Csoportos utazások |

A misztikus Skócia nyomában- csoportos nyári körutazás magyar idegenvezetéssel 2023.08.05-12.


Kategóriák: , , , , ,

Skócia misztikus hangulata semmivel sem összetéveszthető, mely utunk kezdetétől a végéig elkísér. Ködfoszlányba borult hegytetők, romantikus sziklaszirtek, titokzatos várak és kastélyok, smaragdzöld mezők őrzik a viharos múlt emlékeit és az ősi skót hagyományokat. Skóciai körutazásunk alkalmával minden emblematikus tradíció megelevenedik előttünk: skótszoknyás férfiak, dudaszó vagy a skót whisky páratlan íze. Utunk Skócia látnivalóinak legjavát tartalmazza: Edinburgh és Glasgow kulturális emlékeit, Közép-Skócia természeti csodáit, Skye gyönyörű szigetét, a Felföldet Loch Ness titkával és nem utolsósorban a legendás kastélyokat.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás Budapestről kedvező menetrenddel a Wizz Air járataival
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban
 • Büféreggeli és 5 db vacsora a szállodákban
 • Barangolás Skye-szigetén
 • Városnézés Edinburgh-ban és Glasgow-ban

Programok:
 

augusztus 5. szombat
Elutazás Budapestről a Wizz Air  járatával Edinburghba (14:40-16:45). Érkezést követően traszfer a szállodába: Premier Inn Edinburgh City Centre (Waverley).

augusztus 6. vasárnap
Mai napunk a főváros felfedezésével telik. Az óváros és az újváros egyaránt látnivalókban gazdag: a nagyszerű kilátással bíró, 100 méterrel az óváros felé magasadó domb, azaz a Calton Hill, Charlotte Square, Georgian town, Holyroodhouse palota, Canongate. Fakultatív program keretében a Princess Street Gardens felett, egy kialudt vulkán bazaltkúpjára épült, Skócia talán leghíresebb épületét, az Edinburgh-i várat tekintjük meg.  A program ára: 10 900/fő. Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit-kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket is. Felkeressük a gazdag gyűjteménnyel rendelkező Nemzeti Múzeumot, majd napunkat egy kellemes sétával zárjuk az Edinburgh-hoz tartozó Portobello hangulatos tengerpartján. Szállás Edinburgh-ban.

augusztus 7. hétfő
Reggeli után a fővárost elhagyva áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájával Skócia egyik jelképe lett. A továbbiakban St. Andrews ősi egyetemi városával ismerkedünk. Mindamellett, hogy a város az ország vallási központja (Szent András Skócia védőszentje), de a golf bölcsője is egyben, hiszen a tengerparton hosszan elnyúló pályák világszerte a legelegánsabbak közé számítanak. Ezt követően szállás elfoglalása Perth-ben: Premier Inn Perth City Centre.

augusztus 8. kedd
Mai napon a Felföld kapuja, Inverness felé vesszük az irányt. Utunk első állomása Pitlochry bájos kisvárosában lesz, majd a Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva a kifejezetten érdekes tárlattal rendelkező Blair kastélyt keressük fel. Panoráma városnézés Inverness-ben, majd a szállás elfoglalása: Premier Inn Inverness Centre River Ness.

augusztus 9. szerda
A skót Felföld fővárosát magunk mögött hagyva elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet. Felkeressük a nyugati felvidék ikonikus vasúti hídját, a Glenfinnan Viaduktot, mely leginkább a varázsvilág által ihletett fantasy film által került be a köztudatba. Szállás Fort Williamben: Premier Inn Fort William.

augusztus 10. csütörtök
Reggeli után a Loch Lochy-tó partján végighaladva és a lenyűgöző környezetben lévő Skye hídon keresztül közeledünk Skye szigete felé. Az ország nyugati partjainál elhelyezkedő sziget a Belső-Hebridák legnagyobb és legészakibb területe. A szigeten tartózkodva nem mindennapi látványban lehet részünk, a gaelek (skót kelták) birodalma megannyi vadregényes sziklaképződménnyel, végtelen smaragdzöld, olykor ködfelhőbe borult hegyvidékkel és élénk vadvilággal kápráztatja az utazókat. A kanyargós utak és lankás dombok között haladva, ahol a legendák szerint tündérek játszanak, felejthetetlen látványban lesz részünk, minden szeglete hálás fotótéma az utazók körében. A sziget északi részén tett látogatása során felfedezzük a Cuillin-hegység vonulata mentén fekvő Trotternish-félszigetet a magányosan álló Old Man of Storr bazaltképződményeivel, valamint a Kilt Rock és a Mealt vízesés együttesét. Szállás Fort Williamben.

augusztus 11. péntek
Délelőtt ellátogatunk a nagy múltú Ben Nevis whiskyüzembe is. Itt megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk. Változatos, szép tájakat (többek között Loch Lomond híres golfparadicsomát, Glencoe és Ben Nevis-hegy) érintve jutunk el Glasgow-ba. Érkezés után Skócia legnagyobb városával ismerkedünk, mely méltán büszkélkedik viktoriánus és szecessziós épületeivel, ugyanakkor a lüktető, élettel teli hangulata és megannyi zöld területei teszik még inkább vonzóvá a Clyde folyó partján fekvő várost. Városnézésünk alkalmával felfedezzük a főbb látnivalókat: George Square, Városháza, Buchanan Street, Katedrális és a Necropolis, Provands Lordship. Szállás Glasgow-ban: Glasgow City Centre (St. Enoch Square).

augusztus 12. szombat
Délelőtt szabadidő, majd transzfer Edinburgh repülőterére, hazautazás Budapestre a Wizz Air járatával (17:20-21:15).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Edinburgh útvonalon a Wizz Air járataival
 • Repülőtéri illeték
 • Személyenként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Hét éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
 • Büféreggeli és 5db vacsora a szállodákban
 • Utazás különbusszal a program szerint
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 • Minimum létszám: 25 fő.
 • Beutazás érvényes útlevéllel, melynek az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie.
 • Kétágyas szoba pótággyal: csak 2 felnőtt és 1 gyermek (12 év alatt) elhelyezésére van lehetőség, 3 fő felnőtt egy szobában történő elhelyezése nem megoldott.
 • Az ár tartalmaz 5 db vacsorát Edinburgh kivételével. A szálloda Edinburgh központjában található, amelynek környékén több étterem és pub nyújt lehetőséget étkezésre és a skót gasztronómia felfedezésére.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhelyfoglalás, feladott poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Utazási feltételeinktől eltérően az indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén 58 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Belépő az Edinburgh-i várba

10 900 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás oda-vissza útra

Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm)

40 900 Ft /db
Feladott poggyász (max. 10 kg)

42 900 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

46 900 Ft /db
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik - egyéb esetben a légitársaság nem garantálja az utastársak egymás mellé szóló üléskiosztását.

20 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,5%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
Csak európai úti célokra köthető
650 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
850 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 090 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 739 000 Ft-tól/fő

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK