Csoportos utazások |

Skandináv fővárosok és norvég fjordok - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2020.07.14-21.


Kategóriák: , , , ,

Koppenhága, Malmö, Stockholm és Oslo Európa legbarátságosabb nagyvárosai közé tartoznak. Mindegyikük élete szorosan összefügg a vízzel: Malmö és Koppenhága az Øresund-szoros, Oslo az Oslo-fjord, Stockholm pedig számtalan kis szigetével a Mälaren-tórendszer felé vezető csatorna mentén fekszik. Mindegyik városban különlegesen színvonalas látnivalókat és múzeumokat találunk.

A városlátogatások mellett felfedezzük az Európa legszebb természeti látnivalói között számon tartott norvég fjordokat. Bejárjuk a csodálatos Sognefjord vidékét, és megismerjük a különösen csábító, tengerparti Bergen városát is. Utunkat úgy terveztük meg, hogy kényelmes legyen, és mégis sok érdekességet lássunk.

Az út kiemelt értékei:

 • Malmö, Koppenhága, Stockholm, Bergen, a norvég fjordvidék és Oslo felfedezése
 • Utazás Skandináviába repülővel (utasbarát menetrendekkel), Skandinávián belül repülővel és különbusszal
 • Szállás színvonalas városi szállodákban és egy szép fekvésű folyóparti hotelben Közép-Norvégiában, gazdag skandináv büféreggelivel
 • Skandináviát jól ismerő magyar idegenvezető
 • Az ár tartalmazza az összes belépőt, valamint a hajókirándulást Stockholmban és Oslóban

Programok:
 

július 14. kedd
Elutazás Budapestről Koppenhágába (13:45-15:35). Transzfer a közeli Malmőbe, szállás két éjszakára a Quality Hotel The Mill szállodában. Séta a belvárosban (Városháza, főtér, régi piactér (Lilla torg) és a Szent Péter templom).

július 15. szerda
Reggeli után megálló Dél-Svédország legmagasabb épületénél, a Forgó Torzónál, majd busszal Koppenhágába utazunk Európa egyik leghosszabb hídján, az Öresundsbronon keresztül. Ismerkedés a dán fővárossal: Kis Hableány szobra, Citadella és a rokokó stílusban épült Amelienborg tér, Nyhavn (újkikötő), séta a Strøgeten (Európa leghosszabb sétálóutcája), Kerek torony; majd szabad program és késő délután visszautazás Malmőbe. Szállás Malmőben.

július 16. csütörtök
Reggeli után elutazás busszal Stockholmba. Félúton megálló és ebédszünet a Vättern-tó partján fekvő grännai várromnál. Stockholmban a szállásunk a központhoz közeli Quality Hotel Globe-ban lesz.

július 17.  péntek
Egész napos városnézés a svéd fővárosban: Városháza, sétahajózás és hajós városnézés, Királyi Palota és őrségváltás, Storkyrkan katedrális valamint Djurgården szigetén felkeressük a világhírű Vasa Múzeumot és a Skanzent. Szállás Stockholmban.

július 18. szombat
Reggeli után a Stockholmtól északra fekvő Arlanda repülőtérre utazunk. Repülőút Stockholm és Bergen között (13:10-14:30). Érkezés után városnézés Bergenben: halpiac, a látványos rakpart (Bryggen), Mária templom és a lenyűgöző panorámát nyújtó sikló (Fløibanen). Szállás Bergen központjában, a Hotel Holbergben.

július 19. vasárnap
Reggeli után a fjordvidék felé vesszük az irányt. Megállunk a Tvindefossen vízesésnél, majd a fjordparti Gudvangenbe utazunk.

Fakultatív hajókirándulás a Nærøy-fjordon (a Világörökség része) és a Sognefjordon (felnőtt ár: 19 000 Ft/fő, gyermek ár: 10000 Ft/fő 12 éves kor alatt)

Délután megnézzük a középkori norvég építészet csodáját, a borgundi dongatemplomot, az esti szállásunk a csodálatos természeti környezetben fekvő Hotel Norefjellben lesz.

július 20. hétfő
Reggeli után elutazás Oslóba. Városnézés a norvég fővárosban: Városháza, kikötő, hajózás kishajóval az Oslo-fjordban, Kon-Tiki Múzeum, Fram Múzeum, Királyi Palota (kívülről), Parlament és séta a főutcán, a Karl Johans gaten. Szállás Oslóban, a fjordparti Quality Hotel Expóban.

július 21. kedd
Délelőtt szabad program Oslóban, mely során elsétálhatunk a világ egyik legmodernebb operaházához vagy felfedezhetjük a Munch Múzeum festmény-remekeit. Délután elbuszozunk a Vigeland parkba és az oslói városkápet utaló Holmenkollen sísánchoz. Transzfer Oslo Gardermoen repülőtérre, hazautazás Budapestre (18:25-20:45).

Az ár tartalmazza:
 

 • Repülőjegy a Budapest-Koppenhága, a Stockholm-Bergen és az Oslo-Budapest útvonalon, a Norwegian Air Shuttle járataival
 • Utazás Skandinávián belül különbusszal
 • Két éjszaka szállás Malmőben, a Comfort Hotel Malmőben
 • Két éjszaka szállás Stockholmban, a Hotel Globe szállodában
 • Egy éjszaka szállás Bergenben, a Comfort Hotel Holberg szállodában
 • Egy éjszaka szállás a Hotel Norefjell Spa&Resort szállodában
 • Egy éjszaka szállás Oslóban, a Quliaty Hotel Expo szállodában
 • Gazdag skandináv büféreggeli
 • Skandináviát jól ismerő, magyar idegenvezető
 • Városnézés Malmöben, Koppenhágában, Stockholmban, Bergenben és Oslóban
 • Belépőjegyek a programban szereplő látnivalókhoz
 • Sétahajózás Stockholmban és Oslóban

Az ár nem tartalmazza:
 

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 69 000 Ft/fő- mely ár tartalmaz személyenként 1 db feladható poggyászt (max.20 kg) és 1 db kézipoggyászt
 • Minimum létszám: 20 fő, a félpanzión 15 fő.
 • Egy fő foglalása esetén 89 000 Ft egyágyas felár fizetendő.
 • A repülőjegyek foglalás után a Norwegian légitársaság szabályzata szerint nem lemondhatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Norwegian lemondási szabályzata szerinti repülőjegy törlési díjat (87 000 Ft) számítunk fel.
Fakultatív hajókirándulás a Nærøy-fjordon és a Sognefjordon felnőtt ár

19 000 Ft /fő
Fakultatív hajókirándulás a Nærøy-fjordon és a Sognefjordon gyerek ár

10 000 Ft /fő
Félpanziós felár

79 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 299 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 69 000 Ft / fő

8 nap / 7 éj