Csoportos utazások |

Bergen és a norvég fjordok - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.09.28-10.02.


Kategóriák: , ,

A fjordok országa, Norvégia lenyűgöző terület, de nem csak a képeslaptájak miatt: az irigyelt skandináv életstílus, a helyiek meglepő közvetlensége és az ország színpompás, életigenlő városai mind hozzájárulnak, hogy az utazás életre szóló élmény legyen. Utunk fókuszában Közép-Norvégia fjordvidéke áll: felkeressük a pazar Hardanger-fjordot és hajózunk a világörökségi védettséget élvező szűk Nærøy- és Aurlands fjordokon kilométernyi hegyek között és persze meglátogatjuk a hírneves Geirager-fjordot is. De letekintünk a Vøringsfossen vízesés-szakadék mélyére, és ámulunk majd jó pár, az alföldi szemnek elképzelhetetlen vízesésen és kilátóponton, valamint összebarátkozunk az ország egyik legszebb és legpezsgőbb városával, Bergennel.

Az út kiemelt értékei:

 • Gazdag, az ország természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató program
 • Szállás középkategóriás szállodákban bőséges skandináv büféreggelivel
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Hajókirándulás a Nærøy-fjordon,
 • UNESCO Világörökségi helyszínek: Bergen Hanza-kikötője, Geiranger-fjord és Nærøy-fjord

 

Programok:

szeptember 28. szerda
Elutazás Budapestről amszterdami átszállással Bergenbe (06:35-08:40 és 11:45-13:25). Érkezés után észak felé indulunk, útközben áthajózva a fenséges Sogne-fjordon is. Szállásunk egy mesebeli városkában, a fjordparti Loenben lesz, a Hotel Loenfjord szállodában.

Vacsora után pihenés vagy fakultatív programlehetőség: Loen Skylift (60 EUR/fő, helyben fizetendő). A loeni égi felvonó panorámás felvonókabinjai 0 méterről 1011 méterre, a fjordot ölelő Hoven hegy tetejére juttatják fel a látogatót nem egészen 7 perc alatt. A Nordfjord és az azt körülölelő hófödte hegyek a tengerszinttől is látványosak, de igazi pompájukat kékestetői magasságból mutatják meg.

szeptember 29. csütörtök
Reggeli után drámai tájakon keresztül faljuk a kilométereket a sokak által egyszerűen csak a világ legszebb fjordjának tartott Geiranger-fjord (UNESCO Világörökségi helyszín) felé. Az állítás jogosságáról magunk is meggyőződhetünk, mikor letekintünk a Ørnesvingen kilátópontról a több mint 600 méteres mélységbe. Később Geiranger városka ajándékboltjaiban gondolhatunk az otthon maradottakra. Délután a Valdresflye hegyvidéki tájain keresztül érjük el második éjszakánk helyszínét, Fagernes városkát. Szállás a Scandic Valdres hotelben.

szeptember 30. péntek
Ma a szintén világörökségi oltalom alatt álló Sogne-fjord vidékével ismerkedünk. Először a borgundi dongatemplomnál tartunk megállót - a vikingkori építészet rajongóinak nagy örömére. Következő állomásunk Flam városka, ahol fakultatív program keretében hajóra szállhatunk (Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordon 60 EUR/fő, helyben fizetendő) és az 1700 méteres hegyek között húzódó, helyenként csupán 250 méter széles fjordon hajókázunk egy kiadósat (kb. 2 óra). Estefelé gleccser vájta tavak és vízesések között utazva érkezünk meg szálláshelyünkre, a Hardenger-fjord partján fekvő Ulvikba. Szállás a Brakanes hotelben.

október 1. szombat
A szállodai kijelentkezés után átkelünk az ország leghosszabb függőhídján, a kecses Hardanger-hídon,  majd megérkezünk az ország talán leglátványosabb szakadék-vízeséséhez, a Hardanger Nemzeti Parkban található a 182 méteres Vøringsfossenhez. A bátrabbak akár a vízesés felé kifeszített gyaloghídról is szemügyre vehetik a látványt. Estefelé a Steindalfossen és a Frossen Bratte vízesések érintésével érkezünk meg a ritka szép fekvésű Bergenbe. Szállás a Zander K hotelben.

október 2. vasárnap
Reggeli után gyalogosan ismerkedünk az esernyők városával. A Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére, ahonnan madártávlatból tekintünk alá a városra, de meglátogatjuk a 12. századi katedrálist, a Mária templomot, majd sétálgatunk a halpiacon és a Bryggen színes házai között is (Világörökségi helyszín) . Délután rövid transzfer a bergeni repülőtérre és amszterdami átszállással hazautazás Budapestre (17:40-19:25 és 20:55-22:55).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegyek Budapest-Bergen útvonalon átszállással a fentiek szerint
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) és egy darab feladott poggyász (max. 23 kg)
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Egy éjszaka szállás Loenben, a Hotel Loenfjord szállodában
 • Egy éjszaka szállás Fagernesben, a Scandic Valdres szállodában
 • Egy éjszaka szállás Ulvikban, a Brakanes szállodában
 • Egy éjszaka szállás Bergenben, a Zander szállodában
 • Gazdag választékú skandináv büféreggeli minden szálláshelyen, a Hotel Brakanesben vacsora
 • Városnézés Bergenben
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • A programban szereplő belépőjegyek

 

 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió és a fakultatív programok legalább 15 fő jelentkezése esetén garantáltak.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén egyágyas felár fizetendő. 
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • Eltérően utazási feltételeinktől, a lemondás és a szerződésszerű indulás 60-35 nap közötti útlemondás esetén a KLM légitársaság lemondási feltételei szerint 80 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel.
Fakultatív hajókirándulás az Aurlands- és Nærøy-fjordon

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Fakultatív program - Loen Skylift

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Félpanziós ellátás

3 db háromfogásos vacsora a szállodák éttermében.

35 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 339 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

5 nap / 4 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK