Csoportos utazások |

Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2019.02.14-17.


Kategóriák: , , , ,

Tromsø (ejtsd: trumsző) Észak-Norvégia központja, számos "legészakibb" kategóriában rekorder: többek közt a legészakibb 50 ezer főnél nagyobb település, a legészakibb egyetem, planetárium, színház, szimfonikus zenekar székhelye. A gyönyörű fekvésű város a norvég és a számi (lapp) kultúrák határán létesült - rendkívül gazdag kulturális élete miatt "Észak Párizsaként" is szokás emlegetni. Az utazók körében azonban leginkább arról nevezetes, hogy északi fekvése miatt november 28-ától január 15-éig egyáltalán nem kel fel a Nap, valamint annak az övezetnek az egyik legideálisabb pontján található, amelyben az északi fény (aurora borealis) a leggyakrabban kialakul. Tartson velünk és fedezzük fel együtt ezt az izgalmas várost, ismerkedjünk meg csodás környezetével, esténként pedig éljük át a sarki fény csodáját!

Szállás a városközpontban, a Thon Hotel Polarban. A saját étteremmel rendelkező modern szálloda szobáiban síkképernyős TV, telefon, a fürdőszobákban hajszárító található. Az ingyenes wi-fi kapcsolat a hotel teljes területén elérhető.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás februárban, az északi fény megfigyelése szempontjából ideális időpontban
 • Utazás egy átszállással, kényelmes menetrenddel
 • Szállás központi, modern középkategóriás szállodában skandináv büféreggelivel
 • Városnézés Tromsøben és látogatás a Polariába
 • Fakultatív programok a város környékén
 • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig


Programok:

Február 14., csütörtök
Elutazás Budapestről oslói átszállással (13:40-16:10, 17:10-19:05) Tromsøbe. Érkezés után buszos transzfer a repülőtérről a városközpontba. Szállás Tromsø központjában: Thon Hotel Polar

Február 15., péntek
Reggeli után szabadidő délelőtt, vagy fakultatív program: látogatás egy lapp farmon, rénszarvasszántúrával (68 000/fő, gyerekeknek 33 000 Ft/fő, helyszínen fizetendő). A nomád lappok (számik) évszázadok óta foglalkoznak rénszarvastenyésztéssel. Tromsøtől kb. 30 percnyire, a festői Lyngen-Alpokban testközelből is megismerkedünk velük: segítünk a borjak etetésében, miközben a helyi vezetők megosztják a lappok életformájának titkait, történeteket mesélnek és egy-két hagyományos számi dalt (joika) is hallhatunk tőlük. A tűz mellett rénszarvasragut (bidos) ebédelünk, majd rénszarvasszánra ülünk, és egy 20-25 perces túra keretében a környéket is felfedezzük.
(Időtartam: 4-5 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, téli overáll a program időtartamára, 20-25 perces szánozás, meleg ebéd és ital.)

Ebédszünet, majd gyalogos városnézés Tromsø belvárosában. Sétálunk a kikötőben és a központban, és ellátogatunk a fából épült neogótikus katedrálishoz is.

Este fakultatív program: esti hajókirándulás a sarki fény nyomában (175 euró/fő, gyerekeknek 90 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ezen a hajókiránduláson lehetőségünk lesz a város és környezetének egy egészen más szemszögből történő megtekintésére, és némi szerencsével az északi fény játékában is gyönyörködhetünk - a fényszennyezés hatásaitól mentesen. A legénység az aznapi időjárási viszonyok ismeretében célzottan olyan helyekre navigálja a hajót, ahol a legnagyobb eséllyel lesz megfigyelhető az aurora borealis.
(Időtartam: 3-4 óra. Az ár tartalmazza: magyar és angol idegenvezetés, téli overáll a hajóút időtartamára, kávé/tea és sütemény. A hajó belső tere fűtött; a hajó büféjében meleg ételek és italok is kaphatóak.)
Szállás Tromsøben.

Február 16., szombat
Reggeli, majd délelőtt fakultatív program: husky-szafari (70 000 Ft/fő, 12 éves kortól). Egy kb. 40 perces transzfert követően érkezünk meg a Lyngen-Alpok fjordjai közt megbúvó völgyben található huskyfarmra, ahol 120 barátságos és nagyon energikus szánhúzó kutya várja, hogy megismerkedjünk velük, és utána egy körre is elvigyenek. Egy rövid eligazítás után párokban indulunk el a szánokon (az egyik vezet, a másik a szánon ül - félúton csere). A 70-90 perces túránk útvonala a Breivikeidet lankás terepén át, igazi sarkvidéki környezetben vezet.
(Időtartam: 4,5-5 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, termálruha, csizma és kesztyű a program időtartamára, forró ital és helyi sütemény.)

Este fakultatív program: északi fény-kereső buszos kirándulás (140 euró/fő, gyerekeknek 80 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ezen a programon szinte biztos a siker: az elmúlt szezonban az esetek 85 %-ában sikerült megmutatni a jelentkezőknek a sarki fényt. A buszos kirándulás során az aznapi időjárási adatok elemzése alapján a 7 különböző Tromsø környéki bázis közül azokra utazunk el, melyeken a legnagyobb esély kínálkozik az északi fény megtekintésére.
(Időtartam: 5-7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, forró csokoládé/kávé/tea és sütemény a bázisokon, kameraállványok korlátozott számban. Minden bázison található zárt melegedő és mosdó.)
Szállás Tromsøben.

Február 17., vasárnap
Délelőtt ellátogatunk a Polariába. Az összetorlódott jégtáblákra emlékeztető, különleges épületben modern módszerekkel mutatják be az Arktikum élővilágát és a klímaváltozás sarkvidékekre gyakorolt hatásait, az akváriumban pedig a szakállas fókákkal is barátságot köthetünk. A déli órákban buszos transzfer a repülőtérre, majd hazautazás oslói átszállással (14:25-16:20, 18:25-20:45) Budapestre.


Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Tromsø útvonalon oda-vissza, átszállással
 • Repülőtéri transzferek
 • Szállás három éjszakára Tromsøben központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Bőséges skandináv büféreggeli
 • Városnézés Tromsøben
 • Látogatás a Polariában, belépőjegyekkel
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 69 000 Ft/fő, mely tartalmazza 1 db feladott poggyász (max. 20 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55x40x23 cm) díjait minden járaton
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,7 %
 • Minimum létszám: 15 fő. A fakultatív programok 10-10 fő (a husky-szafari esetében 15 fő) jelentkezése esetén garantáltak.
 • A fakultatív programokra előzetes jelentkezés szükséges (az indulást megelőző 31. napig), de díjuk a helyszínen fizetendő (a husky-szafari kivételével).
 • A programokra való jelentkezés az indulás előtti 31. napot követően már nem lemondható.
 • A programok kedvezőtlen időjárás esetén elmaradhatnak vagy módosulhatnak.
 • Az északi fény természeti jelenség, kialakulása nem garantálható.
 • Februárban -7 és 0 Celsius fok közötti hőmérsékletek a jellemzőek.
 • Útlemondási biztosítás (választható): az utazás teljes díjának 1,7 %-a.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 40 000 Ft felár fizetendő. Társításra vonatkozó igényét kérjük jelezze munkatársainknak az 1/235 8010-es telefonszámon vagy az info@skandinavia.hu e-mail címen!
 • Pótágyas elhelyezés esetén a harmadik fő kedvezménye: -30 000 Ft.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
Esti hajókirándulás a sarki fény nyomában (felnőtt)

Helyszínen fizetendő
175 EUR /fő
Esti hajókirándulás a sarki fény nyomában (gyerek)

12 éves korig

Helyszínen fizetendő
90 EUR /fő
Északi fény-kereső buszos kirándulás (felnőtt)

Helyszínen fizetendő
140 EUR /fő
Északi fény-kereső buszos kirándulás (gyerek)

12 éves korig

Helyszínen fizetendő
80 EUR /fő
Félpanzió (háromfogásos vacsorák a 2. és 3. napon)

20 000 Ft /fő
Husky-szafari (12 éves kortól)

70 000 Ft /fő
Látogatás egy lapp farmon, rénszarvasszántúrával (felnőtt)

68 000 Ft /fő
Látogatás egy lapp farmon, rénszarvasszántúrával (gyerek)

12 éves korig

33 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

4 nap / 3 éj

AZ ÚT BETELT