Csoportos utazások |

Skócia vadregényes tájain - csoportos utazás magyar idegenvezetővel pünkösdkor 2019.06.06-09.


Kategóriák: , ,

Csoportos utunk során Skócia legszebb városaival és tájaival ismerkedhetünk meg. A túránkat Nagy-Britannia talán legszebb városában, Edinburgh-ban kezdjük, ahol felfedezzük az UNESCO Világörökségeként számon tartott óvárost és megnézzük a híres várat, melynek falai között őrzik a skót koronaékszereket. Meglátogatjuk Skócia egyik legszebb kastélyát: a Blair kastélyt és felfedezzük a Skót Felföld fővárosát, Invernesst. A Loch Ness partján a romantikus Urquhart várrom mellől figyelhetjük, hogy előbújik-e a szörny, majd következő állomásunk Fort William, ahol meglátogatjuk a több száz éves Ben Nevis whiskylepárlót és természetesen megkóstoljuk Skócia leghíresebb italát. Utunkat az ország legnépesebb városában, Glasgow-ban zárjuk, városnézéssel.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás a Jet2 közvetlen repülőjáratával Budapest és Edinburgh között
 • A részvételi díj tartalmazza a kastélybelépőket és a látogatást a whiskylepárlóban
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Szállás jó minőségű, középkategóriás szállodákban
 • Városnézés Glasgow-ban és Edinburgh-ban

Programok:
 

június 6., csütörtök
Elutazás Budapestről Edinburgh-ba a Jet2 légitársaság közvetlen járatával (12:20-14:25). Érkezés után panoráma városnézés busszal, majd felmegyünk a nagyszerű kilátással bíró, 100 méterrel az óváros felé magasadó dombra, azaz a Calton Hill-re. Szállás elfoglalása Edinburgh-ban, a Holiday Inn Express Waterfront szállodában.

június 7., péntek
Reggeli után városnézés Edinburgh-ban, felmegyünk a várhegyre, séta a Princess Street Gardens felett, egy kialudt vulkán bazaltkúpjára épült, Skócia talán leghíresebb épületéhez, az Edinburgh-i várhoz. Szabadprogram vagy fakultatív várlátogatás.  Itt többek között láthatjuk a Lovagtermet és a Szent Margit-kápolnát, illetve megcsodálhatjuk a skót koronaékszereket is. A program ára: 9000 Ft/fő.

Sétálunk a Royal Mile hangulatos utcáján, majd ellátogatunk a kiváló kiállítást és kilátást adó Nemzeti Múzeumba. Áthaladunk a Firth of Forth-tengeröböl felett, ahol szép rálátásunk lesz a híres vasúti hídra, mely kecses formájával Skócia egyik jelképe lett. Megállunk Pitlochry bájos kisvárosában, ezután az érdekes tárlattalrendelkező Blair kastélyt keressük fel, majd a Cairngorms Nemzeti Parkon keresztül buszozva érjük el szállásunkat. Szállás elfoglalása Aviemore-ban a Strathspey Hotel-ben 

június 8., szombat
Városnézés Inverness-ben, majd a skót Felföld fővárosát magunk mögött hagyva elérjük Skócia leghíresebb és egyben leghírhedtebb tavát, a Loch Nesst. Végig a tóparton haladunk drámai tájakon át, közben megállunk Urquhart romantikus várromjánál, ahonnan elbűvölő a zöld hegyek közé beékelődött Loch Ness kék víztömege, és ahol kiderül, hogy megpillantjuk-e a szörnyet. A lankás dombok között haladva Jutunk el Fort Williamig és ellátogatunk a nagy múltú Ben Nevis whiskyüzembe. Itt megismerkedünk Skócia nemzeti italának történetével, és természetesen kóstolót is kapunk. A nap hátralevő részében változatos, szép tájakat (többek között Glencoe és Loch Lomond híres golfparadicsomát) érintve jutunk el Glasgowba. Szállás Glasgow-ban, Premier Inn Buchanan Galleries.

június 9., vasárnap
Reggeli után Skócia legnagyobb városával ismerkedünk, mely méltán büszkélkedik viktoriánus és szecessziós épületeivel, ugyanakkor a lüktető, élettel teli hangulata és megannyi zöld területei teszik még inkább vonzóvá a Clyde folyó partján fekvő várost. Városnézésünk alkalmával felfedezzük a főbb látnivalókat: George Square, Városháza, Buchanan Street, Katedrális (kívülről) és a Necropolis, Provands Lordship. Ebéd után a mindössze 60 km-re fekvő Edinburgh repülőterére utazunk, ahonnan közvetlen repülőjárattal utazunk haza Budapestre (16:05-20:05).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Edinburgh útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Személyenként egy db kisméretű kézipoggyász (pl. laptoptáska)
 • Személyenként egy db nagyméretű kézipoggyász (max. 56cmx45cmx25cm és max. 10 kg)
 • Három éjszaka szállás a program szerint, középkategóriás szállodákban
 • Reggeli  és 1db vacsora Aviemore-ban
 • Utazás különbusszal a program szerint
 • Városnézés Glasgow-ban és Edinburgh-ban
 • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 49 000 Ft/fő
 • Egyéni vacsora lehetőség Edinburgh-ban és Glasgow-ban: számtalan étterem és pub áll az utazók rendelkezésére.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 55 000 Ft felár fizetendő.
Belépő az Edinburgh-i várba

9 000 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 22 kg)

17 000 Ft /db
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap