Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Alaszka


Kategóriák: , , , ,

Alaszka a végletek állama. Területe alapján a legnagyobb az Egyesült Államokban, a lakosságszáma alapján a 3. legkisebb, mindössze 700 ezren lakják. A neve aleut indián nyelven azt jelenti, hogy "nagy ország", és ez a nagy ország számtalan csodálatos nemzeti parkkal és természetvédelmi területtel rendelkezik. Utunk során felfedezhetjük Alaszka rejtett szépségeit, szárazföldi panorámaútjait és vízi országútját, hangulatos kisvárosait és leghíresebb nemzeti parkját, a Denalit.

Programok:
 

Ajánlott útvonal:

Első nap
Elutazás Budapestről átszállással Alaszkába. Megérkezés a fővárosba, Anchorage-be, bérautó átvétele a repülőtéren. Szállás: Ramada Anchorage Downtown vagy hasonló.

Második nap
Ismerkedés Alaszka legnagyobb városával. Javasolt látnivalók: Alaszka Nemzeti Örökségének Múzeuma, Anchorage Múzeum, botanikus kert, állatkert, szánhúzó kutya show, Repüléstörténeti Múzeum. Szállás Anchorage-ben.

Harmadik nap
Elutazás délre, a Kenai-félszigetre (200 km). A Chugach-hegység lábánál végigautózva hamar Girdwoodba érünk. Függővasúttal pár perc alatt a Mt. Alyeska tetejére (1200 m) juthatunk fel, ahonnan a Turnagain Arm-öböl csodálatos panorámája tárul elénk. Portage-ban sétáljunk egyet a vadrezervátumban, ahol jávorszarvast, rénszarvast, grizzlyt és bölényeket is láthatunk. Továbbutazva a gleccsertavon tegyünk egy egyórás hajókirándulást, majd este szállás Sewardban, a Hotel Edgewater szállodában, vagy hasonlóban.

Negyedik nap
Sewardban látogassunk el az Alaska SeaLife Centerbe, majd részt vehetünk egy 6-8 órás hajóúton a Kenai Fjord Nemzeti Parkban. A hajóút alatt púpos bálnákat, kardszárnyú delfineket, fókákat és lundákat is láthatunk (ára 145-170 USD/fő, helyben foglalható). Szállás Sewardban.

Ötödik nap
Csodálatos, gleccserek övezte hegyvidéken keresztül vezet vissza az utunk Anchorage-be (200 km). Érdemes útközben többször megállni, nemcsak a táj gyönyörű, de hegyikecskét vagy szarvast is láthatunk. Szállás: Ramada Anchorage Downtown vagy hasonló.

Hatodik nap
A mai napon északra utazunk, Alaszka ikonja, a Denali Nemzeti Park felé (380 km). Ha szerencsések vagyunk, láthatunk fekete medvét a Susitna-folyó völgyében, de a Mt. McKinley-t biztosan, hiszen Észak-Amerika legmagasabb hegycsúcsáról van szó (6194 m). Mindenképp álljunk meg félúton a gleccserfolyók és aranyásók alapította Talkeetna városkában. Innen a legjobb a rálátás a Mt. McKinleyre és innen indulnak a kisrepülőgépes kirándulások a Denali felé. Szállás a Denali Nemzeti Park bejáratánál, a McKinley Chalet Resortban.

Hetedik nap
A Denali Nemzeti Park bejárására buszos túrát válasszunk, a buszok a nemzeti park bejáratától indulnak (30-60 USD/fő a túra hosszától függően, helyben fizetendő + 10 USD/fő nemzeti park belépő). A hosszú (legalább 8 órás), de feledhetetlen utazás során láthatunk grizzlyt és fekete medvét, jávorszarvast és karibut (rénszarvas), vadjuhokat és farkast is. Szállás este a McKinley Chalet Resortban.

Nyolcadik nap
Visszautazás a fővárosba (380 km). Bérautó leadása Anchorage repülőterén, majd hazautazás átszállással.

Kilencedik nap
Hazaérkezés Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy oda-vissza a Budapest-Anchorage útvonalon, átszállással
 • Szállás két éjszakára Anchorage-ben középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás két éjszakára Sewardban középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás egy éjszakára Anchorage-ben középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás két éjszakára a Denali Nemzeti Park mellett lodge-ban, kétágyas szobában
 • "B" kategóriájú, automata váltós autó (Chevrolet Cobalt vagy hasonló) bérlése korlátlan km-használattal és önrész nélküli biztosításokkal

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték: 129 000 Ft/fő
 • Ellátás
 • Belépők a nemzeti parkokba
 • Vízum vagy ESTA belépési engedély (14 USD/fő vagy irodánkban 9000 Ft/fő)
 • Az Egyesült Államokba történő belépéshez érvényes útlevél és az interneten előzetesen kitöltött ESTA regisztráció szükséges. A regisztráció díja egyénileg 14 USD /fő vagy irodánkban 9000 Ft/fő.
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • A főszezoni felár érvényessége: június 20.-augusztus 20.
 • A főszezonra célszerű indulás előtt több hónappal foglalni, Alaszkában vidéken nagyon kevés a szálláslehetőség. Amennyiben módosítani szeretne a programon vagy kombinálni Seattle-i megállással, kérje irodánk munkatársaink segítségét!
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Gyermekkedvezményekkel kapcsolatban érdeklődjön irodánkban!
 • Útlemondási biztosítás (választható) 1,5%.
ESTA belépési engedély ügyintézése

9 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 619 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 129 000 Ft / fő

9 nap / 8 éj