Csoportos utazások |

Északi-fok túra, kalandok Lappföldön - csoportos utazás, magyar idegenvezetővel 2018.08.15-22.


Kategóriák: , , , , ,

Lappföld mesevilág. Az út mentén vonuló rénszarvas csorda. Végtelen erdő közepén megbúvó számi kunyhó. Vad folyású folyók és szelíd tavak. Zord tengerparti sziklák között Európa legészakibb pontja. Tartson velünk Európa érintetlen, magával ragadó régiójába! Folyami hajóra szállunk a Lemmenjokki Nemzeti Parkban, kipróbáljuk az aranymosást, bepillantást nyerünk a számi emberek hétköznapjaiba, ellátogatunk a Északi-fokra és Norvégia két világörökségi helyszínére, megnézzük az altai sziklarajzokat és túránk végén találkozunk az igazi Mikulással.

Az út kiemelt értékei:

 • Tartalmas, a régiót teljességében bemutató körutazás kényelmes különbusszal
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Norvégia két UNESCO világörökségi helyszínének felkeresése
 • Az ár tartalmazza a programban szereplő belépőket, egész napos kirándulást a Lemmenjokki Nemzeti Parkban és a rénszarvasfarm-látogatást

Programok:
 

2018. augusztus 15., szerda
Elutazás Budapestről Rovaniemibe, helsinki átszállással a Finnair menetrendszerinti járataival (11:40-15:00, 16:25-17:45). Érkezés után rövid transzfer a város központjában található City Hotel Rovaniemi szállodába. Este szabad program.

2018. augusztus 16., csütörtök
Szabadidő Rovaniemiben vagy Félnapos fakultatív program a Ranua Wildlife Parkba. A program ára: 60 euró/fő (előzetes foglalás alapján helyben, idegenvezetőnknek fizetendő)

Délután lehetőség Lappföld legszínvonalasabb múzeumának, az Arktikumnak a felfedezésére, ahol megismerkedhetünk a számik múltjával és jelenével, valamint az Északi-sarkkör élővilágával (a belépő ára felnőtteknek 13, gyerekeknek 6 euró, 7 éves kor alatt ingyenes.). Szállás a City Hotel Rovaniemi szállodában.


2018. augusztus 17., péntek
Észak felé indulunk. Utunk során ismerkedünk a finn Lappföld végtelen tájaival és megállunk Norvégiában Kautokeino fatemplománál. Délután érjük el Altát, ahol megnézzük az UNESCO Világörökség részét képező őskori sziklarajzokat és a kapcsolódó múzeumot. Szállásunk a Thon Hotel Altában lesz.

2018. augusztus 18., szombat
Reggeli után Fakultatív buszos kirándulás Észak-Európa legnagyobb kanyonjába, az Alta-kanyonba (kb. 3,5 órás program). A program ára: 50 euró/fő (előzetes foglalás alapján helyben, idegenvezetőnknek fizetendő)
Délután utazás Norvégia legészakibb városába, Honningsvågba. Este kirándulás a Nordkappra. Szállás a Scandic Bryggen szállodában.

2018. augusztus 19., vasárnap
Reggel kirándulás Hammerfestbe: Királyi Jegesmedve Társaság, a Világörökség listáján szereplő Struve földmérő vonal mérőpontja és szép idő esetén a Sallenfjellet kilátópontja. Délután rövid megállót tartunk Trollholmsund különleges sziklaképződményeinél, majd a számi parlament székhelyére, Karasjokba látogatunk, ahol megnézzük a több mint 200 éves karasjoki templomot és elmegyünk a Számi Parlamentbe. Kora este visszatérünk Finnországba, ahol a szállás két éjszakára az Inari-tónál, az Inarin Kultahovi szállodában lesz.


2018. augusztus 20., hétfő
Kirándulás a Lemmenjoki Nemzeti Parkba: folyami csónak túra, Ravadas-vízesés, látogatás és könnyű ebéd egy számi rénszarvastenyésztő család farmján. Délután látogatás a Siida szabadtéri múzeumban.
Fakultatív kora esti repülős kirándulás az Inari-tó felett (15 perc). A program ára: 90 euró/fő (előzetes foglalás alapján helyben, idegenvezetőnknek fizetendő)

2018. augusztus 21., kedd
Reggeli után utazás Tankavaarába. Aranymosás, múzeumlátogatás és kétfogásos ebéd a Tankavaara Gold Village-ben, majd délután a Viiankiaapa lápvidéken tett rövid megállóink után visszatérünk Rovaniemibe. Szállás a City Hotel Rovaniemi szállodában.

2018. augusztus 22., szerda
Délelőtt ellátogatunk Mikulásfalvára, ahol találkozhatunk a Mikulással és lehetőség van ajándékvásárlásra is. Transzfer a repülőtérre és hazautazás helsinki átszállással Budapestre (13:50-15:10, 16:45-18:05).

 

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon
 • Utazás Skandinávián belül különbusszal
 • Szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Skandináv büféreggeli
 • Skandináviát jól ismerő, magyar idegenvezető
 • Belépőjegyek és kirándulások program szerint

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illeték: 59 000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,7%
 • Minimum létszám: 15 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív programok esetén 12 fő, a repülős kirándulás esetén 3 fő.
 • A fakultatív programok helyben fizetendők. Előzetes jelentkezés szükséges!
 • Egy fő foglalása esetén 99 000 Ft egyágyas felár fizetendő.
Fakultatív buszos kirándulás Észak-Európa legnagyobb kanyonjába, az Alta-kanyonba

(kb. 3,5 órás program)

Helyszínen fizetendő
50 EUR /fő
Fakultatív kora esti repülős kirándulás az Inari-tó felett (15 perc)

minimum létszám 3 fő!

Helyszínen fizetendő
90 EUR /fő
Félnapos fakultatív program a Rauna Wildlife Parkba

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Félpanzió (7 vacsora)

79 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap

8 nap / 7 éj

AZ ÚT BETELT