Csoportos utazások |

A mesés norvég fjordok - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.07.09-16.


Kategóriák: , , , ,

A fjordok országa, Norvégia lenyűgöző terület, de nem csak a fantasztikus képeslaptájak miatt: az irigyelt skandináv életstílus, a helyiek meglepő közvetlensége és Skandinávia leghangulatosabb városai mind sokat hozzáadnak ahhoz, hogy egy norvégiai utazás tanulságos és életre szóló élmény legyen. Csoportos, magyar idegenvezetésű körutazásunkon a fjordok és a színes városok mellett a magyar utazók által kevéssé ismert "norvég riviérát" is bejárjuk. Az érdeklődők egy fakultatív hajókirándulás keretében a gyönyörű Lysefjordot is megcsodálhatják, a kalandvágyók pedig az ország méltán leghíresebb kilátópontja, a Prédikálószék (Preikestolen) megmászásával koronázhatják meg az utazást. Utazásunk a fehér éjszakák idején lesz, amikor szinte egész éjszaka nappali világosság tapasztalható.


Az út kiemelt értékei:

 • Az ország természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató gazdag, mégis kényelmes program
 • Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban, lehetőség a Prédikálószék megmászására
 • Utazás Norvégiába közvetlen repülőjárattal, kényelmes menetrenddel
 • Színvonalas, központi elhelyezkedésű szálláshelyek
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Az ár minden, a programban szereplő látnivaló költségeit tartalmazza


Programok:

Július 9., péntek
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával (07:30-10:05) Oslóba. Érkezés után megismerkedünk a norvég főváros legfőbb látnivalóival, a modern Operaházzal, a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt adó Városházával, a Királyi Palotával és a különleges szobrairól ismert Vigeland parkkal. Délután továbbutazunk Norvégia legrégibb városába, a viking korban alapított Tønsbergbe.
Szállás Tønsberg központjában: Quality Hotel Tønsberg

Július 10., szombat
Délelőtt elmegyünk a "világ végéig" (Verdens Ende), az Oslofjord bejáratánál található festői sziklás tengerfokig. Utána a norvég riviéra felé vesszük az irányt és meglátogatjuk a fehér házas Risørt és a különleges faházas óvárosáról ismert Arendalt. Végül elutazunk a napsütötte Kristiansandba, Dél-Norvégia legnagyobb városába.
Szállás Kristiansand központjában: Clarion Hotel Ernst

Július 11., vasárnap
Reggeli után elhagyjuk Kristiansandot, majd hegyek, fjordok és tavak között kanyarogva, Norvégia egyik leglátványosabb útvonalán keresztül érkezünk meg Stavangerbe, megállóval a hangulatos vízparti Flekkefjordban és Egersundben is. Napunk végén sétálunk Norvégia leghosszabb homokos partján, az Orrestrandán, majd Stavangerben meglátogatjuk a "Kardok a sziklában" (Sverd i fjell) emlékművet.
Szállás Stavanger központjában két éjszakára: Thon Hotel Maritim

Július 12., hétfő
Egész napos szabadidő Stavangerben, fakultatív programlehetőségekkel:
1. Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban (25 000 Ft/fő, min. 10 fő): a stavangeri kikötőből indulva egy 3 órás hajókiránduláson fedezzük fel Norvégia egyik leghíresebb fjordját. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, majd már a fjordban a "csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést és a 604 méter magas Prédikálószéket alulról.
2. A Prédikálószék megmászása (15 000 Ft/fő, min. 10 fő; a hajókiránduláson részt vevők számára foglalható): a norvégok imádnak túrázni - hódoljunk hát mi is a nemes szenvedélynek! A hajókirándulás végén, de még a Stavangerbe való visszaérkezés előtt kiszállunk a fjordparti Forsandban, ahonnan egy rövid buszos transzferrel jutunk el a Prédikálószékre vezető túraútvonal kiindulópontjához. Innen szép környezetben 2-2,5 óra alatt érjük el a 600 méterrel a Lysefjord fölé magasodó szögletes gránitsziklát. Lógassuk le lábunkat a pereméről (ha merjük) és gyönyörködjünk a fenséges kilátásban - tiszta időben a fjord legvégéig is elláthatunk! Miután kipihentük magunkat és a kötelező szelfik is elkészültek, busszal utazunk vissza Stavangerbe, érintve a világ leghosszabb, több mint 14 km-es tenger alatti közúti alagútját.
(Megjegyzés: a mászás közepesen megterhelő, részben sziklás terepen. Jó fizikai állapotúak részére ajánlott; az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.)
Szállás Stavangerben.

Július 13., kedd
Ezen a napon a Bergen és Stavanger között elterülő látványos szigetvilágon keresztül vezet utunk. Ellátogatunk a vikingek korát bemutató Nordvegen Historiesenterbe, majd a Norvégia születési helyeként ismert Haugesundbe. Sétálunk a városközpontban és meglátogatjuk az országot egyesítő hafrsfjordi csata emlékművét. Napunk végén átkompozunk a szárazföldre, és megérkezünk a nyugati fjordvidék központjába, a sokak által Skandinávia legszebb városának tartott Bergenbe.
Szállás Bergen központjában: Zander K Hotel

Július 14., szerda
Délelőtt gyalogos városnézés Bergenben: megismerkedünk a Bryggen színes parti házaival (Világörökségi helyszín) és a halpiaccal. A Fløibanen siklón felkapaszkodva Fløyen hegyéről madártávlatból is megcsodáljuk a várost és környezetét. Délután újból útra kelünk és a Hardangerfjord partján keresztül jutunk el Eidfjordig, megállóval a Steindalfossen vízesésnél, mely mögé akár be is sétálhatunk.
Szállás Eidfjordban, fjordparti szállodában: Quality Hotel Vøringfoss

Július 15., csütörtök
Napunk elején meglátogatjuk az ország leghíresebb és egyik legszebb vízesését, a 182 méteres Vøringsfossent, majd a Hardanger-fennsík fenséges tájain keresztül érkezünk meg az ország fővárosába, Oslóba.
Szállás Oslo központjában: Comfort Hotel Børsparken

Július 16., péntek
Korai reggeli, majd transzfer az oslói repülőtérre. Hazautazás a Wizz Air közvetlen járatával (10:35-13:05) Budapestre.
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként egy kisméretű kézipoggyász (max. 40×30×20 cm) oda-vissza
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • A programban szereplő belépőjegyek
 • Minimum létszám: 25 fő. A félpanzió legalább 20 fő jelentkezése esetén garantált.
 • A hajókirándulás és a Prédikálószék-kirándulás legalább 10-10 fő jelentkezése esetén garantált.
 • A Prédikálószék megmászása közepesen megterhelő, részben sziklás terepen. Jó fizikai állapotúak részére ajánlott; az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 100 000 Ft felár fizetendő.
 • Harmadik fő kedvezménye háromágyas szobában: 60 000 Ft.
 • A területen júliusban jellemző nappali hőmérsékletek: 15-25 Celsius fok.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Utazási feltételeinktől eltérően indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti 45 400 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban érhető el; a fedélzetre a kisméretű kézipoggyász mellett egy nagyméretűt (max. 55×40×23 cm, max. 10 kg) is felvihet

12 000 Ft /fő
Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban

25 000 Ft /db
Fakultatív program: a Prédikálószék megmászása

Megjegyzés: a fakultatív hajókiránduláson résztvevők számára foglalható

15 000 Ft /db
Feladott poggyász (max. 10 kg) oda-vissza

21 000 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg) oda-vissza

29 000 Ft /db
Félpanzió (7 háromfogásos vacsora)

75 000 Ft /fő
Ülőhelyfoglalás oda-vissza

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik

10 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 399 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK