Csoportos utazások |

A misztikus Skócia nyomában- csoportos nyári körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.07.07-14.


Kategóriák: , , , , ,

Skócia misztikus hangulata semmivel sem összetéveszthető, mely utunk kezdetétől a végéig elkísér. Ködfoszlányba borult hegytetők, romantikus sziklaszirtek, titokzatos várak és kastélyok, smaragdzöld mezők őrzik a viharos múlt emlékeit és az ősi skót hagyományokat. Skóciai körutazásunk alkalmával minden emblematikus tradíció megelevenedik előttünk: skótszoknyás férfiak, dudaszó vagy a skót whisky páratlan íze. Utunk Skócia látnivalóinak legjavát tartalmazza: Glasgow, Stirling és Edinburgh kulturális emlékeit, Közép-Skócia természeti csodáit, Skye gyönyörű szigetét, a Felföldet Loch Ness titkával és nem utolsósorban a legendás kastélyokat.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás Budapestről kedvező menetrenddel a Lufthansa járataival
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban
 • Barangolás Skye-szigetén
 • Városnézés Glasgow-ban, Stirlingben és Edinburgh-ban

Programok:
 

július 7. szerda
Elutazás Budapestről a Lufthansa járataival Glasgow-ba, frankfurti átszállással (06:15-08:00, 10:40-11:40). Érkezés után Skócia legnagyobb városával ismerkedünk, mely méltán büszkélkedik viktoriánus és szecessziós épületeivel, ugyanakkor a lüktető, élettel teli hangulata és megannyi zöld területei teszik még inkább vonzóvá a Clyde folyó partján fekvő várost. Városnézésünk alkalmával felfedezzük a főbb látnivalókat: George Square, Városháza, Buchanan Street, Katedrális és a Necropolis, Provands Lordship. Délután a középkori hangulatot idéző Stirlingbe utazunk, szállás és vacsora: The Golden Lion Hotel.

július 8. csütörtök
Délelőtt Skócia történelmének egyik legfontosabb csatahelyszínéül szolgáló Stirling várat keressük fel. A 15. században épült, stratégiailag fontos erődítmény több skót király és királynő koronázási helyszínéül is szolgált (többek között e vár falai között koronázták meg Stuárt Máriát is), mindemellett William Wallace és Robert Bruce győzelmi sikere is ide köthető. Észak felé utazva változatos, szép tájakat (többek között Loch Lomond híres golfparadicsomát, Glencoe és Ben Nevis-hegy) érintve jutunk el Fort Williamig, ahol ellátogatunk a nagy múltú Ben Nevis whiskyüzembe is. Itt megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk. Szállás Fort Williamben: Muthu Fort William Hotel vagy 9 000 Ft/fő  felár ellenében: Nevis Bank Inn.

július 9. péntek
Reggeli után a Loch Lochy-tó partján végighaladva és a lenyűgöző környzetben lévő Skye hídon keresztül közeledünk Skye szigete felé. Az ország nyugati partjainál elhelyezkedő sziget a Belső-Hebridák legnagyobb és legészakibb területe. A szigeten tartózkodva nem mindennapi látványban lehet részünk, a gaelek (skót kelták) birodalma megannyi vadregényes sziklaképződménnyel, végtelen smaragdzöld, olykor ködfelhőbe borult hegyvidékkel és élénk vadvilággal kápráztatja az utazókat.A kanyargós utak és lankás dombok között haladva, ahol a legendák szerint tündérek játszanak, felejthetetlen látványban lesz részünk, minden szeglete hálás fotótéma az utazók körében. A sziget északi részén tett látogatása során felfedezzük a Cuillin-hegység vonulata mentén fekvő Trotternish-félszigetet a magányosan álló Old Man of Storr bazaltképződményeivel, valamint a Kilt Rock és a Mealt vízesés együttesét. Szállás Fort Williamben.

július 10. szombat
Mai napon a  a Felföld kapuja, Inverness felé vesszük az irányt, majd elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet. Szállás elfoglalása Invernessben: Jurys Inn Inverness Hotel.

július 11. vasárnap
A skót Felföld fővárosát magunk mögött hagyva a Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva először a kifejezetten érdekes tárlattal rendelkező Blair kastélyt keressük fel, majd Pitlochry bájos kisvárosában töltjük szabadidőnket. Városnézés Perth-ben és szállás elfoglalása a térség egyik legfontosabb kikötővárosában, Dundee-ban: Holiday Inn Express Dundee.

július 12. hétfő
A nap első felében St. Andrews ősi egyetemi városával ismerkedünk. Mindamellett, hogy a város az ország vallási központja (Szent András Skócia védőszentje), de a golf bölcsője is egyben, hiszen a tengerparton hosszan elnyúló pályák világszerte a legelegánsabbak közé számítanak. Délután a  főváros, Edinburgh felé vesszük az irányt. Áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájával Skócia egyik jelképe lett. Panoráma városnézés Edinburgh-ban. Szállás: Holiday Inn Express Edinburgh - Leith Waterfront.

július 13. kedd
Mai napunk a főváros felfedezésével telik. Az óváros és az újváros egyaránt látnivalókban gazdag: a nagyszerű kilátással bíró, 100 méterrel az óváros felé magasadó domb, azaz a Calton Hill, Charlotte Square, Georgian town, Holyroodhouse palota, Canongate. Fakultatív program keretében a Princess Street Gardens felett, egy kialudt vulkán bazaltkúpjára épült, Skócia talán leghíresebb épületét, az Edinburgh-i várat tekintjük meg.  A program ára: 23 GBP/fő, helyszínen fizetendő. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit-kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket is. Felkeressük a gazdag gyűjteménnyel rendelkező Nemzeti Múzeumot, majd napunkat egy kellemes sétával zárjuk az Edinburgh-hoz tartozó Portobello hangulatos tengerpartján. Szállás Edinburgh-ban.

Skót est a Prestonfield Házban - esti fakultatív program Edinburgh-ban: 80 GBP/fő, helyben fizetendő.
Az Edinburgh központjában található elegáns kastély ad otthont az egyik legnépszerűbb skót show-műsornak. Az est során élvezhetjük a páratlan skót vendéglátást, a helyi ételeket és a skót zene ritmusát. Felejthetetlen élményt nyújt a profi táncelőadás és zene mellett a skót  gasztronómia bő választéka.

július 14. szerda
Délelőtt szabadidő, majd meglátogatjuk a kor leglátványosabb szerkezetegyüttesét, a Falkirk kereket, melynek kialakítását a kelta hagyományok ihlették. A forgózsilip a Falkirk és Edinburgh között húzódó Union-csatornát, valamint a Falkirk és Glasgow közötti Forth- és Clyde-csatornát köti össze. A program a szerkezet felemelkedésétől, a csatornán való oda-vissza hajózáson át a visszatérésig bő 1 óra.

Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás a Lufthansa járataival, frankfurti átszállással (18:00-20:50, 21:45-23:20).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Glasgow és Edinburg-Budapest útvonalon
 • Repülőtéri illeték
 • Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) és egy darab feladott poggyász (max. 23 kg)
 • Hét éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Egy esti vacsora Stirlingben a szállodában
 • Utazás különbusszal a program szerint
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

 

 • Minimum létszám: 20 fő.
 • Fakultatív skót est minimum létszám: 12 fő
 • A skót est részvételi díja az előadásokon kívül tartalmazza az oda-vissza transzfert, a belépőt és a négy fogásos vacsorát, egy pohár borral vagy vízzel.
 • Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Lufthansa légitársaság lemondási szabályzata szerinti 49 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Belépő az Edinburgh-i várba

Helyszínen fizetendő
23 GBP /fő
Fakultatív skót est a Prestonfield Házban

Helyszínen fizetendő
80 GBP /fő
Szállás Fort Williamben a Nevis Bank Inn szállodában

9 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap