Csoportos utazások |

Szilveszter az északi fény nyomában - csoportos utazás Tromsøbe 2021.12.30.-2022.01.04.


Kategóriák: , , , , ,

Tromsø festői fekvésű városa Észak-Norvégia központja, számos legészakibb kategória rekordere: ez a legészakibb 50 ezer főnél nagyobb település, valamint a legészakibb egyetem, planetárium, színház, szimfonikus zenekar és sok egyéb helyszíne. A gyönyörű környezetű város a norvég és a számi (lapp) kultúrák határán létesült - rendkívül gazdag kulturális élete miatt Észak Párizsaként is szokás emlegetni. Az utazók körében azonban leginkább arról nevezetes, hogy annak az övezetnek az egyik legideálisabb pontján található, amelyben az északi fény (aurora borealis) a leggyakrabban kialakul. Csoportos, magyar idegenvezetésű szilveszteri utazásunkon a még karácsonyi dekorációban pompázó Tromsø mellett annak környezetét is megismerhetjük, találkozhatunk a rénszarvasokkal, hajthatunk kutyaszánt és némi szerencsével az északi fény lenyűgöző táncát is megcsodálhatjuk. Tartson velünk!

Szállás a városközponti Thon Hotel Tromsø szállodában. A saját étteremmel rendelkező modern szálloda szobáiban síkképernyős TV, a fürdőszobákban hajszárító található. Az ingyenes wi-fi kapcsolat a hotel teljes területén elérhető.

Az út kiemelt értékei:

 • Utazás szilveszterkor, az északi fény megfigyelése szempontjából ideális időszakban
 • Utazás a Norwegian járatain egy átszállással
 • Szállás központi, modern, középkategóriás szállodában skandináv büféreggelivel
 • Városnézés Tromsøben, látogatás kabinos felvonóval a város legmagasabb kilátópontján
 • Északi fény-kereső buszos kirándulás
 • Változatos fakultatív programok a város környékén
 • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig


Programok:

December 30., csütörtök
Elutazás Budapestről Tromsøbe a Norwegian járatain, oslói átszállással (15:00-17:30, 19:30-21:25). Érkezés után buszos transzfer a repülőtérről a városközpontba.
Szállás Tromsø központjában: Thon Hotel Tromsø

December 31., péntek
Reggeli után gyalogos városnézés Tromsø belvárosában: sétálunk a kikötőben és a központban, ellátogatunk a fából épült neogótikus katedrálishoz, majd a Polarmuseetbe, mely többek között a norvég sarkvidéki expedíciók (pl. Roald Amundsené) történetét mutatja be. Délután a Fjellheisen kabinos felvonóval felkapaszkodunk a Storsteinen 420 méter magas tetejére, a város legszebb kilátópontjára, ahonnan Tromsøya szigete mellett a hegyvidékes Kvaløya is látszik. Éjfélkor a szilveszteri tűzijáték megtekintése a szálloda közelében.
Szállás Tromsøben.

Január 1., szombat
Reggeli, majd szabadidő vagy fakultatív program: félnapos (4-5 órás) buszos kirándulás Kvaløyán és Sommarøyön (120 euró/fő, helyszínen fizetendő). Az újév első napján a beszédes nevű Kvaløyát és Sommarøyt, azaz a Bálna-szigetet és a Nyár-szigetet látogatjuk meg. A drámai Kvaløya viszonylag kis területe ellenére három 1000 méter feletti hegycsúcs és sok kisebb fjord otthona, Sommarøy álmos halászfaluja pedig a fehér homokos strandok miatt vált a norvég turisták egyik kedvenc nyaralóhelyévé. Utazásunk során néhány fotószünettel Kvaløya festői hegyei közt és partja mentén barangolva érjük el Sommarøyt, ahol egy csodálatos panorámájú helyen kóstoljuk meg a norvég gofrit egy kávé vagy tea mellett.
Szállás Tromsøben.

Január 2., vasárnap
Délelőtt fakultatív program: husky-szafari (79 000 Ft/fő, 12 éves kortól).  Egy kb. 45 perces transzfert követően érkezünk meg a Lyngen-Alpok fjordjai közt megbúvó völgyben található huskyfarmra, ahol 145 barátságos és nagyon energikus négylábú szánhúzó várja, hogy (néhány simogatás mellett) megismerkedjünk velük, és utána egy körre is elvigyenek. A kutyaszánhajtás gyakorlati alapjainak bemutatása után párokban indulunk el a szánokon (az egyik vezet, a másik a szánon ül - félúton csere). A 60-90 perces túránk útvonala a Breivikeidet lankás terepén át, igazi sarkvidéki környezetben vezet.
(Időtartam: kb. 5 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, thermoruha, csizma és kesztyű a program időtartamára, forró csokoládé, kávé vagy tea. A program 12 éves kortól foglalható, csak jó fizikai állapotúaknak ajánlott: a szán után több helyen futni kell, azt az emelkedőkön fel kell tolni.)

Este fakultatív program: északi fény-kereső hajókirándulás "sarkvidéki tapas" vacsorával (59 000 Ft/fő, 12 éves korig 40 000 Ft/fő). Ezen a hajókiránduláson lehetőségünk lesz a város és környezetének egy egészen más szemszögből történő megtekintésére, és némi szerencsével az északi fény játékában is gyönyörködhetünk - a fényszennyezés hatásaitól mentesen. Mialatt egy szinte némán közlekedő modern elektromos katamarán fedélzetén barangolunk a város környéki szigetvilágban, egy helyi díjnyertes étterem által összeállított "sarkvidéki tapas" kóstolómenüs vacsora keretében ismerhetjük meg az észak-norvég konyha jellegzetes ízeit.
(Időtartam: 3-4 óra. Az ár tartalmazza: magyar és angol idegenvezetés, "sarkvidéki tapas" kóstolómenüs vacsora. A hajó fűtött belső tere 360 fokos panorámát kínál.)
Szállás Tromsøben.

Január 3., hétfő
Reggeli után szabadidő, vagy fakultatív program: szánozás egy lapp rénszarvasfarmon (140 euró/fő, 12 éves korig 90 euró/fő, helyszínen fizetendő).  A nomád számik (lappok) évszázadok óta foglalkoznak rénszarvastenyésztéssel. Tromsøtől kb. 30 percnyire, egy hagyományos farmon testközelből is megismerkedünk 200 szarvassal. Segítünk az etetésükben, majd egy rövid gyorstalpaló után egy 10-15 perces vezetett szánozásra indulunk velük. A túra után egy számi földkunyhóban, a szabad tűzön készített klasszikus helyi esküvői fogással, rénszarvasraguval melegedünk át. A látogatás végén a vendéglátók mesélnek kultúrájukról, életformájukról és egy hagyományos számi dalt (joik) is hallhatunk tőlük.
(Időtartam: kb. 4 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, 10-15 perces szánozás, meleg ebéd és ital.)

Este északi fény-kereső buszos kirándulás. Ezen a programon az elmúlt szezonban az esetek 85 %-ában sikerült megmutatni a jelentkezőknek a sarki fényt. A buszos kirándulás során az aznapi időjárási adatok elemzése alapján az öt különböző Tromsø környéki bázis közül arra utazunk el, ahol a legnagyobb esély kínálkozik az északi fény megtekintésére. Megfelelő időjárási viszonyok esetén tábortűz mellett csodálhatjuk meg a téli égbolton táncoló zöld, ritkábban sárga/kék fényeket. Életreszóló élmény!
(Időtartam: 5-7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, forró csokoládé/kávé/tea és helyi sütemény a bázison, kameraállványok korlátozott számban. Minden bázison található zárt melegedő és mosdó.)
Szállás Tromsøben.

Január 4., kedd
Buszos transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Norwegian járatain, oslói átszállással (06:30-08:35, 10:45-13:20) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Tromsø útvonalon oda-vissza, átszállással
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász minden járaton
 • Repülőtéri transzferek
 • Szállás öt éjszakára Tromsøben központi középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Bőséges skandináv büféreggeli
 • Városnézés Tromsøben
 • Retúrjegy a Fjellheisen felvonóra
 • Északi fény-kereső buszos kirándulás
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió és a fakultatív programok 20-20 fő jelentkezése esetén garantáltak.
 • A fakultatív programokra előzetes jelentkezés szükséges (az indulást megelőző 40. napig). A programokon való részvétel az indulás előtti 40. napot követően már nem lemondható.
 • Az északi fény természeti jelenség, kialakulása nem garantálható. A programok kedvezőtlen időjárás esetén elmaradhatnak vagy módosulhatnak.
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés esetén 80 000 Ft felár fizetendő.
 • Harmadik fő kedvezménye háromágyas szobában: 70 000 Ft.
 • A Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
 • A repülőjegyek foglalás után a Norwegian légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Utazási feltételeinktől eltérően az indulástól számított 29 napon kívüli útlemondás esetén 270 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Félpanzió (3 db háromfogásos vacsora)

33 000 Ft /fő
Husky-szafari

12 éves kortól, jó fizikai állapotúaknak ajánlott

79 000 Ft /db
Északi fény-kereső hajókirándulás "sarkvidéki tapas" vacsorával (felnőtt)

59 000 Ft /db
Északi fény-kereső hajókirándulás "sarkvidéki tapas" vacsorával (12 éves korig)

40 000 Ft /db
Szánozás egy lapp rénszarvasfarmon

12 éves korig 90 EUR/fő

Helyszínen fizetendő
140 EUR /fő
Félnapos buszos kirándulás Kvaløyán és Sommarøyön

Helyszínen fizetendő
120 EUR /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap