Csoportos utazások |

Észak-Norvégia csodái - a Lofoten-szigetektől Tromsøig csoportos körutazás 2019.08.04-11.


Kategóriák: , , , ,

Az észak-norvégiai Lofoten-szigetek (vagy „hiúzláb” szigetek) a látnivalókban bővelkedő Skandinávián belül is kiemelt figyelmet érdemelnek. A tengerből kiemelkedő csipkés csúcsú hegytetők, a hegyláncok lábainál pihenő halászfalvak vagy a már-már trópusokat idéző homokos strandok varázsa a természet szépségei iránt kevésbé fogékony látogatót is megindítják. Csoportos utazásunkon bejárjuk majd a Lofoten képeslaptájait, útba ejtjük a kevésbé ismert Vesterålen-szigeteket és eljutunk az érintetlen, vadregényes Senja szigetére és persze az "Észak Párizsaként" is emlegetett  vibráló hangulatú Tromsøbe.

Az út kiemelt értékei:

 • A magyar utazók körében eddig alig ismert célterület
 • Norvégia egyik érintetlen, különleges szépségű része
 • Utazás oda-vissza egy átszállással, kényelmes menetrenddel
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Színvonalas, központi elhelyezkedésű középkategóriás szálláshelyek
 • Gazdag választékú, bőséges skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Norvégiát jól ismerő magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Az ár minden, a programban szereplő látnivaló költségeit tartalmazza

Programok:
 

Augusztus 4., kedd
Elutazás Budapestről oslói átszállással (12:10-14:40, 17:15-19:10) Tromsøbe.  Érkezés után szállás elfoglalása a Clarion Collection Aurora**** szállodában.

Augusztus 5. szerda
Délelőtt gyalogosan ismerkedünk Tromsøvel, a világ legészakibb 50 ezer főnél népesebb városával. Az ebédszünetet követően megállót tartunk a város jelképénél, a modern "Jeges-tengeri katedrálisnál", majd a Fjellheisen kabinos felvonójával felkapaszkodunk a város hegyére, a 421 méteres Strolsteinenre, ahonnan gyönörködhetünk a kiváló panorámában. A nap zárásaként pedig ellátogatunk a világ legészakibb botanikus kertjébe, ahol tanulmányozhatjuk az arktikus övezet egyedi növényvilágát. Szállás Tromsøben.

Augusztus 6. csütörtök
Reggel magunk mögött hagyjuk Tromsøt, majd az eldugott és meglepően látványos Kvaløya és Senja szigetein töltjük a nap legnagyobb részét. Délelőtt "strandolunk" Sommarøy tengerpartján, majd komppal kelünk át a vadregényes Senjára, ahol az északi parti fjordok szerpentines útjain utazunk végig meg-megállva jópár látványos kilátópontnál vagy tengerparti beach-nél. Aznapi szálláshelyünk Finnsnes városában, a Hotel Finnsnesben*** lesz.

Augusztus 7., péntek
Reggeli után tovább indulunk dél felé: először a látványos Målselvfossen vízesésnél tartunk megállót, majd a történelemkönyvekből is ismerős, stratégiai fekvésű Narvik városába gördülünk be. Délután városnéző sétán ismerkedünk a látnivalókkal, a halpiaccal és a város II. világháborús történetét bemutató, kiváló múzeummal. Szállás Narvik központjában: Quality Hotel Grand Royal ****

Augusztus 8., szombat
Reggeli után a Lofoten-szigetek az irány, a szigeteket a szárazfölddel összekötő alagútrendszeren áthaladva érkeztünk meg a szigetek fővárosába, Svolværba.

Délután szabadidő vagy fakultatív 3 órás hajókirándulás a Trollfjordban (29 000 Ft/fő, min. 15 fő). A Lofoten-szigeteket a víz felől egy másik arcáról ismerhetjük meg, ráadásul a különleges Trollfjordot csak hajón van lehetőségünk megközelíteni. A 900 méteres meredek csúcsok ölelésében fekvő zárt fjord önmagában is nagy élmény, de utunk során kevés szerencsével rétisasokat is láthatunk elsuhanni mellettünk.
Szállás Svolværban két éjszakára: Thon Hotel Lofoten ****

Augusztus 9., vasárnap
Ma délnyugatnak indulunk és egyre látványosabb tájak felé kanyarogva a legdélibb, közúton megközelíthető településig, Å-ig utazunk, előtte azonban sétálunk a Ramberg melletti széles homokos strandon. Visszafelé megállunk a talán legszebb fekvésű falunál, Reinénél, és ellátogatunk a különleges hauklandi strandra is. Szállás Svolværban.

Augusztus 10., hétfő
Reggeli után a Vesterålen-szigetek felé indulunk, bebarangoljuk Langøya szigetét, megismerjük a sziget északi csücskében található bájos halászfalut, Støt, majd délután érkezünk utolsó szálláshelyünkre, Harstadba. Szállás a Clarion Collection Hotel Arcticus**** szállodában.

Augusztus 11., kedd
Délelőtt szabadidő Harstadban, majd transzfer az evenesi repülőtérre és hazautazás oslói átszállással (15:40-17:25, 18:25-20:45) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest - Tromsø  és az Evenes - Budapest útvonalon átszállással
 • Utazás Norvégiában kényelmes különbusszal
 • Szállás hét éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • A programban szereplő belépőjegyek és kompjegyek

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 79 000 Ft/fő, mely tartalmazza 1 db feladott poggyász (max. 20 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55x40x23 cm) díjait

 

 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió és a fakultatív hajókirándulás legalább 15-15 fő, a fakultatív kirándulás legalább 20 fő jelentkezése esetén garantált.
 • A területen júliusban és augusztusban jellemző nappali hőmérsékletek: 10-20 Celsius fok.
 • Egyágyas felár: 110 000 Ft.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
Trollfjord hajókirándulás

29 000 Ft /fő
Vacsorák Tromsøben a Clarion Aurora hotelben (kötelező)

2 büfévacsora

20 000 Ft /fő
Félpanziós ellátás (5 vacsora)

60 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 419 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 79 000 Ft / fő

8 nap / 7 éj