Csoportos utazások |

Bergen, Oslo és a norvég fjordok - csoportos őszi körutazás magyar idegenvezetéssel 2019.10.02-06.


Kategóriák: , ,

A fjordok országa, Norvégia lenyűgöző terület, de nem csak a képeslaptájak miatt: az irigyelt skandináv életstílus, a helyiek meglepő közvetlensége és az ország hangulatos városai mind sokat hozzáadnak ahhoz, hogy egy norvégiai utazás felejthetetlen élmény legyen. Persze utunk fókuszában a fjordvidék szerepel majd: felkeressük a pazar Hardanger-fjordot és hajózunk a világörökségi védettséget élvező szűk Nærøy- és Aurlands fjordokon kilométernyi hegyek között. De letekintünk majd a Vøringsfossen vízesés-szakadék mélyére, és ámulunk majd jó pár, az alföldi szemnek elképzelhetetlen vízesésen, na és persze összebarátkozunk az ország legszebb és legpezsgőbb városaival, Bergennel és Oslóval. Utunkat igyekeztünk úgy tervezni, hogy sokat lássunk, de a tempó mégse legyen megerőltető. Szóval, ha már régi terve, hogy meglátogassa a trollokat vagy felidézné, hogy gyermekkorában hogy is nézett ki az az Üveghegy és Óperenciás tenger, ne habozzon az utazást Önnek szervezzük!

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen Budapest-Oslo repülőjáratokkal
 • Szállás színvonalas középkategóriás szállodákban, széles választékú skandináv büféreggelivel
 • Gazdag program Közép-Norvégia kulturális és természeti látnivalóinak széleskörű bemutatására
 • Érintett UNESCO Világörökségi helyszínek: Bryggen (Bergen rakpartja), Nærøy-fjord
 • Hajókirándulás a fjordokban
 • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

 

Programok:

október 2. szerda
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával (06:10-08:50) Oslóba. Érkezés után változatos tájakon keresztül utazunk a Hardanger Nemzeti Park és a névadó Hardanger-fjord vidékére. Útközben átkelünk a leghosszabb norvég függőhídon - a kecses Hardanger-hídon -, és megállunk az ország egyik leglátványosabb vízesésénél, a 182 méteres Vøringsfossennél is. Később Eidfjord városka kikötőjénél tartunk fotószünetet. Szállás Norheimsundban, a fjordparti Thon Hotel Sanden*** szállodában.

október 3. csütörtök
Reggeli után a talán legszebb norvég város, Bergen felé indulunk, ahol gyalogosan ismerkedünk majd a főbb látnivalókkal. A Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére, ahonnan madártávlatból tekintünk alá a városra és készítjük el a kötelező fotókat/szelfiket, de meglátogatjuk a 12. századi katedrálist, a Mária-templomot, majd lődörgünk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között is. Délután a szobák elfoglalása Zander K Hotel***-ban; este szabadidő.

október 4. péntek
A tegnapi nap főleg emberalkotta látnivalói után a mai nap ismét a fjordoké a főszerep. Megállunk majd a Tvindefossen vízesésnél, majd a fjordparti Gudvangenbe utazunk. Itt fakultatív program keretében hajóra pattanhatunk (Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordon 20 000 Ft/fő) és az 1700 méteres hegyek között húzódó, helyenként csupán 250 méter széles Nærøy- és Aurlands-fjordon hajókázunk egy kiadósat (kb. 2 óra). Megérkezés után szabadidő a hangulatos Flåm városkában.
Délután - kedvező időjárás esetén - egy szerpentinúton felkapaszkodva érjük el a Stegastein kilátópontot amely az Aurlands-fjord szintje felett 650 méterre magasodik, fenséges látványt kínálva. Később megállót tartunk - a vikingkori építészet rajongóinak nagy örömére - a borgundi dongatemplomnál. A tartalmas nap utáni jól megérdemelt éjszakai pihenőnket a gjoviki Clarion Grand Hotelben*** töltjük majd.

október 5. szombat
Reggeli után elutazás Oslóba, majd városnézés a norvég fővárosban: ellátogatunk a különleges szobrairól ismert Vigeland-parkhoz és a Királyi palotához, a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt biztosító Városházához, majd sétálunk a város főutcáján, a Karl Johans gaten, zárásképp pedig meglátogatjuk a Kon-Tiki és a Fram Múzeumot is. Szállás az oslói repülőtér közelében, a Clarion Hotel&Congress**** szállodában.          

október 6. vasárnap
Reggel kijelentkezés a szállodából; rövid transzfer az oslói repülőtérre és hazautazás a Wizz Air közvetlen járatával (09:20-11:50) Budapestre.


Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
 • Utazás az országon belül különbusszal
 • Egy éjszaka szállás Norheimsundban, a Thon Hotel Sanden*** szállodában
 • Egy éjszaka szállás Bergenben, a Zander K*** szállodában
 • Egy éjszaka szállás a Gjovikban, a Clarion Grand Hotel*** szállodában
 • Egy éjszaka szállás az oslói repülőtéri  Clarion Hotel&Congress**** szállodában.
 • Gazdag skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Városnézés Bergenben és Oslóban
 • Belépőjegyek a programban szereplő látnivalókhoz
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt


Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 60 000 Ft felár fizetendő.
 • Harmadik fő kedvezménye háromágyas szobában: -20 000 Ft.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és az Aurlands-fjordon

20 000 Ft /fő
Félpanzió (4 háromfogásos vacsora a szállodákban)

45 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet a kisméretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű - max. 55×40×23 cm - kézipoggyászt is)

12 500 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 10 kg) díja oda-vissza

17 500 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg) díja oda-vissza

21 500 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap