Egyéni utazások |

Repülj és vezess! - Dél-Norvégia és a délnyugati fjordok


Kategóriák: , , , ,

A napsütötte dél-norvég "riviérát", Stavangert, Bergent és Oslót járhatjuk be ezen a nyolcnapos egyéni autós utazáson. Megismerkedünk Dél-Norvégia álmos fehér házas kisvárosaival, kanyargunk majd szerpentines hegyi utakon, és lehetőségünk lesz ellátogatni a Lyse-fjordba egy hajókirándulás és/vagy az ország leghíresebb kilátópontjára, a Prédikálószékre tett gyalogtúrával.

Megjegyzés: ez az utazási ajánlat bármelyik norvégiai vagy egyéb észak-európai egyéni utazással kombinálható - kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 

Programok:

Első nap
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal Oslo Gardermoen repülőterére. A bérautó átvétele a repülőtéren, majd elutazás az ország legrégibb városába, Tønsbergbe (kb. 150 km).
Szállás Tønsbergben.

Második nap
Délelőtt sétáljunk fel a várba, majd induljunk el a világ végére, a Verdens Ende sziklás partjára. Ezután vegyünk részt egy hajókiránduláson a Skien és Dalen közti Telemark-csatorna egy szakaszán, majd sétáljunk a legszebb parti városok (Risør, Arendal, Grimstad) egyikében! Délután/este megérkezés Kristiansandba, a dél-norvég régió hangulatos központjába.
Szállás Kristiansandban.

Harmadik nap
Továbbutazás Kristiansandból Stavangerbe. Az út legszebb része a Flekkefjord és Egersund közti szakasz - nézzük meg Hellerent, a sziklafal alatt megbújó két parasztházat vagy a színes házas Sogndalstrandot. Stavanger közelében strandolhatunk is az ország leghosszabb homokos tengerpartján, az Orrestrandán.
Szállás Stavangerben.

Negyedik nap
​Egész napos szabadidő Stavanger felfedezésére. Főbb látnivalók: Óváros, Katedrális, Olajmúzeum, Konzervmúzeum, Breidablikk villa, "Kardok a sziklában" (Sverd i fjell) emlékmű.

Fakultatív programok:

 • Prédikálószék-túra: elutazás busszal a világ leghosszabb (14,5 km) tengeri alagútján keresztül a Preikestolenre vezető túraútvonal kezdőpontjáig. Innen szép környezetben, egy kb. 2-2,5 órás, közepes nehézségű úton (a távolság irányonként kb. 4 km, a szintkülönbség kb. 500 m) jutunk fel a kilátóhoz. Lógassuk le a lábunkat a 600 méteres sziklafal oldalán és gyönyörködjünk az alattunk elterülő Lyse-fjord vizének csodás kékjében. Ezt követően visszatérés Stavangerbe ugyanazon az útvonalon.
 • 3 órás hajókirándulás a Lyse-fjordban: a stavangeri kikötőből indulva fedezzük fel Norvégia egyik leghíresebb fjordját. Három órás utunk során látjuk majd az apró parti szigetek nyaralóit, majd már a fjordban a "csavargók barlangját", a Hengjane-vízesést és a Prédikálószéket alulról.
 • Hajókirándulás a Lyse-fjordban és Prédikálószék-túra kombinált program: a hajókirándulás végén, de még a Stavangerbe való visszaérkezés előtt kiszállunk a hajóból és egy kb. 30 perces buszos transzferrel érjük el a Prédikálószékre vezető túraútvonal kezdőpontját. A mászás után buszos transzfer Stavangerbe.


Szállás Stavangerben.

Ötödik nap
Elutazás Bergenbe a Folgefonna Nemzeti Park (hegyek, gleccserek) és a Hardanger-fjord érintésével vagy a parti szigetsorokon és Haugesundön keresztül, két kompozással.
Szállás Bergenben.

Hatodik nap
Egész napos szabadidő Bergenben, az "esernyők városában". Fontosabb látnivalók: Halpiac, Bryggen (Világörökségi helyszín), Mária-templom, Fløibanen (panorámasikló), Hanza Múzeum.
Fakultatív 3 órás hajókirándulás a bergeni kikötőből Mostraumenbe: utazás Bergen hátországában keskeny fjordokon, vízesések és álmos parti falvak mellett elhaladva.
Szállás Bergenben.

Hetedik nap
Továbbutazás Oslóba (kb. 460 km) a Hardanger-fennsíkon keresztül. Feltétlenül ejtsük útba a Vøringsfossen vízesést, az ország egyik legszebbikét, de a Hardangervidda Nemzeti Parkban is tehetünk egy sétát.
Szállás Oslóban.

Nyolcadik nap
Délelőtt ismerkedés Oslóval, majd elutazás a Gardermoen repülőtérre (kb. 50 km). Az autó leadása a repülőtéren, majd hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre.
 

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy a Budapest-Oslo útvonalon oda-vissza, közvetlen járattal
 • Repülőtéri illetékek
 • Személyenként egy kisméretű kézipoggyász (max. 40×30×20 cm) oda-vissza
 • Egy darab Volkswagen Polo vagy hasonló autó bérlése hét napra repülőtéri felvétellel és leadással, korlátlan kilométerhasználattal, önrészes CDW/TP biztosítással
 • Szállás hét éjszakára háromcsillagos szállodákban
 • Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen

Az ár nem tartalmazza:

 • Üzemanyagköltség, út- és kompdíjak, parkolási díjak
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, rendezvények).
 • Az elsőbbségi beszállás, a feladott poggyász(ok) és az ülőhelyfoglalás díja a foglaltság függvényében változhat.
 • Hosszabbítás, kombinált utazás, magasabb szálláshelykategória, egy- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
Nagyméretű kézipoggyász (max. 55×40×23 cm) oda-vissza

Az ár a foglaltság függvényében változhat

11 000 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg) oda-vissza

Az ár a foglaltság függvényében változhat

20 000 Ft /db
Ülőhelyfoglalás oda-vissza

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik és a foglaltság függvényében változhat

13 000 Ft /fő
Estate kategóriájú autó felára

30 000 Ft /autó
SUV kategóriájú autó felára

80 000 Ft /autó
Prédikálószék-túra

21 000 Ft /fő
Hajókirándulás a Lyse-fjordban

33 000 Ft /fő
Hajókirándulás a Lyse-fjordban és Prédikálószék-túra kombinált program

49 000 Ft /fő
Hajókirándulás Bergenből Mostraumenbe

38 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,8%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Csak európai úti célra köthető és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
750 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
950 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 300 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 469 000 Ft-tól/fő

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK