Csoportos utazások |

Grönland - kalandozás a sarkvidéken, csoportos utazás magyar idegenvezetővel 2021.08.19-27.


Kategóriák: , , , , , ,

Grönland minden utazás csúcsa. A 2,16 millió négyzetkilométeres, azaz Magyarországnál 23-szor nagyobb szigeten mindössze 55 ezren laknak. Végeláthatatlan jégmezők, az északi félteke legnagyobb jéghegyei, hatalmas sziklák, fjordok, a Jeges-tenger mind felejthetetlen élményt nyújtanak. Az út során megismerkedünk Grönland őslakosainak, az inuitok (korábbi nevükön: eszkimók) életmódjával is.

Az út kiemelt értékei:

 • Magyar idegenvezető
 • Az UNESCO-Világörökség részét képező Jégfjord, amelyik a legtöbb jéghegyet bocsájtja ki az északi féltekén: kb. évi 20 milliárd tonnát
 • Megismerkedünk Grönland fővárosával és két leghangulatosabb kisvárosával: Nuuk, Sisimiut és Ilulissat
 • Megismerkedünk az inuitok (korábbi nevükön: eszkimók) életmódjával
 • Kis létszámú csoport

Programok

augusztus 19. csütörtök
Elutazás Budapestről Koppenhágába közvetlen Ryanair járattal (19:15-21:10). Transzfer vonattal a központba. Szállás Koppenhágában: Hotel Andersen 3*.

augusztus 20. péntek
Reggel transzfer vonattal a repülőtérre, majd elutazás Air Greenland járatokkal, kangerlussuaqi átszállással Grönland legszebb fekvésű kisvárosába, az Északi sarkkörtől 350 km-re északra fekvő Ilulissatba (09:00-09:40, 12:05-12:50). Érkezés után városnéző séta Ilulissatban és a közeli jégfjordhoz, mely évi 20 milliárd tonna (!) jéghegyet bocsájt ki - az északi féltekén a legtöbbet. Életre szóló élmény! Szállás Ilulissatban: Hotel Hvide Falk.

augusztus 21. szombat
Szabadidő Grönland legszebb fekvésű kisvárosának és a környező természetnek a további felfedezésére. Fakultatív programlehetőségek:
Délelőtt sétarepülés a Jégfjord fölött (25 perc): 99 000 Ft/fő.
Délután hajókirándulás Ilulissatban a jéghegyekhez (két óra): 39 000 Ft/fő.
Szállás Ilulissatban.

augusztus 22. vasárnap
Délelőtt szabadidő Ilulissatban. Délután behajózás a Grönland életében kiemelkedően fontos Arctic Umiaq Line Sarfaq Ittuq menetrend szerinti, 238 személyes, 73 méter hosszú, 2000 lóerős hajójára. Este rövid kikötés Aasiatban, mely 3000 fős lakosságával Grönland negyedik legnépesebb települése. Éjszaka a hajón kétágyas külső (ablakos), zuhanyzóval és vécével ellátott kabinokban. A hajón az ár tartalmazza a reggelit; van lehetőség ebédelni és vacsorázni is.

augusztus 23. hétfő
Délelőtt kikötés és városnéző séta Sisimiutban, Grönland egyik legszebb kisvárosában. Sisimiut 5500-as lakosságával a második legnagyobb és egyben a leggyorsabban növekvő település az országban. Gazdag történelmi múltja van: már 4500 éve is laktak erre, a 18. században előbb holland, majd dán telep jött itt létre. Színes házai, temploma, jellegzetes grönlandi kinézete különösen érdekessé teszik. Délután a partok mentén hajózunk tovább, gyönyörű tájak mentén. Késő délután és este rövid kikötés Kangaamiutban (350 lakos) és Maniitsoqban (2600 lakos). Éjszaka a hajón.

augusztus 24. kedd
Érkezés reggel Nuukba, Grönland fővárosába. Nuuk (dán nevén Godthåb) 18 ezres lakosságával a legnagyobb az országban. Már 4000 éve is laktak itt, de a mai települést 1728-ban alapították. A városban történelmi és modern részek egyaránt vannak, és megtalálható minden fontos, ami a mai élethez kell: szupermarketek, éttermek, sportolási lehetőségek. Délelőtt városnéző séta. Fontosabb látnivalók: Katuaq kulturális központ, parlament, katedrális, Hans Egede-ház, Nemzeti Múzeum.

Délután szabadidő, vagy fakultatív programlehetőségek:

Helikoptertúra - Nuuk felülről (20 perc). A program ára: 99 000 Ft/fő.
Helikoptertúra - a Nuuk környéki hegyek, landolással (egy óra). A program ára: 159 000 Ft/fő.

Szállás Nuuk központjában: Hotel Hans Egede.

augusztus 25. szerda

Délelőtt fakultatív hajókirándulás a Nuuk körüli fjordokba (2 óra): 39 000 Ft/fő. Délután szabadidő Grönland fővárosában. Szállás Nuukban.

augusztus 26. csütörtök

Reggel elutazás a belföldi jégmező közelében található Kangerlussuaqba (08:30-09:25). Séta Grönland egyetlen jelentős, az ország belsejében fekvő, de így is csak 500 fős lakosságú településén. A volt amerikai katonai bázis a repülőteret szolgálja ki; a település és környezete is eltér attól, amit Grönlandon máshol láthatunk. Délután elutazás közvetlen Air Greenland-járattal Koppenhágába (12.40-21.00). Szállás Koppenhágában: Hotel Andersen 3*.

augusztus 27. péntek

Délelőtt városnéző séta a dán fővárosban. Délután szabadidő Koppenhágában. Elutazás este Budapestre közvetlen Ryanair járattal (22:10-23:55).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Koppenhága útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Oda-vissza repülőjegy a Koppenhága-Ilulissat / Nuuk-Koppenhága útvonalon, átszállással
 • Repülőtéri illetékek
 • Kézipoggyász és feladott poggyász (max. 20 kg)
 • Repülőtéri transzferek Grönlandon busszal és Dániában vonattal
 • Magyar idegenvezető a koppenhágai érkezéstől a koppenhágai elutazásig
 • Hajóút Grönlandon Ilulissat és Nuuk között
 • Szállás Koppenhágában kétszer egy éjszakára, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás Ilulissatban két éjszakára, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás a Sarfaq Ittuq hajón két éjszakára, kétágyas, külső (ablakos) kabinban
 • Szállás Nuukban két éjszakára, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Reggeli
 • Városnézés Ilulissatban, Sisimiutban, Nuukban, Kangerlussuaqban és Koppenhágában
 • Minimum létszám: 12 fő, maximum létszám: 19 fő.
 • A fakultatív programok korlátozott számban állnak rendelkezésre. Javasoljuk, hogy ezeket az úttal egy időben foglalják le.
 • Egy, három- és négyágyas szobák, illetve kabinok lekérésére foglalhatóak.
 • Az utazás jellege és a kis utaslétszám miatt javasoljuk a nagyon korai, akár az indulás előtt hat-nyolc hónappal előre történő foglalást.
 • Lemondás esetén az utazási feltételink az irányadók:

  9.6. Repülővel történő utazás felmondása esetén a repülőjegy árának visszafizetése a repülőjegy típusa alapján kizárólag a légi fuvarozó és az utazó között létrejött légi személyszállítási szerződésben (11. pont) meghatározott feltételek szerint lehetséges. Utazási feltételeinktől eltérően, az Air Greenland és a Ryanair szabályzatainak megfelelően indulás előtt 35 nappal vagy korábban történő lemondás esetén a kötbér 286 700 Ft/fő.

Hajókirándulás Ilulissatban a jéghegyek között

39 000 Ft /fő
Sétarepülés Ilulissatban a Jégfjord fölött (25 perc)

99 000 Ft /fő
Helikoptertúra - Nuuk felülről (20 perc)

99 000 Ft /fő
Helikoptertúra - a Nuuk környéki hegyek, landolással (egy óra)

159 000 Ft /fő
Hajókirándulás a Nuuk körüli fjordokba (2 óra)

39 000 Ft /fő
Utazás Koppenhága és Kangerlussuaq között business osztályon (oda-vissza)

295 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap