Csoportos utazások |

Nagy balti körutazás és a finn tóvidék - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.08.14-23.


Kategóriák: , , , , , , ,

A három balti ország sok apró vonásban különbözik egymástól, ám mindhármat összeköti az évszázadokra visszatekintő közös történelem és a Világörökségként is nyilvántartott, gyöngyszemként ragyogó fővárosok: Vilnius, Riga és Tallinn. Ahhoz, hogy teljes mértékben megízlelhessük az igazi balti életérzést, utunk során a régió valamennyi fontos szegletébe belekóstolunk. Megtudjuk, mit esznek szívesen Litvániában, mitől vált híressé a Feketefejűek Háza Rigában és milyen különleges épületek rejtőznek a híres Kadriorg Parkban, Tallinnban.
Finnország több, mint 90%-át erdők, tavak borítják. A természet az ottlakók számára többet jelent földrajzi adottságnál, élőhelynél: identitásuk fontos részévé vált. A 188 000 tagból álló finn tóvidéken smaragzöld erdők és végtelen, kristálytiszta víztükör várja az utazót. Ideális pihenőhely egy hosszú kaland befejezésére!

Az út kiemelkedő értékei:

 • Kényelmes utazás a Finnair légitársaság menetrend szerinti járatain
 • Szállás központi elhelyezkedésű, jó minőségű középkategóriás szállodákban
 • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető
 • Változatos, természeti és kulturális látnivalókban bővelkedő útvonal
 • A finn tóvidék legszebb, érintetlen tájainak felfedezése

 

Programok:

augusztus 14. szombat
Elutazás Budapestről Vilniusba a Finnair légitársaság járataival helsinki átszállással (11:40-15:00, 16:15-18:00). Érkezés után repülőtéri transzfer és a szállás elfoglalása. Szállás a központi elhelyezkedésű Hotel Novotel Vilnius Center 4*-ban.

augusztus 15. vasárnap
Félnapos városnézés Litvánia fővárosában. Délelőtt siklóval felmegyünk a belváros fölé magasodó várhoz, ahonnan fantasztikus a kilátás és megnézzük a vármúzeumot. Ezután a híres Katedrális következik. Megtekintjük az egyetemi könyvtár több száz éves gyűjteményét is, mely egyedülálló Európában és elsétálunk a városháza és a Hajnal kapu előtt. Délután szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás Trakai várához, helyi étel kóstolóval. A program ára: 50 EUR/fő. A 14. században épült erődítmény Litvánia legkisebb nemzeti parkjában, festői tavak ölelésében található, építése idején a Litván Nagyfejedelemség székhelyeként szolgált. A vár elhelyezkedése, igényesen kialakított múzeuma sokak szerint a közeli főváros legnagyobb attrakciója. A látogatás után betérünk egy hangulatos étterembe, ahol egy pohár kézműves sör mellett a helyi karaita közösség specialitását, kybynt (hússal, zöldséggel töltött pirog szerű péksütemény) kóstolhatunk. Szállás Vilniusban.

augusztus 16. hétfő
Reggel kijelentkezünk a szállodából és elindulunk észak felé. Első megállónk a Siauliai városka mellett elterülő híres Keresztek hegye, ahol rövid pihenőt tartunk, majd tovább indulunk és a lett határt átlépve nemsokára megérkezünk Rundale barokk kastélyához. Az impozáns épületet ugyanaz az építész tervezte, mint a szentpétervári Téli Palotát. Pompás termeivel és manikűrözött díszkertjeivel joggal viseli a "lett Versailles" elnevezést. Kora este érkezünk Rigába. Szállás a Wellton Riga Hotel & SPA 4* szállodában.

augusztus 17. kedd
Reggeli után ellátogatunk a régi Zeppelin hangárokból átalakított, nyüzsgő központi piacra, majd bejárjuk a festői óvárost: felkapaszkodunk a Szent Péter templom tornyába, ellátogatunk a Feketefejűek házához, a katedrálishoz és a lett parlament épületéhez is. Ebéd után elsétálunk az Elizabetes utcába, ahol megcsodálhatjuk Európa egyik legösszefüggőbb szecessziós negyedének legszebbik részleteit. Délután szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás és vacsora a tengerparti Jurmalában. A program ára: 60 EUR/fő. A Riga közeli üdülőváros az 1920-as, 30-as években vált a társadalmi elit kedvelt találkozási pontjává. Számtalan, főként fából épült magánpalota, kúria őrzi a régmúlt idők luxusát, melyeket az ország építészeti értékei között is nyilvántartanak. Sétánk során találkozunk neogótikus, szecessziós csodákkal is, míg a nap végén a városka több 10 km hosszú végeláthatatlan dűnéiben gyönyörködve fogyaszthatjuk el három fogásos vacsoránkat.

augusztus 18. szerda
Ma Lettország első nemzeti parkjában intünk búcsút az országnak: ellátogatunk az erdők rejtekében fekvő 13. századi Turaida várához: a tornyából csodás panoráma tárul elénk; majd a vár alatt található szabadtéri múzeum épületei között folytatjuk az időutazást. Észtországi első állomásunk az ország "nyári fővárosa", a kedves Pärnu városka lesz. Itt rövid pihenőt tartunk a múlt századi fürdővárosok hangulatát idéző utcákon, tengerparton, majd késő délután érkezünk az észt fővárosba. Szállás Tallinnban az óváros határán található Go Hotel Shnelliben 3*+, óvárosra néző superior szobákban.

augusztus 19. csütörtök
Reggeli után városnézésre indulunk a balti államok egyik legcsodásabb ékszerdobozában, Tallinnban. Megnézzük a 600 éves városházát, a hasonló korú (1422-es) városházi gyógyszertárat, a Szent Olav templomot, a lőportornyot, a Hajadonok tornyát, a Viru-kaput, a Toompea kastélyt és a Nevszkij-katedrálist. Déli pihenőnk után sétálunk az észt köztársasági elnök rezidenciájának otthont adó Kadriorg parkban, ahol a 18. századi palota mellett megbújik I. Péter cár tallinni tartózkodásainál használt szerény háza és a modern formavilágáról híressé vált észt képzőművészeti múzeum, a KUMU is. A napot a tengerparti Pirita negyedben zárjuk, ahol a helyi kolostorromhoz is ellátogatunk. Szállás Tallinnban.

augusztus 20. péntek
Reggeli után transzfer a kikötőbe és utazás gyors komppal Helsinkibe (10:30-12:30). Érkezés utáni városnézésünket a Sibelius emlékműnél kezdjük, majd ellátogatunk a meghökkentő külsejű, remek akusztikájú Sziklatemplomba. Buszunkat a világ legjobb könyvtáraként emlegetett Oodinál hagyjuk magunk mögött, hogy a délután hátralévő idejében a belváros látnivalóit gyalogosan fedezzük fel: a Szenátus tér, a Katedrális, az Uszpenszkij-székesegyház és a központi piac megtekintése után sétálunk egyet az Esplanadi fái között. Transzfer a szállodába. Szállás a Radisson Blu Seaside 4*-ban. Este szabadprogram a közeli dizájn negyed felfedezére, ahol főként üveg árukkal, textíliákkal és ékszerekkel foglalkozó műhelyeket, galériákat találunk.

augusztus 21. szombat
A fővárost magunk mögött hagyva Finnország második legrégebbi városába, Porvooba látogatunk. Az ódon hangulatú város zegzugos utcáiban hangulatos éttermeket, kávézókat és galériákat találunk. Séta az óvárosban és a folyóparton, ahol megtekintjük legnevezetesebb látnivalóját, a kitűnő állapotban fennmaradt színes faraktárakat. Délután a tóvidék szívébe, Lappeenranta városába vezet utunk. A ma már turisztikai vonzerejéről és egyetemi életéről híres város az orosz határhoz közeli, stratégiai elhelyezkedése miatt sokáig katonai célokat szolgált. Ezt a múltat idézik a 19. századból tökéletesen épen maradt erődváros színes házai is. Ma már a Saimaa tó partján a gondtalan felüdülésé a főszerep. Csodás sétákat tehetünk a több 10 km-es, kilátópontokkal tarkított tóparti ösvényen, vagy hajózhatunk a tavakat összekötő csatornákon is. Szállás a Sokos Hotel Lappee 4*-ban.

augusztus 22. vasárnap
Szabadprogram, vagy egész napos kirándulás a finn tóvidék szívében, hajókirándulás a Saimaa tavon. A program ára: 100 EUR/fő. Ma végre elveszünk a tavak, szigetek, csatornák és erdők alkotta végtelen labirintusban. Elsőként a világ legnagyobb keresztény fatemplomát nézzük meg Kerimäki városkában, majd Savonlinnába érve gőzhajóra szállunk és 1,5 órás kirándulást teszünk Finnország legnagyobb taván. Partra szállva Olavinlinna 14.századi várkastélyába látogatunk és barangolunk a korabeli hangulatos óvárosi utcákon. Ebéd után könnyű sétát teszünk a Punkaharju természetvédelmi terület tóparti ösvényein, ahol a világszerte híres tóvidéki képek legtöbbje készül. Késő délután érünk vissza a szállásunkra.

augusztus 23. hétfő
Délelőtt búcsút intünk a finn vidéki élet nyugalmának és utolsó állomásunk a Fazer Csokoládégyár látogatóközpontjában lesz. Itt megismerkedünk a csokigyártás történetével, a cég egyedi ízeivel és lehetőségünk nyílik Fazer különlegességek kóstolására is. Garantáltan édes impressziókkal zárjuk utazásunk. Rövid transzfer a repülőtérre, majd hazautazás közvetlen járattal Budapestre (19:10-20:35).

 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Vilnius útvonalon átszállással, majd Helsinki-Budapest útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként egy db kézipoggyász (max.56x45x25 cm) és egy kis kézitáska, valamint személyenként egy db, max. 23 kg-os feladott poggyász
 • Utazás a Baltikumon és Finnországon belül különbusszal
 • Utazás Tallinn és Helsinki között gyorskomppal
 • Szállás jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • Bőséges skandináv büféreggeli
 • A térséget jól ismerő, magyar idegenvezető
 • Belépőjegyek és kirándulások program szerint
 • A csoport minimum létszáma 20 fő.
 • A fakultatív programok és a félpanzió minimum létszáma: 15 fő.
 • Egy fő utazása esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összegét a foglalási összesítőben találja feltüntetve.
 • Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 90-35 nap között útlemondás esetén a Finnair légitársaság lemondási feltételei szerint 45 000 Ft/fő törlési díjat számítunk fel.
Egész napos kirándulás a finn tóvidék szívében, hajókirándulás a Saimaa tavon

Helyszínen fizetendő
100 EUR /fő
Fakultatív kirándulás és vacsora a tengerparti Jurmalában

Helyszínen fizetendő
60 EUR /fő
Fakultatív kirándulás Trakai várához, helyi étel kóstolóval

Helyszínen fizetendő
50 EUR /fő
Félpanzió (8 háromfogásos vacsora)

A negyedik nap fakultatív programján résztvevők számára

79 000 Ft /fő
Félpanzió (9 háromfogásos vacsora)

89 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 379 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

10 nap / 9 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK