Csoportos utazások |

Bergen, Stavanger és a norvég fjordok - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2023.05.19-23.


Kategóriák: , , , , ,

Ezen a május végi csoportos utazáson a fjordok országának leglátványosabb szeletét barangoljuk be. Megismerkedünk az esernyők városaként is emlegetett hangulatos Bergennel, Stavanger fehér házas, virágos óvárosával, de a két város környéki fjordvidéket, valamint a Hardanger-fjordot is felfedezzük. A Lyse-fjordban egy fakultatív hajókiránduláson is részt vehetünk, sőt a kalandvágyók Norvégia leghíresebb kilátópontját, a Prédikálószéket is megmászhatják. Utazásunk a fehér éjszakák szezonjának elejére esik, amikor már 23 óráig nappali világosság tapasztalható.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás kényelmes menetrenddel a Lufthansa járatain
 • Szállás Bergenben és Stavangerben színvonalas városközponti szállodákban
 • Nyugat-Norvégia legszebb fjordjai, vízesései és városai
 • Fakultatív hajókirándulások a fjordokban, lehetőség a Prédikálószék megmászására
 • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig


Programok:

Május 19. péntek
Elutazás Budapestről a Lufthansa járatain, frankfurti átszállással (06:30-08:15, 10:15-12:15) Bergenbe. Érkezés után ellátogatunk a fantofti árboctemplomhoz Bergen külvárosában. A szobák elfoglalása után ismerkedés az esernyők városával: a Fløibanen siklón felkapaszkodva a Fløyen hegyéről madártávlatból is megcsodáljuk a várost és környezetét, de a szomszédos erdőben is teszünk egy könnyű sétát.
Szállás Bergen központjában két éjszakára: Hotel Augustin***

Május 20. szombat
Délelőtt gyalogos városnézés Bergenben: megismerkedünk a Bryggen színes parti házaival (Világörökségi helyszín), a 13. századi Bergenhus erőddel és a halpiaccal. Délután fakultatív hajókirándulás Bergenből Mostraumenbe (75 euró/fő, helyszínen fizetendő): a 3 órás hajókirándulás során a víz felől is megcsodáljuk a Bryggen színes házait, de látjuk majd az érintetlen Oster-fjordban megbúvó Modalen falucskát és számos szép vízesést is.
Szállás Bergenben.

Május 21. vasárnap
Harmadik napunkon elbúcsúzunk Bergentől és a Hardanger-fjord  partja mentén, az ország egyik leglátványosabb útvonalán "költözünk át" Stavangerbe. Meglátogatjuk Norvégia egyik leghíresebb és legszebb vízesését, a 182 méteres Vøringsfossent, melyet egy 2020-ban megnyitott lépcsős gyaloghídról még közelebbről megcsodálhatunk, de megállunk a fjord déli végén található Oddában és a Låtefossen zuhatagánál is. Este teszünk egy sétát Stavanger virágos, fehér házas óvárosában.
Szállás Stavanger központjában két éjszakára: Clarion Hotel Stavanger****

Május 22. hétfő
Egész napos szabadidő Stavangerben, fakultatív programlehetőségekkel:
1. Fakultatív hajókirándulás a Lysefjordban (33 000 Ft/fő): a stavangeri kikötőből indulva egy 3 órás hajókiránduláson fedezzük fel Norvégia egyik leghíresebb fjordját. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, majd már a fjordban a "csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést és a 604 méter magas Prédikálószéket alulról.
2. A Prédikálószék megmászása (15 000 Ft/fő; a hajókiránduláson részt vevők számára foglalható): a norvégok imádnak túrázni - hódoljunk hát mi is a nemes szenvedélynek! A hajókirándulás végén, de még a Stavangerbe való visszaérkezés előtt kiszállunk a fjordparti Forsandban, ahonnan egy rövid buszos transzferrel jutunk el a Prédikálószékre vezető túraútvonal kiindulópontjához. Innen szép környezetben 2-2,5 óra alatt érjük el a 600 méterrel a Lysefjord fölé magasodó négyszögletű gránitsziklát. Lógassuk le lábunkat a pereméről (ha merjük) és gyönyörködjünk a fenséges kilátásban - tiszta időben a fjord legvégéig is elláthatunk! Miután kipihentük magunkat és a kötelező szelfik is elkészültek, busszal utazunk vissza Stavangerbe, érintve a világ leghosszabb, több mint 14 km-es tenger alatti közúti alagútját.
(Megjegyzés: a mászás közepesen megterhelő, részben sziklás terepen. A program jó fizikai állapotú, gyakorlott túrázók részére ajánlott; az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.)
Szállás Stavangerben.

Május 23. kedd
Délelőtt rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás a Lufthansa járatain, frankfurti átszállással (12:40-14:35, 16:30-18:00) Budapestre.


Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Bergen és Stavanger-Budapest útvonalon átszállással
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász (max. 8 kg, max.55×40×23 cm) minden repülőjáraton
 • Utazás Norvégiában különbusszal
 • Városnézés Bergenben és Stavangerben, egész napos kirándulás a Hardanger-fjord vidékén
 • Szállás négy éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Gazdag választékú skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Minimum létszám: 25 fő. A félpanzió és a fakultatív kirándulások legalább 15-15 fő jelentkezése esetén garantáltak.
 • Az egyágyas szobában történő elhelyezés felára 90 000 Ft.
 • Háromágyas elhelyezés esetén a harmadik fő kedvezménye 50 000 Ft.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • A Prédikálószék megmászása közepesen megterhelő, csak jó fizikai állapotú, gyakorlott túrázók részére ajánlott; az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.
 • Utazási feltételeinktől eltérően az indulás előtti 75-35. nap közötti útlemondás esetén a légitársaság lemondási feltételei szerint 50 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Félpanzió (4 vacsora a szállodákban)

60 000 Ft /fő
Fakultatív hajókirándulás Bergenből Mostraumenbe

Helyszínen fizetendő
75 EUR /fő
Fakultatív hajókirándulás a Lyse-fjordban

33 000 Ft /db
Fakultatív program: a Prédikálószék megmászása

A fakultatív Lyse-fjord hajókiránduláson résztvevők számára foglalható; gyakorlott túrázok részére ajánlott

15 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás: 2,5%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
Csak európai úti célokra köthető
650 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
850 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
1 090 Ft /fő/nap