országos átlagot. Az arány javítása érdekében a légitársaság 14 és 18 év közötti hölgyeket hívott meg 30 különböző iskolából, hogy találkozzanak a British Airways női pilótáival és repüljenek egy szimulátorban.

Ethiopian Airlines csak női személyzettel üzemeltetett járatai
Az Ethiopian Airlines az Addis-Abebából Stockholmba és Oslóba közlekedő járatait csak női személyzet üzemeltette, beleértve a pilótákat, légiutas-kísérőket és a földi személyzetet is, mint a légi műveleteket koordináló csapatot.
"Rendkívüli megtiszteltetés számunkra, hogy a légiközlekedés minden területén találunk női úttörőket" - mondta Etiopian Airlines csoport vezérigazgatója, Tewolde GebreMariam - "A nők a kezdetektől fogva légitársaságunk szerves részét képezték. Ezekkel a járatokkal tisztelgünk előttük."

Virgin Atlantic ingyenes járatokat kínál St. Lucia szigetére
Tudta, hogy St. Lucia az egyetlen olyan ország a világon, amely egy nő nevét viseli? A nőnap megünneplésére a Virgin Atlantic nyereményjátékot indított, ahol nyolc szerencsés visszatérő jegyet nyerhetett a karibi szigetre - azonban a játékra csak Lucy vagy Lucia nevű hölgyek jelentkezhettek.

Forrás: independent.co.uk