Vacsora a tengerfenéken

2019. 01. 11. (péntek) 16.03

Európa első és a világ legnagyobb víz alatti étterme 2019 tavaszán nyílik meg, de már most annyira népszerű a foglalásokat tekintve, hogy egészen nyárig teltházra számítanak. Az „Under” névre hallgató különleges étterem Lindesnes városában, Norvégia legdélibb részénél nyílik meg.

A háromszintes étterem 80-100 vendég befogadására alkalmas, akik étkezés közben a 13 méter magas és 10 méter széles panorámaablakon keresztül tekinthetik meg a vízi világot. Az étterem azt ajánlja, hogy egy vacsorára legalább 3-4 órát számoljanak a vendégek, hogy teljesen el tudjanak „merülni” a menüben és a kilátásban egyaránt. 


Az épület a tengerfenékre épült, 5 méterrel a tengerszint alatt, kívülről egy méretes, tengerbe csúsztatott, szürke betonbucka, amely egy modern bunkernek néz ki. Úgy tervezték, hogy ellenálljon a szélsőséges tengeri időjárási viszonyoknak, az erős hullámoknak és a víznyomásnak.

Az éttermi menüben egy kicsit sem meglepő módon a tenger gyümölcsei dominál. Szoros együttműködésben dolgoznak a helyi gazdálkodókkal, a halászokkal és a vadászokkal, hogy a legfrissebb összetevőket biztosítsák.

  

Forrás: snohetta.com és dailymail.co.uk

Járja be velünk Norvégia képeslaptájait, gyönyörű fjordjait, hangulatos városait és tapasztalja meg az irigyelt skandináv életstílust! Norvégiai utazásainkról bővebb információt itt talál.