Egyéni utazások |

Kalandok Alaszkában (délről északra) - Princess Cruises


Kategóriák: , , , ,

A Princess Cruises 5*-os hajóin a teljes kikapcsolódás élményét tapasztalhatjuk meg. Csomagoljunk ki, és a mindennapi gondokat hátrahagyva merüljünk el a kiváló szolgáltatások sorában, bízzuk magunkat a képzett és tapasztalt személyzet gondjaira, mindezt elegáns, kifinomult környezetben! Kényelmes kabinok, változatos étkezési lehetőségek, sport- és wellnessközpont, színvonalas fedélzeti és parti programok sora gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásról. A Princess hajók ráadásul a világ legszebb tájaira kalauzolnak, az egész Földet behálózó útvonalai között kezdők és haladó hajózók is megtalálják a megfelelő hajóutat.

A 7 éjszakás alaszkai úton végighajózunk a fjordokkal szabdalt partvidéken, felfedezhetjük az egykori aranyásók nyomait, miközben az érintetlen természet feltöltődést és rengeteg fotólehetőséget ígér.

Programok:
 

Nap Kikötő Érkezés Indulás
Első Vancouver (Kanada)   16:30
Második Tengeren (Belső átjáró)    
Harmadik Ketchikan (Alaszka, USA) 06:30 15:00
Negyedik Juneau (Alaszka, USA) 08:00 21:00
Ötödik Skagway (Alaszka, USA) 07:00 20:30
Hatodik Glacier Bay Nemzeti Park/hajózás (Alaszka, USA) 06:00 15:00
Hetedik College fjord/hajózás (Alaszka, USA) 18:00 20:30
Nyolcadik Whittier/Anchorage (Alaszka, USA) 00:30  

 

Első nap
Elutazás Budapestről Vancouverbe átszállással, érkezés menetrend függvényében. Két éjszaka szállás Vancouverben középkategóriás szállodában.

Második nap
Vancouver felfedezése. Fontosabb látnivalók: MacMillan Planetárium, Kínai negyed, Granville-sziget, Stanley Park.

Harmadik nap
Délelőtt szabadidő, délután felszállás a hajóra (Royal Princess, Grand Princess vagy Majestic Princess, indulási dátumtól függően). Kihajózás 16:30-kor.

Negyedik nap
Tengeren, hajózás a Belső átjárón. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

Ötödik nap
Érkezés Ketchikanba (Alaszka, USA) 06:30-kor, továbbhajózás 15:00-kor. A lazac fővárosának és a sporthorgászok paradicsomának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején, de már az őslakosok is előszeretettel halásztak itt a nyári időszakban. Ketchikan ugyanakkor a tlingit törzs ősi központja is volt, itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye. A település neve is a régi indián nyelvből származik, amely a feltételezések szerint annyit jelent: a mennydörgő sas kiterjesztette szárnyait. A név egyértelműen a szomszédos hegyek erdeiben fészkelő sasok százaira utal, illetve hasonló nevet visel az egyik közeli vízesés is.

Hatodik nap
Érkezés Juneau-ba (Alaszka, USA) 8:00-kor, továbbhajózás 21:00-kor. A várost északról a Juneau-jégmezőkhöz tartozó Mendenhall-gleccser, egy 2,5 km széles és majd 10 km hosszú jégfolyam öleli körbe. Az 1880-as nagy aranyláz virágzó bányászvárossá tette Juneau-t, 1900-ra már Alaszka székhelye lett. Ha betérünk a Red Dog bárba, hamisítatlan pionírszellemmel találkozhatunk, a pult mögött pedig Wyatt Earp egyik eredeti fegyverével nézhetünk farkasszemet.

Hetedik nap
Érkezés Skagwaybe (Alaszka, USA) 7:00-kor, továbbhajózás 20:30-kor. Az ódivatú söntések és a pazar természeti szépségek között sétálva szinte visszarepülünk 120 évet az időben. Mindent megtudhatunk a klondike-i aranymezők 1896-os felfedezéséről és az azt követő híres aranylázról, amely akkoriban szerencsevadászokat, kincskeresőket és kalandorokat vonzott a vidékre.

Nyolcadik nap
Hajózás a Glacier Bay Nemzeti Parkban. A világörökség részét képező területre csak külön engedéllyel juthatnak be hajók. A nemzeti park őrei is felszállnak a hajóra, így mi is pontos ismeretekkel gazdagodhatunk. Gleccserek mentén hajózva gyönyörű látványt nyújtó, tengerbe hulló jégfalak kísérnek bennünket, megfigyelhetünk púpos hátú bálnákat, fókákat, fekete medvéket, sasokat és nagy kolóniákat képező tengeri madarakat.

Kilencedik nap
Délután hajózás a College-fjordban. A területre 1899-ben vezettek először expedíciókat, az azokat szervező főiskolai professzorok nevezték el College (Főiskola)-fjordnak. A környező hegyeken és völgyeken végigömlő jégfolyamok táplálják az itteni vizeket és táplálékban gazdag élőhelyet biztosítanak a púpos hátú bálnáknak. Kis szerencsével mi is megfigyelhetjük ezeket a 40 tonnás tengeri emlősöket.

Tizedik nap
Érkezés Whittier-be (Alaszka, USA) hajnalban. Kiszállás a hajóból, buszos transzfer Anchorage-ba, a repülőtérre. Hazautazás Budapestre két átszállással.

Tizenegyedik nap
Érkezés Budapestre menetrend függvényében.
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Vancouver, illetve Anchorage-Budapest útvonalon, átszállással
 • Szállás két éjszakára Vancouverben középkategóriás szállodában
 • Szállás hét éjszakára a választott kabinkategóriában
 • Teljes ellátás a fedélzeten, korlátozott italfogyasztás (az éttermek nyitvatartási idejében: kávé, tea, víz, jeges tea, limonádé; vacsoránál víz, kávé, tea)
 • A fedélzeti sportlétesítmények használata (fitnesz terem, medencék, sportpályák)
 • A fedélzeti szórakoztató és ismeretterjesztő programokon való részvétel
 • Transzfer autóbusszal Whittier és Anchorage között

Az ár nem tartalmazza:

 • Személyes kiadások a hajón (egyéb italok, wellness, telefon, stb.)
 • Fakultatív kirándulások a hajótársaság szervezésében
 • Kötelező borravaló (kb. 14,5 USD/fő/éj), előre vagy a helyszínen fizetendő
 • ESTA és ETA díja ügyintézés 15 000 Ft/fő
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes!
 • 3. és/vagy 4. fő kedvezményéről és gyerekkedvezményről kérjük, érdeklődjön irodánk munkatársaitól!
ESTA és ETA díja ügyintézés

15 000 Ft /fő
Kikötői illetékek

155 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 639 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

10 nap / 9 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK