Csoportos utazások |

Norvégia varázslatos fjordvidéke - csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2020.08.15-23.


Kategóriák: , , , ,

Norvégia fjordokkal és szigetek ezreivel erősen tagolt partvonala több mint 25.000 km hosszú. Csoportos utunk során Koppenhágából indulunk és a déli fjordok mellett felkeressük a hangulatos Geirangert, Bergent, Stavangert és Alesundot is. Valódi mesevilágba csöppenünk, ahogy végighajózunk a lélegzetelállító, függőleges sziklafalak, az aláomló vízesések, a színes házakkal tarkított part menti települések között. Utazásunk a maximumot nyújtja szemnek-szájnak, testnek és léleknek: Norvégia legszebb fjordjai még különlegesebb arcukat mutatják a tenger felől, fantasztikus fotótémaként szolgálnak még a hétköznapi utazóknak is. A Jewel of the Seas fedélzetén pedig minden adott egy kellemes és tartalmas utazáshoz: kényelmes kabinok, figyelmes személyzet, színvonalas szórakozási és kiváló étkezési lehetőségek.

A Royal Caribbean International az innovatív óriáshajóiról és változatos fedélzeti szolgáltatásairól híres. A hajótársaság fantáziájának semmi sem szab határt, ha újításokról, egyediségről van szó. Több étterem és bár, kaszinók, medencék, spa és fitneszközpont, valamint különleges show-műsorok színesítik az utazást. A hajókon a gyerekek sem unatkoznak a különböző korcsoportokra szabott, változatos programok mellett.

A Jewel of the Seas álomhajó 90 000 tonnás és 2140 utast képes befogadni. A Radiance osztály tagja, ahol a napfényben úszó átriumok, a természetes fényt áteresztő üvegbelsők és tágas terek jellemzőek. A néhány éve teljes felújításon átesett hajó újjávarázsolt formában, új, korszakalkotó szolgáltatásokkal és fedélzeti szórakoztató programkínálattal várja utasait.

Az utazás kiemelt értékei:

 • Izgalmas, látványos útvonal a norvég fjordok mentén
 • Repülés közvetlen járatokkal, kedvező menetrenddel
 • Pihenés luxuskörülmények között, kényelmes kabinok, kiváló konyha és számtalan szórakozási lehetőség a Jewel of the Seas fedélzetén
 • Fakultatív kirándulások minden kikötőből magyar kísérővel
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Programok:
 

augusztus 15. szombat
Elutazás Budapestről Koppenhágába a Swiss Airlines járataival, zürichi átszállással (14:45-16:20, 17:25-19:10). Megérkezés után transzfer a szállodába: Comfort Hotel Vesterbro 3*.

augusztus 16. vasárnap
Délelőtt buszos és gyalogos városnézés a dán fővárosban: Kis Hableány szobra, Citadella és a rokokó stílusban épült Amelienborg tér, Nyhavn (újkikötő), séta a Strøgeten (Európa leghosszabb sétálóutcája), Kerek torony. Délután transzfer a kikötőbe, felszállás a Jewel of the Seas hajóra. Kihajózás 17:00 órakor.

augusztus 17. hétfő
Tengeren.
Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

augusztus 18. kedd
Geiranger, Norvégia (7:00 - 17:00)

Nem is gondolnánk erről a szinte megközelíthetetlen, fjord mélyén megbúvó kisvárosról, hogy Norvégia harmadik legforgalmasabb, tengeri hajókat fogadó kikötője. Pedig évi több százezer turista keresi fel a világ egyik legfestőibb környezetben fekvő települését, mely 2005-ben elnyerte az UNESCO világörökségi helyszín címét.

Geirangertől a Hoven hegycsúcsig - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
A környező hegyeken busszal felkapaszkodva jutunk el a Flydalsjuvet, majd a Dalsnibba kilátókhoz, ahonnan fantasztikus panoráma tárul elénk az alattunk húzódó Geiranger fjordra és az itt horgonyzó hajókra. Megpihenünk a Bulderfossen vízesésnél és a Jostadalsbreen Nemzeti Parknál, innen pedig Loenbe utazunk, ahonann a fjordvidék egyik legújabb attrakciójával, a Loen Skylifttel jutunk fel a közel 1000 méteres tengerszint feletti csúcsra. A környező fjordok, tavak és hegyek mellett a Jostedalsbreen gleccserig is elláthatunk. Miután kiélveztük a páratlan panorámát, visszautazunk Geirangerbe.
Részvételi díj: 150 Euró/fő, helyben fizetendő.

augusztus 19. szerda
Bergen, Norvégia (9:00 - 19:00)

A hét hegytől és hét fjordtól övezett Bergent a norvég fjordvidék kapujának is szokták nevezni. Bájos óvárosa, a Bryggen az UNESCO Világörökség része, mozgalmas kikötője pedig az egyik legforgalmasabb Norvégiában.

Bergeni képeslapok - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után a Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére és madártávlatból is megcsodáljuk a gyönyörű fekvésű várost. Utána a belvárosban megtekintjük a 12. századi katedrálist, sétálunk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között, majd ellátogatunk a város legrégebbi épületéhez, a Mária templomhoz is.
Részvételi díj: 9 000 Ft/fő.

Augusztus 20. csütörtök
Stavanger, Norvégia (9:00 - 19:00)

A több szigetre épült hangulatos település a hegyek és a homokos tengerpartok közé ékelődik be. A faházakból épült óvárosban sétálva felfedezhetjük a régi idők báját, számos múzeum biztosít színvonalas kiállítást, de nem kell messzire mennünk, hogy olyan világhírű természeti csodákban gyönyörködjünk, mint a Lysefjord és a képeslapokról ismert Prédikálószék.

Lysefjord és Stavanger - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Reggeli után először Stavanger óvárosával ismerkedünk meg, majd vízre szállunk és kirándulást teszünk a nagy hajók számára megközelíthetetlen Lysefjordban. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, a fjordban a "Csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést, és elhajózunk a tengerszint felett 600 méterre magasodó sziklakéződmény, a Prédikálószék alatt is.
Részvételi díj: 22 000 Ft/fő.

augusztus 21. péntek
Kristiansand, Norvégia (7:00 - 17:00)

Norvégia déli fővárosa a 17. század közepétől élte virágkorát, IV. Keresztély király alapította a térség gazdasági életének fellendítésére. A csapadékban bővelkedő ország ezen része szerencsésnek mondhatja magát, a viszonylag sok napsütésnek köszönhetően. Hangulatos óvárosa, élénk kulturális élete, remek éttermei és vásárlási lehetőségei tették népszerű úti céllá éppúgy a hazai, mint a külföldi látogatók körében. A kiszállás során sétálunk Posebyen, az óváros fehérre festett házai között, felkeressük a régi katedrálist és a postahivatalt, miközben a város történelméről, földrajzi jelentőségéről kapunk információkat idegenvezetőnktől.

augusztus 22. szombat
Tengeren

augusztus 23. vasárnap
Érkezés Koppenhágába 7:00 órakor. Reggeli után kiszállás, majd szabad program a városban.

Helsingør és Roskilde - fakultatív kirándulás magyar idegenvezetéssel
Kirándulásunk első állomásaként a középkori Helsingørbe látogatunk, ahol az óvárosi séta után felfedezzük az idilli dán kisváros legismertebb látványosságát, a Shakespeare Hamletjéből ismert Kronborg kastélyt is. Délután a hangulatos kisváros, Roskilde felé vesszük az irányt. Felkeressük Észak-Európa legrégebbi, téglából épült katedrálisát, majd a Viking Hajómúzeumba látogatunk, ahol eredeti és rekonstruált hajók segítségével megismerhetjük a hajdan sikeres tengeri nép szokásait.
Részvételi díj: 100 Euró/fő, helyben fizetendő.

Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Lufthansa járataival, frankfurti átszállással (19:00-20:30; 21:45-23:15).

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegy Budapest-Koppenhága-Budapest útvonalon, a Swiss és a Lufthansa járataival
 • Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 8 kg) és egy feladott poggyász (max. 23 kg)
 • Szállás egy éjszakára Koppenhágában, belvárosi szállodában, kétágyas szobában, a hajóút előtt
 • Reggeli a szállodában
 • Hét éjszakás hajóút a Jewel of the Seas fedélzetén szállással belső, ablak nélküli kabinban
 • Teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással
 • Repülőtéri és kikötői transzferek
 • Városnézés Koppenhágában és Kristiansandban magyar nyelvű idegenvezetéssel
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 59 000 Ft/fő
 • Kikötői illetékek: 99 000 Ft/fő
 • Borravalók a hajóút során: 32 000 Ft/fő
 • Fakultatív kirándulások a kikötések alkalmával
 • Minimum létszám 20 fő.
 • Minimum létszám a fakultatív kirándulásokon: 16 fő.
 • 3 és 4 ágyas kabinok lekérésre, a szabad helyek függvénye.
 • Az utazáson való részvétel feltétele a hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevél!
 • A hátralékfizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől! Hátralékfizetés: 2020. június 10-ig. Lemondási feltételek és kötbérsávok: május 15.-június 10.: 70.000 Ft/fő lemondási díj (hajótársaság feltételei szerint), június 11.-július 10.: 50 %; július 11-31.: 75 %; augusztus 1-től: 100%. A kötbér alapja a részvételi díj, a repülőtéri illeték és a kikötői illeték.
 • Útlemondási biztosítás (választható): 1,5 %.
Kikötői illeték

99 000 Ft /fő
Kötelező borravaló

32 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás Geirangerben

Helyszínen fizetendő
150 EUR /fő
Fakultatív kirándulás Bergenben

9 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás Stavangerben

22 000 Ft /fő
Fakultatív kirándulás Koppenhágából

Helyszínen fizetendő
100 EUR /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 489 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 59 000 Ft / fő

9 nap / 8 éj