Csoportos utazások |

A mesés norvég fjordok - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2018.07.26.-08.02.


Kategóriák: , , , , ,

Ezen a csoportos körutazásunkon olyan tájakon haladunk majd végig, hogy úgy érezhetjük, egy igazi norvég mesébe csöppentünk, ahol a sziklák mögül bármikor előugorhatnak a trollok. A fjordok hazájában minden adott ahhoz, hogy életreszóló élményekkel gazdagabban térjünk haza: az elragadó vízesések, a fjordok partjának helyenként több száz méteres függőleges sziklafalai, a színes házak és a skandináv életformát jól reprezentáló hangulatos, életvidám városok - ellátogatunk majd a modern, nyüzsgő Oslo mellett a korábbi fővárosokba, az elragadó Trondheimbe és Bergenbe is. Tartson velünk a mesés Norvégiába!


Az út kiemelt értékei:

 • Az ország természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató gazdag, mégis kényelmes program
 • UNESCO Világörökségi helyszínek: Røros városa, Geiranger-fjord, Bryggen (Bergen)
 • Az ország legszebb útvonalai: Rondane, Atlanterhavsvegen, Gaularfjellet, Hardanger
 • Utazás Norvégiába közvetlen repülőjárattal, kényelmes menetrenddel, Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Színvonalas szálláshelyek: két éjszaka három-, öt éjszaka pedig négycsillagos szállodákban
 • Gazdag választékú, bőséges skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Az ár minden, a programban szereplő látnivaló költségeit tartalmazza


Programok:

Július 26., csütörtök
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal (12:00-14:30) Oslóba. Érkezés után elutazás busszal az 1994-es Téli Olimpiai Játékoknak otthont adó Lillehammerbe.
Szállás Lillehammerben: Clarion Collection Hotel Hammer 4*

Július 27., péntek
Reggeli után északnak indulunk és a Rondane-hegység szép tájai mellett elhaladva érkezünk meg Rørosba. Séta és ebédszünet a korábbi bányászvároska hangulatos főutcáján. Délután folytatjuk utunkat az ország első fővárosa, az ezeréves Trondheim felé.
Szállás Trondheim központjában: Clarion Hotel & Congress Trondheim 4*

Július 28., szombat
Délelőtt gyalogos városnézés Trondheimben. A Kristiansten-erődből madártávlatból is megnézzük a várost, majd sétálunk a színes folyóparti házairól elhíresült Bakklandet-negyedben, és ellátogatunk a világ legészakibb középkori katedrálisába, a Nidarosdomenbe is. Délután nyugatra indulunk és a lenyűgöző tengerparti útvonal, az Atlanterhavsvegen érintésével érjük el esti szálláshelyünk helyszínét, Moldét.
Szállás Molde központjában: Quality Hotel Alexandra 4*

Július 29., vasárnap
Egész napos kalandozás a fjordok vidékén, melynek során négy fjordon is átkelünk. A leghíresebb és sokak által legszebbnek tartott fjord a Geiranger-fjord, melyet egy szerpentinúton felkapaszkodva fentről, majd Geiranger faluban hajóra szállva a víz felől is megcsodálunk. A hajóút során lehetőségünk lesz megfigyelni a több száz méteres közel függőleges sziklafalakat és a Hét Nővér-vízesést is.
Szállás a hangulatos tengerparti városkában, Florøben 2 éjszakára: Comfort Hotel Florø 3*

Július 30., hétfő
Délelőtt útra kelünk és ellátogatunk fjordok királyához, a 200 km-es Sogne-fjordhoz. Ebédszünet és szabad program a gyönyörű fekvésű fjordparti Balestrandban. Délután a Gaularfjellet hegyi útjain keresztül utazunk vissza Florøbe.
Szállás Florøben.

Július 31., kedd
Reggeli után délnek vesszük az irányt és átkelünk a Sogne-fjordon. Délután megérkezünk az ország második városába, Bergenbe, ahol gyalogos városnézés keretében ismerkedünk meg a Bryggen színes parti házaival (Világörökségi helyszín) és a halpiaccal. A Fløibanen siklón felkapaszkodva Fløyen hegyének csodálatos panorámájáról is megtekintjük a talán legszebb fekvésű norvég várost.
Szállás Bergenben: Quality Hotel Edvard Grieg 4*

Augusztus 1., szerda
Délelőtt elhagyjuk Bergent és ismét az ország belső területei felé vesszük az irányt. Megálló a Hardanger-fjord partján található Eidfjordban, majd az ország egyik leghíresebb és legszebb vízesésénél, a 182 méteres Vøringsfossennél. Délután a Hardanger-fennsík fenséges tájain keresztül érjük el utolsó szálláshelyünk helyszínét, Noresundöt.
Szállás a hegyvidéki Noresundben, szép környezetben: Norefjell Ski & Spa 4*

Augusztus 2., csütörtök
Utolsó napunkon meglátogatjuk Norvégia fővárosát, Oslót: sétálunk a különleges szobrairól ismert Vigeland-parkban, ellátogatunk a királyi palotához és a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt adó Városházához, délután pedig megismerkedünk Thor Heyerdahl életével és munkásságával a Kon-Tiki Múzeumban és a többek között a Roald Amundsen sikeres antarktiszi expedíciójának hajójának otthont adó Fram-múzeumban. Délután transzfer a repülőtérre, majd hazautazás közvetlen repülőjárattal (18:35-20:55) Budapestre.
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Szállás hét éjszakára kétágyas szobákban
 • Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a budapesti hazaérkezésig
 • A programban szereplő belépőjegyek
 • Hajókirándulás a Geiranger-fjordon

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 59 000 Ft/fő, mely tartalmazza 1 db feladott poggyász (max. 20 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55x40x23 cm) díjait
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,7 %
 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,7 %.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 80 000 Ft felár fizetendő. Társításra vonatkozó igényét kérjük jelezze munkatársainknak az 1/235 8010-es telefonszámon vagy az info@skandinavia.hu e-mail címen!
 • Harmadik fő kedvezménye háromágyas szobában: -40 000 Ft.
 • Gyermekkedvezmény 12 éves kor alatt, szülőkkel egy ágyon: -80 000 Ft. A félpanzió 12 éves kor alatt féláron vehető igénybe.
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,7%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Félpanzió felnőtt (7 háromfogásos vacsora)

69 000 Ft /db
Félpanzió gyermek (12 éves kor alatt)

35 000 Ft /db

8 nap / 7 éj

AZ ÚT BETELT