Különleges ajánlatok |

A titokzatos Grúzia - csoportos pünkösdi körutazás magyar idegenvezetéssel 2021.05.17-25.


Kategóriák: , ,

Grúzia (vagy Georgia) vitán felül Európa egyik legizgalmasabb országa. A grúzok különleges kultúrája országuk egészét áthatja, a helyi egyházi építészet remekeitől a finom helyi ételekig és a remek borokig - nem véletlenül, hiszen 8000 éve termelnek bort ezen a tájon. A Kaukázus ötezres csúcsai között élő grúzok ma is büszkén ápolják nemzeti hagyományaikat, és örömmel mutatják be azokat az ide látogatóknak. Fedezze fel velünk Grúzia legszebb természeti és kulturális látnivalóit a pünkösdi hosszú hétvégét is érintő egyhetes utazásunkon!

Az utazás kiemelt értékei:

 • Utazás a Wizz Air közvetlen repülőjáratain
 • Európa egyik legkevésbé ismert, különleges kultúrájú országa
 • Az ország legszebb látnivalóit bemutató, mégis kényelmes tempójú program
 • UNESCO Világörökségi helyszínek: Gelati kolostor, Bagrati székesegyház, Mcheta történelmi látnivalói
 • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
 • Szállás színvonalas középkategóriás szálláshelyeken
 • Az ár minden érintett látnivaló költségei tartalmazza


Programok:

május 17. hétfő
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen repülőjáratával (23:20-04:20) Kutaiszibe.

május 18. kedd
Érkezés Kutaiszibe a kora reggeli órákban. Pihenő és reggeli egy helyi kávézóban. Ezt követően felfedezzük Kutaiszi és környékének legszebb látnivalóit, a 12. századi Gelati kolostort és a 11. századi Bagrati székesegyházat (Világörökségi helyszínek). Délután meglátogatjuk a közeli Prométheusz-barlangot, ahol a színes világítás és a kellemes háttérzene egészen különleges élménnyé varázsolják az izgalmas mészkőalakzatokat. Napunk végén elutazunk a szép fekvésű, ásványvizéről híres Bordzsomiba.
Szállás két éjszakára Bordzsomiban: Hotel Aisi

május 19. szerda
Második napunkon a déli Dzsavaheti régióban kalandozunk. A Rabati várnegyed a terület központjának, Ahaltszihének a központjában helyezkedik el, a 9. században épült, egy templomot, zsinagógát és mecsetet is magába foglal. Múzeumában megcsodáljuk Dél-Grúzia legérdekesebb néprajzi és történeti leleteit (pl. kéziratok, szőnyegek). Ezután a Mtkvari folyó mentén utazunk el a Vardzia barlangkolostor-komplexumhoz. A 19 szinten, 500 méter hosszan a hegység oldalába vájt barlanglakásokban még ma is él néhány szerzetes. A 12. századi sziklaváros központja az Elszenderedés temploma, mely falfestményeiről híres.
Szállás Bordzsomiban.

május 20. csütörtök
Reggeli után elbúcsúzunk Bordzsomitól és Goriba utazunk. A kisváros Ioszeb Dzsugasvili, azaz Sztálin szülőhelyeként híresült el. Emlékmúzeumában a szülőháza mellett személyes tárgyait, köztük a páncélozott vasúti kocsiját is megtekintjük. Innen továbbutazunk Upliszcihe barlangvárosába, ami Grúzia egyik legidősebb emberi települése - a legelső leletek több mint 3000 évesek. Délután a Kaukázus felé vesszük az irányt, megállóval a középkori Aragvi Hercegség központjában, a festői fekvésű Ananuriban. Szállás és vacsora Grúzia leghíresebb síközpontjában, a 2200 méteres magasságban fekvő Gudauriban.
Szállás Gudauriban két éjszakára: Gudauri Inn

május 21. péntek
Egész napos kirándulás Kazbegi környékén. Grúzia egyik legszebb fekvésű települése az azonos nevű 5033 méter magas hegycsúcs lábánál található. Érkezés után dzsipekbe szállva jutunk fel a szomszédos Gergeti fölé magasodó Szentháromság-templomhoz, fantasztikus kilátással a falura és a hófödte hegyekre. Délután meglátogatjuk a Gveleti-vízesést a Terek folyó szurdokvölgyében, majd visszautazunk Gudauriba.
Szállás Gudauriban.

május 22. szombat
Napunk elején ellátogatunk a régi fővárosba, a Mtkvari és az Aragvi összefolyásánál épült Mchetába, ahol meglátogatjuk a város Világörökségi helyszíneit, a Dzsvari kolostort és a Szvetichoveli katedrálist. Innen keletre, a borairól híres Kaheti régióba utazunk. Meglátogatjuk Bodbe apácakolostorát, amely az ország egyik legfontosabb zarándokhelye, majd megérkezünk a "szerelem városába", a hangulatos Szignagiba. Fakultatív borkóstoló és vacsora énekműsorral egy helyi családnál.
Szállás Szignagiban: Hotel Brigitte

május 23. vasárnap
Ezen a napon a grúz fővárossal, Tbiliszivel ismerkedünk meg. Sétálunk az óvárosban a kénes fürdőknél, ahonnan kabinos felvonóval felkapaszkodunk a Narikala erődhöz, a város legszebb kilátópontjához, de meglátogatjuk a Rusztaveli sugárutat és a 10 éve épült modern üveg-beton gyaloghidat is. Este fakultatív vacsora táncelőadással.
Szállás Tbiliszi központjában: Hotel Zeg

május 24. hétfő
Reggeli Tbilisziben, majd visszautazás a Rikoti-hágón keresztül Kutaiszibe. A szállás elfoglalása után könnyű séta a városközpontban.
Szállás Kutaiszi központjában: Best Western Kutaisi

május 25. kedd
Korai indulás a repülőtérre, majd hazautazás a Wizz Air közvetlen repülőjáratával (05:05-06:15) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Kutaiszi útvonalon oda-vissza, közvetlen repülőjáratokkal
 • Repülőtéri illetékek
 • Utasonként egy kisméretű kézipoggyász (max. 40×30×20 cm) oda-vissza
 • Szállás hét éjszakára középkategóriás szálláshelyeken, kétágyas szobákban
 • Reggeli minden szálláshelyen
 • Svédasztalos vacsora Gudauriban a 3. és 4. napon
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Utazás Grúziában különbusszal
 • Belépőjegyek a program szerint
 • Minimum létszám: 20 fő. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.
 • Az egyágyas szobában történő elhelyezés felára 80 000 Ft.
 • A Grúziába történő beutazáshoz érvényes útlevél szükséges.
 • A repülőjegyek és a kapcsolódó szolgáltatások (ülőhely, poggyász, elsőbbségi beszállás) foglalás után a Wizz Air légitársaság szabályzata szerint mondhatók le vagy módosíthatók. Utazási feltételeinktől eltérően indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Wizz Air lemondási szabályzata szerinti 44 400 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.
Félpanzió (5 vacsora helyi éttermekben, Szignagiban borkóstolóval és énekműsorral, Tbilisziben táncelőadással)

45 000 Ft /fő
Elsőbbségi beszállás

Korlátozott számban érhető el; a fedélzetre a kisméretű kézipoggyász mellett egy nagyméretűt (max. 55×40×23 cm, max. 10 kg) is felvihet

8 000 Ft /fő
Feladott poggyász (max. 10 kg) oda-vissza

17 000 Ft /db
Feladott poggyász (max. 20 kg) oda-vissza

23 000 Ft /db
Ülőhelyfoglalás oda-vissza

Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik

10 000 Ft /fő
Útlemondási biztosítás: 2,0%
Colonnade ATLASZ - Classic csoportos biztosítás
570 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Prémium csoportos biztosítás
740 Ft /fő/nap
Colonnade ATLASZ - Privileg csoportos biztosítás
950 Ft /fő/nap