Egyéni utazások |

Kalandok Alaszkában (északról délre) - Princess Cruises


Kategóriák: , , , ,

A Princess Cruises 5*-os hajóin a teljes kikapcsolódás élményét tapasztalhatjuk meg. Csomagoljunk ki, és a mindennapi gondokat hátrahagyva merüljünk el a kiváló szolgáltatások sorában, bízzuk magunkat a képzett és tapasztalt személyzet gondjaira, mindezt elegáns, kifinomult környezetben! Kényelmes kabinok, változatos étkezési lehetőségek, sport- és wellnessközpont, színvonalas fedélzeti és parti programok sora gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásról. A Princess hajók ráadásul a világ legszebb tájaira kalauzolnak, az egész Földet behálózó útvonalai között kezdők és haladó hajózók is megtalálják a megfelelő hajóutat.

A 7 éjszakás alaszkai úton végighajózunk a fjordokkal szabdalt partvidéken, felfedezhetjük az egykori aranyásók nyomait, miközben az érintetlen természet feltöltődést és rengeteg fotólehetőséget ígér.

Programok:
 

Nap Kikötő Érkezés Indulás
Első Whittier/Anchorage (Alaszka, USA)   20:30
Második Hubbard-gleccser/hajózás 15:00 20:00
Harmadik Glacier Bay Nemzeti Park/hajózás (Alaszka, USA) 09:15 19:30
Negyedik Skagway (Alaszka, USA) 07:00 20:30
Ötödik Juneau (Alaszka, USA) 06:30 16:00
Hatodik Ketchikan (Alaszka, USA) 10:00 18:00
Hetedik Tengeren (Belső átjáró)    
Nyolcadik Vancouver (Kanada) 07:30  

 

Első nap
Elutazás Budapestről Anchorage-be két átszállással, érkezés menetrend függvényében. Egy éjszaka szállás Anchorage-ben, középkategóriás szállodában.

Második nap
Délelőtt szabadidő, délután buszos transzfer Anchorage belvárosából Whittier-be, felszállás a hajóra (Royal Princess, Grand Princess vagy Majestic Princess, indulási dátumtól függően ). Kihajózás 20:30-kor.

Harmadik nap
Hajózás a Hubbard-gleccsernél. A közel tíz kilométer széles gleccser Alaszka leghosszabb jégfelülete, amely méretéhez képest gyorsan mozog az Alaszkai-öböl felé. Minden érzékünket megmozgatja ez a hely: már színével is meglepést okoz, mert a képzelettel ellentétben nem fehér, hanem hihetetlenül kék! Megdöbbentő az a hanghatás is, amit a tíz emelt magasságú jégtömbök leválása és vízbe zuhanása kelt.

Negyedik nap
Hajózás a Glacier Bay Nemzeti Parkban. A világörökség részét képező területre csak külön engedéllyel juthatnak be hajók. A nemzeti park őrei is felszállnak a hajóra, így mi is pontos ismeretekkel gazdagodhatunk. Gleccserek mentén hajózva gyönyörű látványt nyújtó, tengerbe hulló jégfalak kísérnek bennünket, megfigyelhetünk púpos hátú bálnákat, fókákat, fekete medvéket, sasokat és nagy kolóniákat képező tengeri madarakat.

Ötödik nap
Érkezés Skagwaybe (Alaszka, USA) 7:00-kor, továbbhajózás 20:30-kor. Az ódivatú söntések és a pazar természeti szépségek között sétálva szinte visszarepülünk 120 évet az időben. Mindent megtudhatunk a klondike-i aranymezők 1896-os felfedezéséről és az azt követő híres aranylázról, amely akkoriban szerencsevadászokat, kincskeresőket és kalandorokat vonzott a vidékre.

Hatodik nap
Érkezés Juneau-ba (Alaszka, USA) 6:30-kor, továbbhajózás 16:00-kor. A várost északról a Juneau-jégmezőkhöz tartozó Mendenhall-gleccser, egy 2,5 km széles és majd 10 km hosszú jégfolyam öleli körbe. Az 1880-as nagy aranyláz virágzó bányászvárossá tette Juneau-t, 1900-ra már Alaszka székhelye lett. Ha betérünk a Red Dog bárba, hamisítatlan pionírszellemmel találkozhatunk, a pult mögött pedig Wyatt Earp egyik eredeti fegyverével nézhetünk farkasszemet.

Hetedik nap
Érkezés Ketchikanba (Alaszka, USA) 10:00-kor, továbbhajózás 18:00-kor. Ketchikan a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteményét kifaragó tligit törzs ősi központja A település neve is a régi indián nyelvből származik, amely annyit jelent: a mennydörgő sas kiterjesztette szárnyait. A név egyértelműen a szomszédos hegyek erdeiben fészkelő sasok százaira utal, illetve hasonló nevet visel az egyik közeli vízesés is.

Nyolcadik nap
Tengeren, hajózás a Belső átjárón. Ezen a napon a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük. Vegyünk részt egy színvonalas programon, pihenjünk egy jó könyvvel a medencék partján, merüljünk el a wellness központ szolgáltatásaiban vagy a hajó üzleteinek széles választékában!

Kilencedik nap
Érkezés Vancouverbe (Kanada) 7:30-kor. Kiszállás a hajóból, egyéni transzfer a szállodába. Egy éjszaka szállás Vancouverben, középkategóriás szállodában. Napközben felfedezhetjük Vancouvert, Kanada nyugati partjának legnagyobb városát. Fontosabb látnivalók: MacMillan Planetárium, Kínai negyed, Granville-sziget, Stanley Park.

Tizedik nap
Egyéni transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással.

Tizenegyedik nap
Érkezés Budapestre menetrend függvényében.
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Anchorage, illetve Vancouver-Budapest útvonalon, átszállással
 • Transzfer autóbusszal Whittier és Anchorage között
 • Szállás egy éjszakára Anchorage-ben középkategóriás szállodában
 • Szállás egy éjszakára Vancouverben középkategóriás szállodában
 • Szállás hét éjszakára a választott kabinkategóriában
 • Teljes ellátás a fedélzeten, korlátozott italfogyasztás (az éttermek nyitvatartási idejében: kávé, tea, víz, jeges tea, limonádé; vacsoránál víz, kávé, tea)
 • A fedélzeti sportlétesítmények használata (fitnesz terem, medencék, sportpályák)
 • A fedélzeti szórakoztató és ismeretterjesztő programokon való részvétel
 

Az ár nem tartalmazza:

 • Személyes kiadások a hajón (egyéb italok, wellness, telefon, stb.)
 • Fakultatív kirándulások a hajótársaság szervezésében
 • Kötelező borravaló (kb. 14,5 USD/fő/éj), előre vagy a helyszínen fizetendő
 • ESTA és ETA díja ügyintézés 15 000 Ft /fő
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes!
 • 3. és/vagy 4. fő kedvezményéről és gyerekkedvezményről kérjük, érdeklődjön irodánk munkatársaitól!
ESTA és ETA díja ügyintézés

15 000 Ft /fő
Kikötői illetékek

155 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 699 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

10 nap / 9 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK