Csoportos utazások |

A Lofoten-szigetektől Tromsøig: észak-norvégiai csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2019.08.04-11.


Kategóriák: , , , ,

Az észak-norvégiai Lofoten-szigetek vitán felül Skandinávia (egyik) legizgalmasabb vidéke, a természet szerelmeseinek Mekkája: a drámai hegyláncok közé ékelődő idilli halászfalvak és az elzárt homokos strandok szépsége minden látogatót megigéz. Ezen a csoportos, magyar idegenvezetésű utazáson bejárjuk a Lofoten képeslaptájait, de ellátogatunk a kevésbé ismert Vesterålen-szigetek legnagyobb tagjára, Langøyára. Eljutunk az érintetlen, vadregényes Senja szigetére és megismerkedünk a gyönyörű fekvésű Narvikkal és az "Észak Párizsaként" emlegetett Tromsøvel is. Utazásunk a "fehér éjszakák" időszakára esik: egész éjjel világos lesz.

Az út kiemelt értékei:

 • A magyar utazók körében eddig alig ismert célterület
 • Norvégia egyik érintetlen, különleges szépségű része
 • Utazás oda-vissza egy átszállással, kényelmes menetrenddel
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Színvonalas, központi elhelyezkedésű középkategóriás szálláshelyek
 • Gazdag választékú, bőséges skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Norvégiát jól ismerő magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Az ár minden, a programban szereplő látnivaló költségeit tartalmazza


Programok:

Augusztus 4., vasárnap
Elutazás Budapestről oslói átszállással (13:00-15:30, 17:55-19:35) a Harstad/Narvik repülőtérre. Érkezés után elutazás a közeli Harstadba.
Szállás Harstad központjában: Thon Hotel Harstad 3*

Augusztus 5., hétfő
Reggeli után elindulunk a Lofoten-szigetek felé, de előtte kitérőt teszünk a Vesterålen-szigetek legnagyobb tagjára, Langøyára, ahol ellátogatunk a szép halászfaluba, Støbe. A délutánt már a Lofoten-szigeteken töltjük: áthaladunk a szigeteket a szárazfölddel összekötő alagútrendszeren. Szállás a szigetcsoport fővárosában, Svolværban.
Szállás Svolværban két éjszakára: Thon Hotel Lofoten 4*

Augusztus 6., kedd
Ma délnyugatnak indulunk és egyre látványosabb tájak felé kanyarogva a legdélibb, közúton megközelíthető településig, Å-ig utazunk, előtte azonban sétálunk a Ramberg melletti széles homokos strandon. Visszafelé megállunk a talán legszebb fekvésű falunál, Reinénél, és ellátogatunk a különleges hauklandi strandra is.
Szállás Svolværban.

Augusztus 7., szerda
Délelőtt szabadidő Svolværban, vagy fakultatív 3 órás hajókirándulás a Trollfjordban (29 000 Ft/fő, min. 15 fő). A Lofoten-szigeteket a víz felől egy másik arcáról ismerhetjük meg, ráadásul a különleges Trollfjordot csak hajón van lehetőségünk megközelíteni. A 900 méteres meredek csúcsok ölelésében fekvő zárt fjord önmagában is nagy élmény, de utunk során némi szerencsével rétisasokat is láthatunk majd.
Délután az Ofot-fjord szép parti útján és az azt átívelő Hålogaland-hídon (Norvégia egyik legújabb, egyben a második leghosszabb hídja) keresztül továbbutazunk az elsősorban ipar- és kikötővárosként híres Narvikba.
Szállás Narvik központjában: Quality Hotel Grand Royal 4*

Augusztus 8., csütörtök
Délelőtt sétálunk Narvikban: meglátogatjuk a halpiacot és a város II. világháborús történetét bemutató múzeumot. Délután szép tájakon keresztül északra utazunk, megállóval a Målselvfossen vízesésnél és Bardufossnál.
Szállás Finnsnes központjában: Finnsnes Hotel 3*

Augusztus 9., péntek
Ma Senjával, Norvégia egyik legféltettebb titkával ismerkedünk meg: délelőtt átkelünk a vadregényes sziget belső területein, majd az északi parti fjordok szerpentines útjain utazunk végig, több megállóval. Délután komppal áthajózunk Kvaløyára, strandolunk a szomszédos Sommarøy faluban, majd megérkezünk utunk végállomására, a szép fekvésű Tromsøbe.
Szállás Tromsø központjában két éjszakára: Quality Hotel Saga 4*

Augusztus 10., szombat
Délelőtt gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg Tromsøvel, a világ legészakibb 50 ezer főnél népesebb városával. Délután fakultatív kirándulás Tromsøben (90 euró/fő belépőjegyekkel és transzferekkel, helyszínen fizetendő): az ebédszünetet követően ellátogatunk a Polarmuseetbe, amely az északi sarkvidékkel és annak felfedezésével foglalkozik - többek között Fridtjof Nansen és Roald Amundsen expedícióinak emlékeivel. Ezt követően a Fjellheisen kabinos felvonóval felkapaszkodunk a 421 méteres csúcsára, amely gyönyörű kilátást kínál a városra és a környező hegyekre. Végül ellátogatunk a világ legészakibb botanikus kertjébe, amely alpesi és arktikus növényeknek ad otthont.
Szállás Tromsøben.

Augusztus 11., vasárnap
Reggel szabadidő Tromsøben, majd ellátogatunk a város jelképéhez, a modern "Jeges-tengeri katedrálishoz", majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás oslói átszállással (13:00-14:55, 18:25-20:45) Budapestre.


Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Evenes és Tromsø-Budapest útvonalon átszállással
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • A programban szereplő belépőjegyek és kompjegyek

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 79 000 Ft/fő, mely tartalmazza 1 db feladott poggyász (max. 20 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55x40x23 cm) díjait
 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió és a fakultatív hajókirándulás legalább 15-15 fő, a fakultatív kirándulás legalább 20 fő jelentkezése esetén garantált.
 • A területen júliusban és augusztusban jellemző nappali hőmérsékletek: 10-20 Celsius fok.
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,7 %.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
Fakultatív 3 órás hajókirándulás a Trollfjordban

29 000 Ft /fő
Félnapos fakultatív kirándulás

belépőjegyekkel és transzferekkel

Helyszínen fizetendő
90 EUR /fő
Félpanzió (7 vacsora a szállodákban)

80 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

8 nap / 7 éj

AZ ÚT BETELT