Csoportos utazások |

Bergen és a norvég fjordok - csoportos téli körutazás magyar idegenvezetéssel 2022.02.04-08.


Kategóriák: , , , ,

Ötnapos nyugat-norvégiai utazásunkon az északi fény szezonjában, de már kb. 10 órás világosság mellett kalandozunk a mesék világát idéző téli fjordvidéken, egy egészen más arcáról megismerve azt. Utunk során bebarangoljuk a vidám és izgalmas Bergent, az ország második legnagyobb városát, valamint a síelés és az extrém sportok szerelmeseinek Mekkáját, Vosst. Meglátogatjuk továbbá a fjordok királynőjének, a Hardangernek a különleges szépségű vízeséseit, és végighajózunk az egyik legfestőibb fjordon, a Nærøyön. Némi szerencsével valamelyik esténken az aurora borealis életreszóló élményét is megtapasztalhatjuk. Tartson velünk!

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás Bergenbe egy átszállással a KLM járatain, kényelmes menetrenddel
 • Szállás színvonalas városközponti szállodákban Bergenben és Vossban
 • Norvégia télen - a fjordok megismerése egy másik arcukról
 • Érintett UNESCO Világörökségi helyszínek: Bryggen (Bergen rakpartja), Nærøy-fjord
 • Hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordban, fakultatív hajókirándulás Bergenből Mostraumenbe
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig


Programok:

Február 4., péntek
Elutazás Budapestről a KLM járatain, amszterdami átszállással (06:30-08:45, 12:00-13:40) Bergenbe. Érkezés után transzfer a városközpontba, majd gyalogosan ismerkedünk meg Bergen központjával: a Bryggen színes parti házaival (Világörökségi helyszín), a 13. századi Bergenhus erőddel, a Mária-templommal és a katedrálissal. A Hanza-múzeumban a város középkori mindennapjaiba is betekintést nyerünk. Késő délután a szállás elfoglalása.
Szállás Bergen központjában: Hotel Hordaheimen***

Február 5., szombat
Reggeli után magunk mögött hagyjuk Bergent és a Hardanger-fjord vidékére indulunk. A várost elhagyva alagutak és hidak tucatjain haladunk át. Első megállónk a Steindalsfossen vízesés, melynek különlegessége, hogy be lehet sétálni a vízfüggöny mögé. Ezután a fjord partján kanyarogva, majd a Hardanger-hídnál (az ország leghosszabb függőhídjánál) átkelve ellátogatunk a 182 méteres Vøringsfossenhez, az ország egyik leghíresebb és leglátványosabb zuhatagához. A szakadék felett átívelő nemrég megnyitott gyaloghídról testközelből csodálhatjuk meg a lezúduló víztömeget. Délután - ha az időjárás is engedi - a Skjervsfossen szurdokában kanyargó úton felmegyünk a vízesés teteje melletti kilátóponthoz. Ezután megérkezünk Vossba, ahol a következő két éjszakát egy 2020-ban nyílt design hotelben töltjük.
Szállás Voss központjában két éjszakára: Scandic Voss****

Február 6., vasárnap
Délelőtt séta a tóparti Vossban, mely kedvező fekvése miatt télen-nyáron a sportok szerelmeseinek kedvelt úticélja. Gyalogos városnézésünkön ellátogatunk Norvégia legrégebbi fából épült világi épületéhez, a Finnesloftethez, a kereszténységre való áttérés évében, 1023-ban emelt Szent Olav-kereszthez, valamint a 13. századi gótikus templomba.
Fakultatív program (30 000 Ft/fő): belépőjegy a Voss Gondolára, kétfogásos ebéddel. A Voss Gondola Észak-Európa legnagyobb és legmodernebb kabinos felvonója, mellyel 9 perc alatt érünk fel 56 méteres magasságból 820 méterig. A felső állomáson a fantasztikus kilátás mellett egy étterem is található, ahol egy kétfogásos ebédet is elfogyasztunk. Ezután rövid sétát teszünk a környéken, majd leereszkedünk a városba. Aki azonban kedvet kapna, az étteremmel szomszédos sípályákon kipróbálhatja a norvégok kedvenc téli időtöltését - akár estig.
Délután/este szabadidő Vossban: sétáljunk a tóparton, szerezzük be a szuveníreket a helyi bevásárlóközpontban, látogassunk el a helyi fürdőbe, a Vossabadetbe, vagy éljük át a szabadesés élményét a Vossvindben!
Szállás Vossban.

Február 7., hétfő
Reggeli után elbúcsúzunk Vosstól és újra útra kelünk. Megállunk a Tvindefossen vízesésnél, majd továbbmegyünk a magas hegyek ölelésében található Gudvangenbe. Itt hajóra szállunk, és a Sogne-fjord mellékágain, a Nærøy- és Aurlands-fjordon (Világörökségi helyszín) kb. 2 óra alatt végighajózva érjük el Flåmot; az 1700 méteres hegyek között húzódó fjord helyenként csak 250 méter széles. Megérkezés után szabadidő a hangulatos Flåmban. Délután egy hegyi úton felkapaszkodva érjük el a Stegastein kilátópontot, amely az Aurlands-fjord szintje felett 650 méterre magasodik, fenséges látványt kínálva. Ezt követően visszautazunk Bergenbe.
Szállás Bergenben: Hotel Hordaheimen***

Február 8., kedd
Szabadidő Bergenben délutánig. Délelőtt fakultatív hajókirándulás Bergenből Mostraumenbe (25 000 Ft/fő): a 3 órás hajókirándulás során a víz felől is megcsodálhatjuk a Bryggen színes házait, de látjuk majd az Oster-fjordban megbúvó Modalen falucskát és számos szép vízesést is.
Délután transzfer a bergeni repülőtérre, majd hazautazás a KLM járatain, amszterdami átszállással (17:25-19:15, 21:05-23:05) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Bergen útvonalon oda-vissza, átszállással
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász oda-vissza
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Szállás Bergenben két éjszakára háromcsillagos szállodában
 • Szállás Vossban két éjszakára négycsillagos szállodában
 • Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordon
 • A programban szereplő belépőjegyek
 • Minimum létszám: 20 fő. A fakultatív programok és a félpanzió legalább 15-15 fő jelentkezése esetén garantáltak.
 • Az egyágyas szobában történő elhelyezés felára 80 000 Ft.
 • Háromágyas elhelyezés esetén a harmadik fő kedvezménye 35 000 Ft.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • Az északi fény természeti jelenség, kialakulása nem garantálható. A programok kedvezőtlen időjárás esetén elmaradhatnak vagy módosulhatnak.
Félpanzió (4 vacsora a szállodákban)

40 000 Ft /fő
Belépőjegy a Voss Gondolára, ebéddel

30 000 Ft /fő
Fakultatív hajókirándulás Bergenből Mostraumenbe

25 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap