Csoportos utazások |

Bergen, Oslo és a norvég fjordok - csoportos pünkösdi körutazás magyar idegenvezetéssel 2020.05.29.-06.02.


Kategóriák: ,

A fjordok országa, Norvégia lenyűgöző terület, de nem csak a képeslaptájak miatt: az irigyelt skandináv életstílus, a helyiek meglepő közvetlensége és az ország hangulatos városai mind sokat hozzáadnak ahhoz, hogy egy norvégiai utazás felejthetetlen élmény legyen. Persze utunk fókuszában a norvég táj szerepel majd: felkeressük a pazar Hardanger-fjordot és hajózunk a világörökségi védettséget élvező szűk Nærøy- és Aurlands fjordokon kilométernyi hegyek között. De letekintünk majd a Vøringsfossen vízesés-szakadék mélyére, és ámulunk majd jó pár, az alföldi szemnek elképzelhetetlen vízesésen, na és persze összebarátkozunk az ország legszebb és legpezsgőbb városaival, Bergennel és Oslóval. Utunkat igyekeztünk úgy tervezni, hogy sokat lássunk, de a tempó mégse legyen megerőltető. Szóval, ha már régi terve, hogy meglátogassa a trollokat vagy felidézné, hogy gyermekkorában hogy is nézett ki az az Üveghegy és Óperenciás tenger, ne habozzon, az utazást Önnek szervezzük!

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen Budapest-Oslo repülőjáratokkal
 • Szállás színvonalas középkategóriás szállodákban, széles választékú skandináv büféreggelivel
 • Gazdag programkínálat Közép-Norvégia kulturális és természeti látnivalóinak széleskörű bemutatására
 • Érintett UNESCO Világörökségi helyszínek: Bryggen (Bergen rakpartja), Nærøy-fjord
 • Hajókirándulás a fjordokban
 • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

 

Programok:

május 29. péntek
Elutazás Budapestről a Norwegian légitársaság közvetlen járatával (12:10 – 14:40) Oslóba. Érkezés után elutazás a Strondalfjord partján fekvő Fagernesbe, szállás a Scandic Valdres*** szállodában.

május 30. szombat
Reggeli után változatos tájakon keresztül utazunk a Hardanger Nemzeti Park és a névadó Hardanger-fjord vidékére. Útközben átszeljük a fjordot a leghosszabb norvég függőhídon - a kecses Hardanger-hídon - keresztül, és megállunk az ország egyik leglátványosabb vízesésénél, a 182 méteres Vøringsfossennél is. Később Eidfjord városka kikötőjénél tartunk fotószünetet, aztán pedig a Skjervfossen vízesés impozáns vízfüggönyén álmélkodunk majd. Este érkezés Bergenbe, szállás elfoglalása a belvárosi Thon Hotel Bristol*** szállodában.

május 31. vasárnap
Reggeli után gyalogosan ismerkedünk a páratlan fekvésű Bergen látnivalóival. A Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére, ahonnan madártávlatból tekintünk alá a városra és készítjük el a kötelező fotókat/szelfiket, de meglátogatjuk a 12. századi katedrálist, a Mária templomot, majd lődörgünk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között is. Este szabadidő.

június 1. hétfő
A tegnapi nap főleg emberalkotta látnivalói után a mai nap ismét a természeté a főszerep. Megállunk majd a Tvindefossen vízesésnél, majd a fjordparti Gudvangenbe utazunk. Itt fakultatív program keretében hajóra pattanhatunk (Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordon 20 000 Ft/fő) és az 1700 méteres hegyek között húzódó, helyenként csupán 250 méter széles Nærøy- és Aurlands-fjordon hajókázunk egy kiadósat (kb. 2 óra). Megérkezés után szabadidő a hangulatos Flåm városkában.

Délután - kedvező időjárás esetén - egy szerpentinúton felkapaszkodva érjük el a Stegastein kilátópontot amely az Aurlands-fjord szintje felett 650 méterre magasodik, fenséges látványt kínálva. Később rövid megállót tartunk - a vikingkori építészet rajongóinak nagy örömére - a borgundi dongatemplomnál. A tartalmas nap utáni jól megérdemelt éjszakai pihenőnket a természet lágy ölén fekvő Hotel Norefjellben**** töltjük majd.

június 2. kedd
Reggeli után elutazás Oslóba, majd gyalogos városnézés a norvég fővárosban: ellátogatunk Királyi palotához, a parlamenthez és a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt biztosító Városházához, majd sétálunk a város főutcáján, a Karl Johans gaten, zárásképp pedig áthajózunk a múzeumok szigetére, ahol a világhírű Kon-Tiki és a Fram Múzeumot tekintjük meg. Délután transzfer az oslói repülőtérre és hazautazás a Norwegian közvetlen járatával (18:25 - 20:45) Budapestre.


Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
 • Utasonként egy darab kézipoggyász és egy feladott poggyász (max. 20 kg)
 • Utazás az országon belül különbusszal
 • Egy éjszaka szállás Fagernesben, a Scandic Valdres*** szállodában
 • Két éjszaka szállás Bergenben, a Thon Hotel Bristol*** szállodában
 • Egy éjszaka szállás a Hotel Norefjell Spa&Resort**** szállodában
 • Gazdag skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Városnézés Bergenben és Oslóban
 • Belépőjegyek a programban szereplő látnivalókhoz
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt


Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 49 000 Ft/fő
 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 80 000 Ft felár fizetendő.
 • Harmadik fő kedvezménye háromágyas szobában: 30 000 Ft.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • A repülőjegyek foglalás után a Norwegian légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Norwegian lemondási szabályzata szerinti 40 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és az Aurlands-fjordon

20 000 Ft /fő
Félpanzió (4 háromfogásos vacsora a szállodákban)

50 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap