Csoportos utazások |

Stavanger, Bergen és a norvég fjordok - őszi csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2020.09.16-20.


Kategóriák: , , , ,

Ezen a kora őszi csoportos utazáson a fjordok országának leglátványosabb szeletét barangoljuk be. Megismerkedünk Stavanger fehér házas óvárosával és az esernyők városaként is ismert Bergennel, de utunk nagy részében a fjordok vidékén kalandozunk: látunk majd szép vízeséseket és lenyűgöző sziklafalakat, utazunk majd hegyi szerpentineken és fjordok partján. A fjordokban két fakultatív hajókiránduláson is részt vehetünk, az érdeklődők pedig Norvégia leghíresebb kilátópontját, a Prédikálószéket is megmászhatják.
 

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás kényelmes menetrenddel, rövid átszállással Oslóban oda-vissza
 • Szállás Stavangerben és Bergenben városközponti, vidéken fjordparti szállodában
 • Nyugat-Norvégia legszebb fjordjai, vízesései és városai
 • Kettő hajókirándulás a fjordokban, lehetőség a Prédikálószék megmászására
 • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig


Programok:

szeptember 16., szerda
Elutazás Budapestről a Norwegian légitársasággal oslói átszállással (12:10-14:40, 16:20-17:10) Stavangerbe. Érkezés után buszos transzfer a városközpontba. A szállás elfoglalása után gyalogosan fedezzük fel Stavanger hangulatos fehér házas óvárosát.
Szállás Stavanger központjában két éjszakára: Comfort Hotel Square

szeptember 17., csütörtök
Egész napos szabadidő Stavangerben, fakultatív programlehetőségekkel (csak az egyik választható):
1. Fakultatív hajókirándulás a Lyse-fjordban (20 000 Ft/fő): a stavangeri kikötőből indulva egy 3 órás hajókiránduláson fedezzük fel Norvégia egyik leghíresebb fjordját. Utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, majd a fjordban a "csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést és a 604 méter magas Prédikálószéket alulról.
2. Fakultatív hajókirándulás a Lyse-fjordban ÉS a Prédikálószék megmászása (35 000 Ft/fő): a norvégok imádnak túrázni - hódoljunk hát mi is a nemes szenvedélynek! Mi is részt veszünk a hajókiránduláson, de még a Stavangerbe való visszaérkezés előtt kiszállunk a fjordparti Forsandban, ahonnan egy rövid buszos transzferrel jutunk el a Prédikálószékre vezető túraútvonal kiindulópontjához. Innen kb. 2 óra alatt érjük el a 600 méterrel a Lysefjord fölé magasodó szögletes gránitsziklát, ahonnan tiszta időben a fjord legvégéig is elláthatunk! Miután kipihentük magunkat és fotókon is megörökítettük a látványt, a túraútvonal kezdőpontjáról busszal utazunk vissza Stavangerbe. Utunk során áthaladunk a világ leghosszabb tenger alatti alagútján. (Megjegyzés: a mászás közepesen megterhelő, csak jó fizikai állapotúak részére ajánlott; az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.)
Szállás Stavangerben.

szeptember 18., péntek
Harmadik napukon a Hardanger-fjord vidékén barangolunk. Reggel átkelünk komppal a tengeren, majd észak felé vesszük az irányt. Megállunk a Låtefossen zuhatagánál, majd sétálunk a fjord déli végén található Oddában. Délután a fjordparton végighaladva érjük el Norvégia egyik leghíresebb és legszebb vízesését, a 182 méteres Vøringsfossent. Ezt követően utazunk vissza a közeli Eidfjordba.
Szállás Eidfjordban, fjordparti szállodában: Quality Hotel Vøringfoss

szeptember 19., szombat
Reggeli után átkelünk a Hardanger-fjordon, majd meglátogatjuk a Tvindefossen vízesést; innen Gudvangenbe utazunk tovább. Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és Aurlands-fjordban (20 000 Ft/fő): Gudvangenben hajóra szállva a Sogne-fjord mellékágain, a Nærøy- és Aurlands-fjordon (Világörökségi helyszín) 2 óra alatt végighajózva érjük el Flåmot; az 1700 méteres hegyek között húzódó fjord helyenként csak 250 méter széles. Megérkezés után szabadidő Flåmban. Délután egy szerpentinúton 650 méterre felkapaszkodva érjük el a Stegastein kilátópontot, ahonnan egy fenséges kilátással búcsúzunk el az Aurlands-fjordtól. A nap végén szép tájakon utazunk át Nyugat-Norvégia központjába, a különleges fekvésű Bergenbe.
Szállás Bergen központjában: Augustin Hotel

szeptember 20., vasárnap
Délelőtt gyalogosan fedezzük fel Bergen központját: a Fløibanen siklóval felkapaszkodunk Fløyen hegyére, sétálunk a halpiacon és a Bryggen színes házai (Világörökségi helyszín) között is. Kora délután transzfer a bergeni repülőtérre, majd hazautazás a Norwegian járatain, oslói átszállással (16:20-17:15, 18:35-20:55) Budapestre.


Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Stavanger és Bergen-Budapest útvonalon átszállással
 • Utazás Norvégiában különbusszal
 • Városnézés Stavangerben és Bergenben, kettő egész napos buszos kirándulás a fjordvidéken
 • Szállás négy éjszakára középkategóriás szállodákban
 • Gazdag választékú skandináv büféreggeli minden szálláshelyen
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 59 000 Ft/fő, mely tartalmazza 1 db feladott poggyász (max. 20 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 55×40×23 cm, max. 10 kg) díjait
 • Minimum létszám: 25 fő. A félpanzió és a fakultatív kirándulások legalább 15-15 fő jelentkezése esetén garantáltak.
 • Az egyágyas szobában történő elhelyezés felára 60 000 Ft.
 • Háromágyas elhelyezés esetén a harmadik fő kedvezménye 45 000 Ft.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • A Prédikálószék megmászása közepesen megterhelő, csak jó fizikai állapotúak részére ajánlott. Az útvonal hossza irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 méter.
 • A Stegastein kilátó kedvezőtlen időjárás (pl. köd, erős eső) esetén nem látogatható.
 • A repülőjegyek foglalás után a Norwegian légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Norwegian lemondási szabályzata szerinti 82 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Fakultatív hajókirándulás a Lyse-fjordban

20 000 Ft /db
Fakultatív hajókirándulás a Lyse-fjordban ÉS a Prédikálószék megmászása

35 000 Ft /db
Fakultatív hajókirándulás a Nærøy- és az Aurlands-fjordban

20 000 Ft /fő
Félpanzió (4 háromfogásos vacsora a szállodákban)

45 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
460 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
605 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
1 000 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 219 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 59 000 Ft / fő

5 nap / 4 éj