Csoportos utazások |

Csoportos utazás Szentpétervárra az október 23-i hosszú hétvégén 2018.10.19-22.


Kategóriák: , ,

Észak Velencéje, Petrográd, Leningrád, Pityer, vagy csak egyszerűen SPB: hívjuk bárhogyan, Szentpétervár senkit nem fog hidegen hagyni. A 300 éves, kalandos történelmű Néva-parti metropolisz már 100 éve nem főváros, de eleganciájában, (multi)kulturális életében, történelmi látnivalóiban vitán felül az első Oroszországban. Magyar idegenvezetésű csoportos utazásunk során megismerkedünk ezzel az izgalmas várossal: sétálunk majd a Nyevszkij-sugárúton, meglátogatjuk az Ermitázst, hajózunk a Néván és a csatornákon és ellátogatunk a cárok mesés palotáiba is.

Szállás Szentpéterváron a központi elhelyezkedésű Nevsky Grand Hotelben***. A kiváló fekvésű szálloda a Nyevszkij sugárútról 2, az Ermitázstól pedig 12 percnyi sétára található. A szállodának saját étterme van. Az ízlésesen berendezett szobák mindegyike telefonnal, műholdas TV-vel, saját fürdőszobával felszerelt. A vezeték nélküli internetkapcsolat (wi-fi) a szálloda teljes területén díjmentesen elérhető. Lehetőség van egyágyas és háromágyas szobában történő elhelyezésre is.


Az út kiemelt értékei:

 • Utazás az október 23-i hosszú hétvégén péntektől hétfőig
 • Repülés Szentpétervárra közvetlen repülőjárattal
 • Szállás központi elhelyezkedésű szállodában, sétatávolságra a legtöbb látnivalótól
 • A területet kiválóan ismerő magyar idegenvezető
 • Az ár minden a programban szereplő belépőjegyet tartalmaz
 • Fakultatív programok: sétahajózás a Néván és a csatornákon, egész napos kirándulás Puskinba és Peterhofba


Programok:

Október 19., péntek
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal (06:35-10:05) Szentpétervárra. Megérkezés után transzfer a központba, ahol egy buszos és gyalogos városnézés során ismerkedünk meg Szentpétervár legszebb látnivalóival: Nyevszkij proszpekt, Kazanyi székesegyház, Vérző Megváltó templom, Admiralitás, Palota tér, Péter-Pál erőd, Vasziljevszkij sziget. A városnézést követően a szobák elfoglalása a szállodában; este szabadidő.

Október 20., szombat
A napunkat Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeumának, a Téli Palota elegáns komplexumában helyet kapó Ermitázsnak a megismerésével kezdjük. Az óriási gyűjtemény a világon a legnagyobb: az ókor emlékeitől (mezopotámiai, egyiptomi, görög, római) kezdve az európai képzőművészet minden korszakának és iskolájának, köztük az orosz mesterek műveinek gazdag kollekciójáig rengeteg a látnivaló. Ezt követően ellátogatunk a város egyik ikonikus épületébe, az aranykupolás Izsák székesegyházba, amely a világ legnagyobb ortodox katedrálisa. A székesegyház neoklasszicista stílusban épült, belső tere különlegesen gazdagon díszített. Az érdeklődők a kupola oszlopsorához is felsétálhatnak, ahonnan a város legszebb kilátása élvezhető.
Délután szabadidő, vagy fakultatív program: sétahajózás a Néván és a csatornákon, transzferekkel (9 000 Ft/fő): Szentpétervár a vizek városa - fedezzük hát fel a vizekről is! A Néván és a csatornákon, a hidak alatt végighajózva egészen más szemszögből lesz lehetőségünk megtekinteni a metropoliszt. A hajózás időtartama kb. 1 óra.

Október 21., vasárnap
Szabadidő Szentpéterváron, vagy egész napos fakultatív kirándulás Puskinba és Peterhofba, belépőkkel és transzferekkel (45 000 Ft/fő). Kirándulásunk során a cári Oroszország talán két leghíresebb és legérdekesebb szereplője, Nagy Péter és Nagy Katalin pompás palotáit keressük fel. Első állomásunk Puskin (a korábbi Carszkoje Szeló), amely Nagy Katalin cárnő pazar nyári palotájának ad otthont. A hatalmas kert közepén elhelyezkedő fényűző palota a II. világháborúban súlyos károkat szenvedett, melyeket csak a város 300 éves évfordulójára, 2003-ra sikerült helyreállítani. A palota számos elegáns terme közül a leghíresebb a legendás Borostyánszoba. Délután a Finn-öböl partján található Peterhof (Petrodvorec) komplexumát látogatjuk meg. Az impozáns épületegyüttes méreteiben és pompájában csak Versailles-hoz hasonlítható. A Nagy Péter utasításai alapján tervezett kert legdíszesebb része a többszintes, aranyozott szobrokkal díszített szökőkútrendszer, a központjában az oroszlánt legyőző Sámson szobrával. A palota és a kertek meglátogatása után visszautazunk Szentpétervárba.

Október 22., hétfő
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre; hazautazás közvetlen repülőjárattal (09:55-11:35) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Szentpétervár útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
 • Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg) oda-vissza
 • Szállás három éjszakára Szentpéterváron középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Büféreggeli a szállodában
 • Városnézés Szentpéterváron, az Ermitázs és a Szent Izsák-székesegyház meglátogatása
 • Transzferek
 • A programban szereplő belépőjegyek
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a teljes oroszországi tartózkodás alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 39 000 Ft/fő
 • Vízumdíj és utasbiztosítás
 • Útlemondási biztosítás (választható): az utazás díjának 1,7 %-a
 • Minimum létszám: 20 fő. A fakultatív programok és a félpanzió 10-10 fő jelentkezése esetén garantáltak.
 • Az orosz vízumhoz az utazás időtartamára érvényes utasbiztosítás és a hazautazás napjától számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.
 • A vízumügyintézés feltétele egy online vízumkérvény kitöltése (kitöltési útmutatót biztosítunk) és a kinyomtatott kérvények, útlevelek és 1-1 db igazolványkép eljuttatása irodánkba szeptember 20-ig. A vízumoztatott útlevelek várhatóan október 10-től átvehetőek személyesen irodánkban.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 40 000 Ft felár fizetendő.
 • Társításra vonatkozó igényét kérjük jelezze munkatársainknak az 1/235 8010-es telefonszámon vagy az info@skandinavia.hu e-mail címen!
 • Háromágyas szobában történő elhelyezés esetén a harmadik fő kedvezménye -15 000 Ft a részvételi díjból.
Az orosz vízum díja ügyintézéssel

23 000 Ft /fő
Egész napos fakultatív kirándulás Puskinba és Peterhofba, belépőkkel és transzferekkel

45 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, a fedélzetre magával viheti kézipoggyászát (55 × 40 × 23 cm), illetve egy kisméretű táskát (40 × 30 × 18 cm) is.

8 600 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 20 kg) oda-vissza

24 000 Ft /db
Félpanzió (3 háromfogásos vacsora orosz fogásokkal)

24 000 Ft /fő
Sétahajózás a Néván és a csatornákon, transzferekkel

9 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

4 nap / 3 éj

AZ ÚT BETELT