Csoportos utazások |

Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe 2020.01.30.-02.03.


Kategóriák: , , , , ,

Tromsø (ejtsd: trumsző) Észak-Norvégia központja, számos "legészakibb" kategóriában rekorder: többek közt a legészakibb 50 ezer főnél nagyobb település, a legészakibb egyetem, planetárium, színház, szimfonikus zenekar székhelye. A gyönyörű fekvésű város a norvég és a számi (lapp) kultúrák határán létesült - rendkívül gazdag kulturális élete miatt "Észak Párizsaként" is szokás emlegetni. Az utazók körében azonban leginkább arról nevezetes, hogy északi fekvése miatt november 28-ától január 15-éig egyáltalán nem kel fel a Nap, valamint annak az övezetnek az egyik legideálisabb pontján található, amelyben az északi fény (aurora borealis) a leggyakrabban kialakul. Tartson velünk és fedezzük fel együtt ezt az izgalmas várost, ismerkedjünk meg csodás környezetével, esténként pedig éljük át a sarki fény csodáját!

Szállás a városközpontban, a Quality Hotel Sagában. A saját étteremmel rendelkező modern szálloda tágas szobáiban síkképernyős tv, telefon, minibár, vízforraló, a fürdőszobákban hajszárító található. Az ingyenes wifikapcsolat a hotel teljes területén elérhető.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás január végén, február elején, az északi fény megfigyelése szempontjából legideálisabb időpontban
 • Utazás egy átszállással, kényelmes menetrenddel
 • Szállás központi, modern középkategóriás szállodában skandináv büféreggelivel
 • Városnézés Tromsøben
 • Különleges fakultatív programok a helyi adottságok és az északi fény felfedezésére
 • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig


Programok:

január 30. csütörtök
Elutazás Budapestről oslói átszállással (13:45-16:15, 19:30-21:30) Tromsøbe. Érkezés után buszos transzfer a repülőtérről a szállodába, Tromsø központjában.

január 31. péntek
Reggeli, majd délelőtt fakultatív program: husky-szafari (75 000 Ft/fő, 12 éves kortól). Egy kb. 45 perces transzfert követően érkezünk meg a Lyngen-Alpok fjordjai közt megbúvó völgyben található huskyfarmra, ahol 120 barátságos és nagyon energikus szánhúzó kutya várja, hogy megismerkedjünk velük, és utána egy körre is elvigyenek. Egy rövid eligazítás után párokban indulunk el a szánokon (az egyik vezet, a másik a szánon ül - félúton csere). A 60-90 perces túránk útvonala a Breivikeidet lankás terepén át, igazi sarkvidéki környezetben vezet.
(Időtartam: 4,5-5 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, termálruha, csizma és kesztyű a program időtartamára, forró ital és helyi sütemény.)

Ebédszünet, majd gyalogos városnézés Tromsø belvárosában. Sétálunk a kikötőben és a központban, és ellátogatunk a fából épült neogótikus katedrálishoz is.

Este fakultatív program: esti hajókirándulás a sarki fény nyomában (180 euró/fő, 12 éves korig gyerekeknek 120 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ezen a hajókiránduláson lehetőségünk lesz a város és környezetének egy egészen más szemszögből történő megtekintésére, és némi szerencsével az északi fény játékában is gyönyörködhetünk - a fényszennyezés hatásaitól mentesen. A legénység az aznapi időjárási viszonyok ismeretében célzottan olyan helyekre navigálja a hajót, ahol a legnagyobb eséllyel lesz megfigyelhető az aurora borealis.
(Időtartam: 3-4 óra. Az ár tartalmazza: magyar és angol idegenvezetés, téli overall a hajóút időtartamára, "Artic Tapas" helyi speciális falatkák és kóstolók. A hajó belső tere fűtött.)
Szállás Tromsøben.

február 1. szombat
Reggeli, majd egész napos fakultatív program: hómobiltúra (75 000 Ft/felnőtt, 12 éves korig gyerekeknek 35 000 Ft/fő). Tromsøtől kb. 70 percnyire, a festői Lyngen-Alpokba utazunk busszal és komppal, majd egy rövid oktatást követően 1-1,5 órás hómobiltúrára indulunk (a hómobilon két fő utazik, a vezetést félúton cserélik). A túra során számos fotómegállót, pihenőt tartunk, hogy kiélvezzük a környező csodás hegyek, erdő és fjordok látványát. A kirándulás végén meleg levest kapunk, helyben sütött kenyérrel. A hómobil 18 éve felett és érvényes vezetői engedéllyel vezethető, gyermekek csak utasként vehetnek részt a programon.
(Időtartam: 7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, téli overáll, kesztyű, bukósisak és csizma a program időtartamára, 1-1,5 órás hómobilozás, meleg leves és ital.)
Szállás Tromsøben.

február 2. vasárnap
Reggeli, majd délelőtt fakultatív program: látogatás egy lapp farmon, rénszarvasszántúrával (70 000 Ft/felnőtt, 12 éves korig gyerekeknek 35 000 Ft/fő). A nomád lappok (számik) évszázadok óta foglalkoznak rénszarvastenyésztéssel. Tromsøtől kb. 45 percnyire, a festői Lyngen-Alpokban testközelből is megismerkedünk velük: segítünk a borjak etetésében, miközben a helyi vezetők megosztják a lappok életformájának titkait, történeteket mesélnek és egy-két hagyományos számi dalt (joika) is hallhatunk tőlük. A tűz mellett rénszarvasragut (bidos) ebédelünk, majd rénszarvasszánra ülünk, és egy 25-30 perces túra keretében a környéket is felfedezzük.
(Időtartam: 4-5 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, téli overáll és csizma a program időtartamára, 25-30 perces szánozás, meleg ebéd és ital.)

Este fakultatív program: északi fény-kereső buszos kirándulás (140 euró/fő, 12 éves korig gyerekeknek 80 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ezen a programon szinte biztos a siker: az elmúlt szezonban az esetek 85 %-ában sikerült megmutatni a jelentkezőknek a sarki fényt. A buszos kirándulás során az aznapi időjárási adatok elemzése alapján a 7 különböző Tromsø környéki bázis közül azokra utazunk el, melyeken a legnagyobb esély kínálkozik az északi fény megtekintésére.
(Időtartam: 5-7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, forró csokoládé/kávé/tea és sütemény a bázisokon, kameraállványok korlátozott számban. Minden bázison található zárt melegedő és mosdó.)
Szállás Tromsøben.

február 3. hétfő
Hajnali órákban buszos transzfer a repülőtérre, majd hazautazás oslói átszállással (06:30-08:35, 10:45-13:05) Budapestre.


Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Tromsø útvonalon oda-vissza, átszállással
 • Repülőtéri transzferek
 • Szállás négy éjszakára Tromsøben központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Bőséges skandináv büféreggeli
 • Városnézés Tromsøben
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 69 000 Ft/fő, mely tartalmazza 1 db feladott poggyász (max. 20 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55x40x23 cm) díjait minden járaton
 • Minimum létszám: 15 fő. A fakultatív programok 10-10 fő (a husky-szafari esetében 15 fő) jelentkezése esetén garantáltak.
 • A programokra való jelentkezést már foglaláskor javasoljuk. A programokon való részvétel az indulás előtti 31. napot követően már nem mondható le.
 • A programok kedvezőtlen időjárás esetén elmaradhatnak vagy módosulhatnak.
 • Az északi fény természeti jelenség, kialakulása nem garantálható.
 • Februárban -7 és 0 Celsius fok közötti hőmérsékletek a jellemzőek.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 100 000 Ft felár fizetendő. Társításra vonatkozó igényét kérjük jelezze munkatársainknak az 1/235 8010-es telefonszámon vagy az info@skandinavia.hu e-mail címen!
 • Pótágyas elhelyezés esetén a harmadik fő kedvezménye: 35 000 Ft.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
Félpanzió (háromfogásos vacsorák a 2. , 3. és 4.napon)

35 000 Ft /fő
Husky-szafari (12 éves kortól)

75 000 Ft /fő
Esti hajókirándulás a sarki fény nyomában (felnőtt)

Helyszínen fizetendő
180 EUR /fő
Esti hajókirándulás a sarki fény nyomában (gyerek)

Helyszínen fizetendő
120 EUR /fő
Hómobiltúra (felnőtt)

75 000 Ft /fő
Hómobiltúra (gyermek)

35 000 Ft /fő
Látogatás egy lapp farmon, rénszarvasszántúrával (felnőtt)

70 000 Ft /fő
Látogatás egy lapp farmon, rénszarvasszántúrával (gyerek)

35 000 Ft /fő
Északi fény-kereső buszos kirándulás (felnőtt)

Helyszínen fizetendő
140 EUR /fő
Északi fény-kereső buszos kirándulás (gyerek)

Helyszínen fizetendő
80 EUR /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap