Egyéni utazások |

Repülj és vezess! - Kalandozás a finn vadonban és medveles


Kategóriák: , , , , ,

Finnország végtelen erdői, számtalan tava, folyója nemcsak érintetlenségükkel, szemet gyönyörködtető szépségükkel hívják fel magukra a figyelmet, hanem terményei, javai, mindenki számára elérhetők.  A mindenki jogaként  (jokamiehen oikeduet) elnevezett törvény lehetővé teszi a Finnországban élők vagy oda látogatók számára a szabad kirándulást, a felelős horgászást és az erdő javainak (gombák, bogyók) személyes szükségletnek megfelelő gyűjtését. Mi sem mutatja jobban, milyen természetes harmóniában él ember és állat, ember és erdő ebben a Magyarországnál közel négyszer nagyobb országban.
Egyéni programunkat úgy állítottuk össze, hogy az utazó egy hét leforgása alatt megtapasztalhatja ennek a gondolkodásmódnak minden áldását, felfedezheti Észak-, és Közép-Finnország csodálatos természeti látnivalóit, s közben olyan kalandokban is része lehet, mint természetes élőhelyükön megfigyelni medvéket, hiúzokat, farkasokat, rozsomákokat, vagy egy varázslatos éjszakát tölteni egy tóparton megbújó üvegtetejű igloo-ban.

Páratlan természetközeli élmény, semmihez nem fogható nyugalom és béke; mindez egy hétéjszakás programra felfűzve.
Ideális választás nászutasoknak, pároknak, de remek lehetőség családok számára is!

Program

Első nap
Elutazás Budapestről egy átszállással a Botteni-öböl partján található tengerparti városba, Ouluba. Az autó átvétele, majd a szállás elfoglalása. Szállás a Scandic Oulu szállodában, vagy hasonlóban.

Második nap
Reggeli után kelet felé tartunk, hogy a délelőttöt a Rokua Nemzeti Parkban és a hozzátartozó geoparkban töltsük. A nemzeti parkban többféle, különböző nehézségű és tematikájú ösvény közül választhatunk. Délután továbbindulunk az orosz határ felé, hogy az éjszakát a tóparti szállodánkban töltsük (kb.  260 km). Szállás és vacsora a Hotel Kalevalában.

Harmadik nap
Délelőtt felfedezzük a környéken található husky-farmot, megismerkedünk a kutyatartás és kutyaszánozás rejtelmeivel és kipróbálhatjuk a nyáron is üzemelő "husky-mercedest" is. Ebéd után transzfer az orosz határ mellett található medvemegfigyelő állomásra, majd gyalogosan folytatjuk utunkat ma éjjeli szállásunkra, egy medveles kunyhóba. A medvelesen egyszerű ágyak, hálózsákok és mosdó található. Vacsorára piknikcsomag áll a rendelkezésre. Felár ellenében két személyes luxus medveles foglalható.

Negyedik nap
Kora reggeli transzfer a Hotel Kalevala szállodába, majd délután szabadprogram. Lehetőség kerékpár, kenubérlésre, rövidebb kirándulásra a környéken, vagy látogatásra a Petola Látogatóközpontban. Este vacsora, majd szaunázás és jacuzzizás a fehér éjszakában.

Ötödik nap
Ma a híres Hossa Nemzeti Parkba látogatunk, ahol ellátogathatunk Észak-Finnország legrégebbi, négyezer éves sziklarajzaihoz, vagy ha csak pihenni vágyunk, egy könnyű séta után pihenhetünk a kristálytiszta vízű Muikkupuro patak partján. Szállás az újonnan nyílt Hossan Lomakeskus szálloda bungalójában.

Hatodik nap
Folytatjuk utunkat: végcélunk Ranua, ahol a világ legészakibb vadasparkjában találkozhatunk hiúzokkal, sarki rókákkal és jegesmedvékkel is. Délelőtt a végtelen tajgán autózva betekinthetünk egy különleges család életébe is, akik évek óta önfenntartó életet élnek saját farkaskutyáikat nevelve. A farkas és a németjuhászkutya keresztezésével létrejött egyedülálló faj tulajdonságaiban teljesen a vadonélő felmenőikre hasonlítanak, így tökéletesen illeszkednek a civilizációtól elzárt életformához. A farm tulajdonosai mesélnek életükről, és lehetőségünk nyílik barátkozni ezekkel a fantasztikus állatokkal is. Szállás Ranuában, különleges építésű üvegtetejű igloo szálláson.

Hetedik nap
Lassan utunk végéhez érünk: ma visszatérünk a tengerpartra, ahol lehetőségünk nyílik a környék homokdűnés strandjainak egyikén sétálni, hogy aztán búcsúvacsoránkat Oulu egyik tradicionális éttermében (mint pl. a Rantola) töltsük. Szállás a Scandic Oulu szállodában, vagy hasonlóban.

Nyolcadik nap
Reggeli után utazás a repülőtérre, az autó leadása, majd hazautazás egy átszállással Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Oulu útvonalon, átszállással a Finnair menetrend szerinti járataival
 • Repülőtéri illetékek
 • "B" kategóriás autó bérlése hét napra korlátlan kilométer-használattal, repülőtéri felvétellel és leadással, önrészes biztosítással
 • Szállás négy éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas elhelyezéssel
 • Szállás egy éjszakára egyszerű medvelesen, közös fürdőszoba használattal (felár ellenében lehetőség kétágyas luxus les foglalására)
 • Szállás egy éjszakára erdőközeli középkategóriás bungalóban
 • Szállás egy éjszakára üvegtetejű igloo-ban
 • Oda-vissza transzfer és piknikvacsora a medvelesen
 • Kerékpár és kenuhasználat a Hotel Kalevalában töltött napokon
 • Büféreggeli

Az ár nem tartalmazza:

 • Üzemanyag
 • Belépőjegyek a látványosságokhoz (Ranua Park, látogatóközpontok)
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 • Az utazás megkezdése előtt feltétlen olvassa át az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Kedvezmény: három vagy négy fő együttes foglalása esetén estate kategóriájú autót biztosítunk az utazás teljes időtartamára.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
Luxus medveles felára

135 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,5%
Colonnade ATLASZ - Classic egyéni biztosítás
Csak európai úti célra köthető és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
690 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
890 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg egyéni biztosítás
Európán kívüli úti célhoz területi felár és 71 éves kor fölött korfelár számítandó.
1 250 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Teljes ár: 619 000 Ft-tól/fő

8 nap / 7 éj

ÉRDEKLŐDÉS
GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK