Egyéni utazások |

Repülj és vezess! — Glasgow, Edinburgh, a Felföld és Skye szigete


Kategóriák: , , , , ,

Skócia látnivalóinak legjavát tartalmazza az alábbi útvonal: Glasgow és Edinburgh kulturális emlékeit, Közép-Skócia természeti csodáit, a Felföldet, Loch Nesst és Skye gyönyörű szigetét, és nem utolsósorban a legendás kastélyokat. Mindezen látnivalókat kényelmesen, saját tempónkban haladva járhatjuk be, a bérautó adta lehetőségeket kihasználva.

Programok:
 

Első nap
Elutazás Budapestről Edinburgh-ba a Wizzair légitársaság közvetlen repülőjáratával (06:15-08:20). Érkezés után az autó felvétele, majd túránkat az ország legnépesebb városában, Glasgow-ban kezdjük, városnézés Glasgow-ban. Ajánlott látnivalók: George Square, Glasgow Cathedral and Necropolis, Pollok House, Provand's Lordship, Botanic Gardens, Piping Centre, Tenement House. Szállás Glasgow-ban.

Második nap
Reggeli után a középkori hangulatot idéző Stirlingbe utazhatunk, de a nyugati part felé is vehetjük az irányt.. Útközben megnézhetjük az Inveraray Castle-t és a Loch Awe partján álló Kilchurn Castle romjait. Ajánlott látnivalók: a lenyűgöző tájairól híres Glencoe és Ben Nevis-hegyet. Szállás Fort Williamben.

Harmadik nap
Reggeli után a csodálatos Loch Lochy-tó partján végighaladva közeledünk Skye szigete felé. Skye a Belső-Hebridák legnagyobb szigete, és a Kyle of Lochalsh-t Kylakinnal összekötő hídon keresztül, közúton érhető el. Felfedezhetjük a Cuillin-hegységet, majd a sziget központját, Portree-t. Szállás Skye szigetén.

Negyedik nap
Egész napos túra Skye szigetén. Látnivalók: Quirang-hegy, Kilt Rock sziklája és vízesése valamint a Dunvegan kastély, mely a XI. század óta a McLeod-klán vezéreinek székhelye. Szállás Skye szigetén.

Ötödik nap
Reggel visszaindulás a brit főszigetre. Feltétlenül látogassuk meg a híres Eilan Donan kastélyt, ahol a Hegylakó című filmet forgatták. Útközben végig a Loch Ness mellett haladunk, érdemes megállni Drumnadrochit várromjánál, ahonnan a legszebb a kilátás a tóra, és talán még a szörnyet is megpillantjuk. Délután érkezünk Invernessbe, ahol az éjszakát töltjük.

Hatodik nap
Inverness, a skót Felföld fővárosa. Javasolt látnivalók: Ness-folyó, Inverness Castle, Iverness Museum and Art Gallery, Balnain House (a felföldi zenét mutatja be), Island Walks, Bught Floral Hall és a közeli Cawdor-kastély. Szállás Invernessben.

Hetedik nap
Utazás Perth-be. Útközben megnézhetjük a csodálatos Cairgorms Nemzeti Parkot, a Blair kastélyt, és mindenképpen sétáljunk egyet Pitlochry viktoriánus üdülőhelyen, ahol meglátogathatjuk Skócia legkisebb whiskey-lepárlóját és a híres lazaclétrát. Szállás Perth-ben.

Nyolcadik nap
Délelőtt Perth megtekintése. Fontosabb látnivalók Perth-ben: Szent János templom, Fair Maid's House, Balhousie Castle és a Perthtől 3 km-re fekvő Scone Palace. Délután kelet felé vesszük az irányt és meg sem állunk a csodás kilátással bíró Dunottar kastélyig. Visszaúton a tengerpart mentén haladva érjük el Dundeet, majd szállásunkat ismét Perth-ben foglaljuk el. 

Kilencedik nap
Reggeli után irány a főváros, Edinburgh. Városnézés Edinburgh-ban. Főbb látnivalók: Edinburgh Castle, Holyrood Palace, New Scottish Parliament, New Town, Royal Mile, Scott Monument, Carlton Hill, National Gallery of Scotland, Museum of Scotland. Szállás Edinburgh-ban.

Tizedik nap
A délelőttöt Edinburgh-ban töltjük, felkereshetjük a még meg nem látogatott látnivalókat vagy beszerezhetjük szuvenírjeinket a Royal Mile-on sétálva, majd délután kirándulás tehetünk a Rosslyn kápolnához. Szállás Edinburgh-ban.

Tizenegyedik nap
Reggel az autó leadása a repülőtéren, majd hazautazás Budapestre a Wizzair légitársaság közvetlen repülőjáratával (08:50-12:45).

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Glasgow útvonalon, közvetlen repülőjárattal
 • Repülőtéri illeték
 • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
 • Tíz éjszaka szállás középkategóriás szállodákban és vidéki vendégházakban, kétágyas szobában
 • "B" kategóriás autó (Ford Focus, vagy hasonló) bérlése repülőtéri felvétel/leadással, CDW és TP biztosítással
 • Büféreggeli
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
 • A tavaszi- és nyári időszakban korlátozott a szálláskapacitás Skye-szigetén, ezért ajánlatkérési-és foglalási szándékát kérjük minél előbb jelezni.
 • Amennyiben más légitársasággal szeretné igénybe venni az utazást, kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
Elsőbbségi beszállás oda-vissza útra

Korlátozott számban elérhető (a fedélzetre magával vihet egy kis méretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm)

14 900 Ft /db
Feladott poggyász (max. 10 kg)

26 900 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg)

34 900 Ft /db
Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik

11 900 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Az USA-ra és Kanadára nem köthető. Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
600 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
790 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 100 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 449 000 Ft-tól/fő
illetékekkel együtt,
kétágyas szobában való elhelyezés esetén

11 nap / 10 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK