Egyéni utazások |

Repülj és vezess! - Kelet-Kanada (Ontario és Québec)


Kategóriák: , , , ,

Kanada legismertebb szegletét, az Ontario-tó és a Szent Lőrinc-folyó tengelyét ismerhetjük meg ezen az egyéni utazáson. Meglátogatjuk az ország legnagyobb városát, a modern Torontót, az elegáns parlamenti épületeiről híres fővárost, Ottawát, és a franciaajkú Québec gazdag kultúrájú városait, Montréalt és Québecet is, de jut idő a Niagara-vízesés és az Ezer Sziget régió meglátogatására is.

Megjegyzés: ez az utazási ajánlat bármelyik észak-amerikai egyéni utazással kombinálható - kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!


Programok:

Első nap
Elutazás Budapestről Torontóba közvetlen járattal vagy egy átszállással; érkezés a délutáni vagy kora esti órákban. Az autó felvétele a repülőtéren.
Szállás Torontóban: Novotel Toronto Centre vagy hasonló.

Második nap
Utazás Kanada fővárosába, Ottawába (kb. 450 km). Útközben álljunk meg az Ontario-tó partján fekvő Kingstonban és/vagy Gananoque-ban. Az 1 864 szigetből álló Ezer Sziget régió kapujának számító, kisvárosias Gananoque kellemes pihenésre biztosít lehetőséget.
Szállás Ottawában: Novotel Ottawa vagy hasonló.

Harmadik nap
A 934 ezres népességű Ottawa az egyik legkellemesebb város Kanadában. Fontosabb látnivalók: Parlament-domb, Rideau-csatorna, Természettudományi Múzeum, Nemzeti Galéria, Repüléstörténeti Múzeum, Hadtörténeti Múzeum, Notre-Dame Katedrális. Délután/este továbbutazás Montréalba (kb. 205 km).
Szállás Montréalban: Novotel Montréal Centre vagy hasonló.

Negyedik nap
Egész napos szabadidő Montréal felfedezésére, mely Párizs után a legnépesebb francia ajkú város a világon. Főbb látnivalók: Katedrális, Place d'Armes, Jacques Cartier tér, Városháza, régi kikötő, Régészeti Múzeum, Kortárs Képzőművészeti Múzeum, Kanadai Építészeti Központ, Planetárium, Mont Royal Park, Olimpiai Park, Oratoire Saint-Joseph.
Szállás Montréalban.

Ötödik nap
Utazás a történelmi Québec Citybe, a tartomány fővárosába (270 km). A Szent Lőrinc-folyó partján fekvő, 1535-ben alapított város az egyetlen Észak-Amerikában, amelyet fal vesz körül. Québec kiválóan őrizte meg francia gyarmati építészeti jellegét. Legfontosabb látnivalók: Erőd, Citadella, Quartier Latin, Civilizációk Múzeuma, Francia Amerika Múzeum, Terrasse Dufferin, Chateau Frontenac kastélyszálló.
Szállás Québecben: Tryp Pur vagy hasonló.

Hatodik nap
Québec város további felfedezése, vagy kirándulások a környéken: keressük fel a Québec közelében található két szép vízesést (Chute de Montmoréncy és Chute de la Chaudière), vagy menjünk el egy bálnalesre a Szent Lőrinc-folyó torkolatában található Tadoussacba!
Szállás Quebecben.

Hetedik nap
Reggeli után visszautazás Torontóba (kb. 800 km, végig autópályán).
Szállás Torontóban: Novotel Toronto Centre vagy hasonló.

Nyolcadik nap
Kirándulás a Niagara-vízeséshez (oda-vissza kb. 260 km). Az évi 13 millió látogatót vonzó, percenként akár 168 ezer köbméteres vízhozamú vízesés az egyik leglátványosabb a világon. A vízesést gőzöshajóról, kilátótoronyból, sőt akár egy helikopteres kirándulás keretében is megcsodálhatjuk.
Szállás Torontóban.

Kilencedik nap
Kanada legnagyobb városának, Torontónak a felfedezése. Legfontosabb látnivalók: Kikötő, Városháza, Ontario parlamentje, Toronto Islands, az 553 méter magas CN-torony, Toronto Művészeti Galéria, Rogers Centre stadion, Hockey Hall of Fame, Casa Loma, Ripley's Aquarium, Scarborough Bluffs. A délutáni/esti órákban az autó leadása a torontói repülőtéren, majd hazautazás közvetlen járattal vagy átszállással Budapestre.

Tizedik nap
Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.


Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy oda-vissza a Budapest-Toronto útvonalon közvetlen járattal vagy átszállással
 • Személyenként egy feladott poggyász és egy kézipoggyász minden járaton
 • Toyota Corolla vagy hasonló autó bérlése az út teljes időtartamára önrészes CDW/TP biztosítással, korlátlan km-használattal, repülőtéri felvétellel és leadással
 • Szállás Torontóban három éjszakára, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás Ottawában egy éjszakára, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás Montréalban kettő éjszakára, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
 • Szállás Québecben kettő éjszakára, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
   

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: kb. 129 000 Ft/fő
 • Elektronikus beutazási engedély (eTA) díja (7 CAD/fő)
 • Üzemanyagköltség, út- és kompdíjak
 • Ellátás ill. parkolási díjak a szállodákban
 • Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, kiemelt rendezvények).
 • Az utazás megkezdése előtt kérjük feltétlenül olvassa el az autóbérlésről szóló gyakorlati útmutatónkat.
 • Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 • Önrészkiváltó biztosítási ajánlatunkért kérje munkatársaink segítségét!
 • A Kanadába történő belépéshez érvényes útlevél és az interneten előzetesen kitöltött eTA regisztráció szükséges. A regisztráció díja egyénileg 7 CAD/fő vagy irodánkban 3 000 Ft/fő.
eTA (elektronikus belépési engedély) ügyintézése

7 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás

Az út költségének 1,5%-a

EUB Nívó betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
Kizárólag európai utazásokra köthető!
450 Ft /fő/nap
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
590 Ft /fő/nap
EUB Top Extra betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
940 Ft /fő/nap
Válasszon indulási időpontot:

Felnőtt: Gyermek (2-12 év):
Az árkalkuláció előtt kérem válasszon egy indulási időpontot!
Ár: 359 000 Ft-tól/fő
+repülőtéri illeték: 129 000 Ft / fő

10 nap / 9 éj