TOP 7 látnivaló Skóciában

2019. 02. 01. (péntek) 15.00

Skócia minden utazó képzeletében összeforr a misztikumok világával. A táj rendkívüli változatossága magával ragadja az oda látogatókat. Bárhol vagyunk Skóciában, körbe nézve biztosan egy hegyen akad meg a tekintetünk. A legmagasabb pontja a Ben Nevis 1343 méterrel. Skóciához 790 sziget is tartozik, melyek közül csupán 130 lakott. Akik igazán fel szeretnék fedezni Skóciát, azoknak mindenképpen a szigetek valamelyikére is el kell látogatniuk.

Skócia a természeti látnivalók mellett számtalan épített örökséggel is büszkélkedhet, melyek közül a 7 legfontosabb, ember alkotta látnivalót mutatjuk be.

1. Edinburgh kastély
Ki ne hallott volna az Edinburgh kastélyról, mely a skót föld legismertebb kastélya? A fantasztikus erőd Edingburh városának jelképe, valamint uralkodó látnivalója. A világörökség részeként is számon tartják a kialudt vulkán tetejére épített egyedülálló kastélyt, ahol megtalálhatók a koronázási ékszerek, valamint a Végzet Köve is.

2. Forth Bridge
A Forth Bridge hidat Skócia jelképének is mondhatjuk, szintén a világörökség részét képezi. Ez a vasúti híd a mérnöki tervezés miatt olyan különleges. Egyben az első acél híd, amelyet Nagy-Britanniában építettek.

3. Glenfinnan viadukt
A sokak által szeretett Harry Potter c. filmben is megjelent vasúti híd szintén Skócia szimbólumává lépett elő. A 21 boltívből épült híd átível a völgyön és csodás kilátást biztosít a skót tájra.

4. Stirling kastély
Szintén vulkanikus alapokon nyugszik Skócia legnagyobb kastélya, a Stirling kastély, mely egykor a Stuart-házból származó királyoknak/királynőknek volt az otthona. A felújított, reneszánsz stílusú hatalmas helységeiben betekintést nyerhetünk az egykori királyi fényűzésbe.

5. Scott emlékmű
A Scott emlékmű a leghíresebb skót írónak állított emlékmű, aki nem más, mint Sir Walter Scott. A gótikus stílusban épített műremek a világ legnagyobb, írónak épített emlékműje, amelyben egy kiállítás is helyet kapott, amely Scott munkásságát és életét mutatja be.

6. Bell Rock világítótorony
Skócia számtalan világítótornyáról is híres, azonban a Bell Rock azért olyan különleges, mert ez a világon a legidősebb tengeri világítótorony. Érdekességét még az adja, hogy 18 km-re fekszik a parttól, a tengerben. A világ hét ipari csodájának az egyike.

7. Melrose Apátság
A Melrose Apátságot még I. Dávid király alapította, ma pedig Skócia egyik legszebb épületeként emlegetik. 500 évig az apátok otthona volt, ma sajnos már kissé romosabb állapotában látható. Különlegessége még, hogy itt található a skótok egyik nemzeti hősének, Robert Bruce skót királynak a bebalzsamozott szíve.

Ha Önök is meg szeretnének nézni a misztikus Skóciát, a következő utazások állnak rendelkezésükre: